Mistři Itálie 2023/24

Úterý 12/12/23 21:00
Liga mistrů, ZS 6.z
INTER
0:0
SAN SEBASTIAN

V závěrečném utkání základní skupiny D Inter doma v souboji o první příčku nepřetlačil Real Sociedad a remizoval s ním 0:0. Kvůli lepšímu skóre vyhrál španělský klub skupinu a bude mít tak při losování soupeře pro osmifinále ve výběru jen týmy z druhých míst. Trenér Inzaghi neposlal na hřiště nejlepší sestavu, šetřil například Lautara či Barellu. Tým ze San Sebastianu začal utkání aktivněji, držel po většinu času míč, ale šanci si nedokázal vytvořit. Ty byly k vidění až zhruba po půl hodině a měl je Inter. I po přestávce se hrál vyrovnaný zápas a přestože se blížil konec a černomodří ten gól potřebovali dát, žádná velká ofenzivní divočina nepřišla. Necelých 70 tisíc diváků na Stadio Meazza se tak branky nedočkalo.

Hráč zápasu
#30
25 let
Výška: 184 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2024
www.eurofotbal.cz
V přímém souboji o vítězství ve skupině D Ligy mistrů remizoval domácí Inter s Realem Sociedad 0:0, což vzhledem k lepšímu celkovému skóre znamenalo první příčku pro španělský celek. Zatímco hosté během duelu dominovali v držení míče, Nerazzurri častěji hrozili z rychlých protiútoků. Ani jedna z těchto filozofií ale v konečném důsledku ke vstřelení vítězného gólu nevedla.
Zprávy o Interu Milán 13.12.2023 

GdS pripomenuli umiestnenie Interu v posledných sezónach UCL. Jedine s trénerom Inzaghim sme postúpili do play off. Pamätáte ešte na ten pocit, keď sme s Contem nedokázali ani len postúpiť zo skupiny v roku 2020?

V sezóne 2010/11 sme v osemfinále narazili na Bayern a teda na nášho súpera z finále. Vtedy sme uspeli. Čo takto sa pokúsiť o reparát a zdolať Cityzens?

Tento ročník skupinovej fázy LM je bodovo najlepší od sezóny 2007/2008, v ktorej sme získali 15 bodov. Skupinu sme vyhrali a v osemfinále sme vypadli s Liverpoolom. Iba dva krát sa stalo, že Inter prešiel skupinovou fázou bez prehry. Raz v sezóne 2004/2005, druhý krát práve v prebiehajúcom ročníku.

A aj napriek tomu, že naše výkony majú stúpajúcu tendenciu, tak cítim pachuť. Nejde ani tak o to, že sme nevyhrali skupinu. Ono sa to možno na prvý pohľad nezdá, ale súperi boli naozaj nepríjemní. Aj keď áno, mali sme ju vyhrať a v osemfinále hrať s Kodaňou.

Mrzí ma však, že sme azda ako jediný klub v tejto edícií LM nedávali do zápasov najlepšiu zostavu. Liga majstrov je najprestížnejšia súťaž na svete. Najviac ľudí ju sleduje, sponzori sú ochotní za úspechy v nej platiť obrovské sumy peňazí. A my šetríme hráčov, lebo budeme hrať Serie A s Frosinone alebo Udinese. Ak chceme niečo znamenať, tak LM musí byť priorita. Bez toho nie sú peniaze a bez peňazí je ťažko konkurovať ostatným veľkoklubom.

V pondelok bude žreb. Koho by ste si želali za súpera v osemfinále?

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy