Mistři Itálie 2023/24

Pátek 19/01/24 20:00
It. superpohár, Semifinále
INTER
3:0
LAZIO

Inter doslova smázl Lazio v semifinále italského superpoháru. Poprvé v historii se hraje Final Four, dějištěm je znovu jako loni Rijád a stejně jako loni, kdy Inter znemožnil AC, porazil Inter svého soupeře jednoznačně 3-0. Nerazzurri byli jednoznačně aktivnější, od samého začátku si vytvářeli velké množství šancí a jedinou vadou na kráse bylo jejich proměňování. Inter klidně mohl první poločas vyhrát o čtyři či pět branek, ale nakonec byl rád, že dal aspoň jednu. V druhém poločase pojistil výhru z penalty po faulu na Lautara spolehlivý Calhanoglu. Lautaro si branku nevstřelil, ve své největší šanci nastřelil břevno. Na konečných 3-0 upravil tváří v tvář v závěru zápasu střídající Frattesi. Na střelecké pokusy vyhrál Inter 23-5, na střelky na bránu 7-0. V pondělním finále na něj čeká Neapol, která stejným výsledkem ale po mnohem vyrovnanějším průběhu poslal zpět do Itále Fiorentinu.

Postřehy k zápasu
14Hakan Calhanoglu je prostě neomylný. V dresu Interu již kopal 14 penalt a pokaždé proměnil. I tentokrát poslat míč tvrdou ranou po zemi k tyči. Brankář směr vystihl, ale na prudkou střelu nedosáhl.
Hráč zápasu
#32
27 let
Výška: 175 m.
Pozice: obránce
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter v semifinále italského Superpoháru zvítězil nad Laziem 3:0, a utká se tak již o osmou trofej z této soutěže. Velký podíl na úspěchu Miláňanů měl Federico Dimarco, po jehož patičce vstřelil postupový gól Marcus Thuram. Na francouzského útočníka krátce po změně stran navázal proměněným pokutovým kopem Hakan Calhanoglu, který se nemýlil ani při svém 14. pokusu z penaltového puntíku v dresu Nerazzurri.
Zprávy o Interu Milán 19.01.2024 

Inter Milán vstupuje do nového formátu Supercoppy. Italský superpohár již není záležitost jednoho zápasu, ale utkávají se o něj čtyři celky. Včerejší první semifinále zvládla Neapol, která tak čeká na svého soupeře ve finále. O něm rozhodně právě dnešní duel mezi Interem a Laziem.

Zápas se odehraje až v daleké Saudské Arábii, což samo o sobě budí vášně. Beppe Marotta však situaci okomentoval slovy: "Je to určitě další motivace. Jak z finančního hlediska, protože to týmům umožňuje dostat peníze navíc, tak i proto, že se posiluje značka našeho fotbalového produktu v zahraničí. Budeme ale muset v pravý čas vyhodnotit dopady, které může takový turnaj mít na fyzickou zátěž hráčů," vysvětlil výkonný ředitel Interu. Finanční odměna za vítězství v Supercoppě v této sezóně by měla být kolem 8 mil. eur. Pro Inter tedy další motivace zabojovat o vítězství a dosáhnout na třetí triumf v superpoháru v řadě.

O lehký zápas ale nepůjde ani z hlediska síly soupeře. Tedy především té momentální. Tým trenéra Sarriho je v solidní formě, kdy vyhrál všech pět posledních zápasů. Poslední souboj, který nezvládli, je právě ten proti Interu v lize. V Říme s Nerazzurri před měsícem padli 0:2. Oba týmy budou večer téměř kompletní.

Pravděpodobné sestavy:

INTER: Sommer; Pavard, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco; Lautaro, Thuram

LAZIO: Provedel; Lazzari, Patric, Romagnoli, Marusic; Guendouzi, Rovella, Luis Alberto; Isaksen, Felipe Anderson, Zaccagni

FORZA INTER!

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy