Mistři Itálie 2023/24

Neděle 04/02/24 20:45
Serie A, 23.kolo
INTER
1:0
JUVENTUS

Ve 23.kole Serie A bylo na programu Derby d`Italia. Vedoucí Inter potřeboval v tabulce za sebou udržet Juventus Turín a to se povedlo. Po velmi kvalitním výkonu zaslouženě na San Siru vyhrál 1-0. Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním Inter držel míč, aktivně hledal okénka v obraně Juventusu, zatímco hosté se drželi zpátky a čekali na nebezpečné brejky. Interu se převahu podařilo využít a po lobu Di Marca na malé vápno, nepovedené střele z voleje Pavarda, si v souboji s Thuramem srazil míč do vlastní sítě Gatti.

Druhý poločas začal v podobném duchu, ale netrvalo dlouho a Juventus pochopil, že pokud chce zápas otočit musí začít víc tlačit a útočit. Zápas tak trochu zdivočel, útoky se chvíli přelévaly ze strany na stranu. Juventus spíš držel míč, občas se dostal i do šance, ale Inter využíval jeho ztrát míče a několikrát se hnal do ještě nebezpečněějších protiútoků. Thuram, Calhanoglu nebo Arnautovič v tutových šancích ale neuspěli. Na druhé straně Gatti velmi nebezpečnou střelou jen těsně minul bránu. Inter si ke konci těsné vedení již bezpečně pohlídal a slaví výhru nad velkým rivalem. Díky ní vede tabulku o čtyři body a ještě má zápas k dobru.

Postřehy k zápasu
První zápas skončil nerozhodně, teď Inter vyhrál. Pokud by po posledním kole měly oba celky na čele tabulky stejně bodů, Inter bude mít lepší vzájemné zápasy.
TYČHakan Calhanoglu byl velmi blízko gólu, když v druhém poločase poslal šajtlí míč do tyče.
Juventus si teprve potřetí v historii tohoto derby dal v prvním poločase vlastní gól. Naposledy se to stalo v roce 1950.
Inter byl v prvním poločase střelecky aktivnější, vyhrál ho 9-2. V druhém poločase Stará dáma přidala a na střelecké pokusy vyhrála 6-10.
V OHROŽENÍJednu žlutou kartu od stopky je Alessandro Bastoni a také trenér Simone Inzaghi.
Italský reprezentant patřil včera večer bezpochyby k nejlepším hráčům na hřišti a došlo k momentu, který dokonale podtrhl jeho výkon a ducha. V polovině druhého poločasu Bastoni sprintoval po levém křídle, aby se dostal k míči dříve než McKennie. Kdyby Juventus získal míč do své moci, byl by v početní výhodě v blízkosti pokutového území Interu, ale Bastoni poslal míč za postranní čáru a slavil, jako by dal gól. Italský obránce zatínal pěsti a křičel směrem k hlavní tribuně San Sira, shodou okolností přímo před několika záložníky Juventusu, kteří se rozcvičovali.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Hráči Interu po dominantním výkonu zvítězili ve 23. kole Serie A před vlastními fanoušky nad Juventusem 1:0. Nerazzurri zvláště v první půli Starou dámu jednoznačně přehrávali, ale jako jediný se na listinu střelců zapsal Federico Gatti, jenž si ve 37. minutě nešikovně srazil míč do vlastní sítě. Milánský celek tedy navýšil náskok na čele soutěže právě před Le Zebre už na čtyři body, přičemž má navíc jeden zápas k dobru.

23.kolo Serie A

Neapol
2:1
Verona
Udinese
0:0
AC Monza
FC Turín
0:0
Salernitana
AS Řím
4:0
Cagliari
Inter
1:0
Juventus
Lecce
3:2
Fiorentina
Frosinone
2:3
AC Milán
Empoli
0:0
FC Janov
FC Bologna
4:2
Sassuolo
Atalanta
3:1
Lazio
Zprávy o Interu Milán 04.02.2024 

Dnes nás čeká velký den a velký zápas. Je tady Derby d'Italia! Aktuálně nejlepší celky v tabulce odehrají 251. derby na Stadio Giuseppe Meazza.

Přestože Inter šlape v Serii A jako dobře promazaný stroj, sbírá body a má skvělé skóre, Stará dáma je mu neustále v patách. Ano, v minulém zápase přišlo klopytnuti při domácí remíze s Empoli, ale jinak tým trenéra Allegriho drží krok velmi slušně a reálně si myslí na Scudetto. Favorit na něj je však podle odborníků a bookmakerů stále Inter. Inzaghiho jistě potěší, že se mu po karetních testech do takto důležitého zápasu vrací Calhanoglu a Barella. Utkání bude také střetem dvou nejlepších ligových kanonýrů. Lautaro a Vlahovic jsou pro své týmy gólovou jistotou. Zejména Srb se v posledních týdnech pořádně rozstřílel.

Poslední ligová výhra nad Juventusem je už téměř dva roky stará. Podaří se nám dnes Bianconeri porazit? Zaručeně u toho na hřišti nebude zraněný a dlouho barvy soupeře oblékající Cuadrado, jinak je ale Inter kompletní. Hostům určitě chybí Milik, Pogba, Kean, Fagioli.

