Mistři Itálie 2023/24

Sobota 10/02/24 18:00
Serie A, 24.kolo
AS ŘÍM
2:4
INTER

Ve 24.kole Serie A zavítal Inter na Stadio Olimpico a proti domácímu AS Řím ho za neustálého deště rozhodně nečekala jednoduchá úloha. Po výhře nad Juventusem si nerazzurri potřebovali potvrdit vybojovaný náskok v tabulce a díky Acerbiho přesné hlavičce šli do vedení. AS Řím však dokázal do poločasu otočit skóre a Inter prohrával, což se mu v této sezoně téměř nestává. Jen čtyři minuty druhé časti ale stačili Thuramovi, aby srovnal a o dalších 7 minut později pomohl Angelinovi si dát vlastní gól. Inter skvělými zákroky podržel brankář Sommer, který zlikvidoval i Lukakův sólový nájezd. Výhru pojistil v závěru z brejku netradičně obránce Alessandro Bastoni. Domácí tým tak poprvé od nástupu nového trenéra De Rossiho, který vyměnil Mourinha, padl. A protože v pondělní dohrávce Juventus senzačně podlehl doma Udinese 0-1, mají černomodří náskok na čele tabulky 7 bodů a odložený zápas proti Atalantě k dobru.

Postřehy k zápasu
ACERBIKvůli zdravotním problémům musel ze zápasu v druhé půle odstoupit obránce a autor první branky Francesco Acerbi. V den zápasu slavil narozeniny a stal se tak třináctým hráčem, kterému se v tento den podařilo skórovat.
TIKUSVýjimečný Marcus Thuram má v tuto chvíli nesmírně velmi slušnou formu. Hvězda vítězného zápasu proti AS Řím "Tikus" se ve 12 venkovních zápasech této sezóny Serie A podílel na 9 gólech (5 gólů a 4 asistence