Pravděpodobné sestavy:

INTER: Sommer - Pavard, Acerbi, Bastoni - Darmian, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - Thuram, Lautaro

JUVENTUS: Szczesny - Gatti, Bremer, Danilo - Cambiaso, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostic - Yildiz, Vlahovic

Milánská radnice představila projekt rekonstrukce stadionu San Siro, kterým se snaží přesvědčit Milán a Inter, aby zůstaly na San Siru. Projekt představil milánský starosta Giuseppe Sala. "Nejenže doufáme, ale chceme milánské kluby dotlačit k tomu, aby naposledy zvážily výhodu setrvání v Miláně," řekl Sala.

Nový projekt, jehož součástí je čtvrté patro s více VIP místy a službami, jako jsou bary, restaurace a obchody, a také celková rekonstrukce uvnitř i vně Stadio Meazza, vytvořila společnost Arco Associati. Jeho hodnota přesahuje 300 milionů eur a podle Milannews se Sala brzy sejde s řediteli AC Milán a Interu, aby o projektu jednali, protože ani jeden z klubů se oficiálně nerozhodl, že se ze San Sira odstěhuje.

Přesto se zdá, že AC Milán a Inter nemají o projekt zájem a jsou připraveni nadále pracovat na svých plánech výstavby nového stadionu v jejich vlastnictví.

La Gazzetta dello Sport vysvětluje, proč zkrachoval přestup Stefana Sensiho do Leicesteru City, a tvrdí, že veškerá vina je na straně anglického klubu, který několikrát změnil podmínky dohody. Sensi odcestoval do Anglie v den uzávěrky přestupů ve čtvrtek v domnění, že dokončí přestup a připojí se tak ke svému krajanovi Enzu Marescovi. Aby přestup nezkrachoval, netrénoval Sensi ani se svými spoluhráči z Interu.

Anglický klub se v den uzávěrky přestupů snažil několikrát změnit podmínky dohody. Leicester City prý původně nabízel 500 000 eur plus bonusy ve výši 2 milionů eur, pokud by v této sezoně vybojoval postup do Premier League. Inter s tím souhlasil, ale anglický klub svou část podepsaných dokumentů nikdy neposlal. V den uzávěrky přestupů Inter souhlasil i s tím, že Sensiho dá zadarmo. Pokud by vyšel postup do nejvyšší soutěže, dostal by 2,5 milionu eur.

"Marotta, Ausilio a Baccin to udělali, aby pomohli anglickému klubu, který se potýká s přísnými finančními kontrolami ze strany ligy," napsal novinář Andrea Ramazzotti. Údajně ke ztroskotání Sensiho přestupu přispěly problémy s finančními fair pravidly a pracovním povolením. Nakonec ale ne všichni v klubu byli o výhodnosti získání Sensiho přesvědčeni, na rozdíl od trenéra Maresca, který na transfer tlačil.

Sensi se nyní vrátil do Interu a po skončení smlouvy v červnu klub zdarma opustí.

04/02/24 - Inter dnes čeká velký zápas. Večer se utká v přímém souboji o první místo v tabulce Serie A se svým největším rivalem. Na San Siro přijede Juventus. Trenér nerazzurri Simone Inzaghi se na předzápasové tiskové konferenci odhalil, jaká panuje uvnitř týmu nálada, jak se hráči připravují na zápas a co od něho on sám očekává. "Zítřejší zápas je velmi důležitý, ale o ničem nerozhodne. Bude to velmi tvrdý boj," řekl mimo jiné Inzaghi. Novinářům odpověděl na mnoho otázek.

Když Inter v létě prodával po pouhém jednom roce v týmu skvělého André Onanu, fandové týmu se rozdělili. Někdo tvrdil, že takového gólmana s tak výbornou rozehrávkou a přesnými nákopy půjde jen těžko nahradit, zvlášť když způsob hry celého týmu těchto jeho předností naplno využívá. Druhá část tvrdila, že kvalitních brankářů je k mání dost a nahraditelný je i on.

Sportovní ředitel Marotta trochu překvapil, když sehnal z Bayernu 34letého veterána Yanna Sommera, který chytal za velký klub pouze půl roku a to jen díky zranění Neuera. Přitom tam s ním nebyli až tak spokojení. O Švýcarovi se vědělo dlouho, ale nikdo mu v některém slavném klubu nedal pořádnou šanci. Až od letošní sezony přišel Inter.

V Serii A máme odehráno 21 zápasů a upřímně, kdo si ještě vzpomene na kamerunského brankáře? Sommer má na kontě 13 zápasů bez obdržené branky. Nikdo v Top 5 evropských ligách nemá víc. Nikdo nedostal méně branek než on (10). A také v těchto ligách nemá nikdo lepší procentuální úspěšnost zákroků (82,1%). Stejně tak v Lize mistrů (90%). Bravo! Když Sommer přicházel, dokázal si to někdo v té době vůbec představit?

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy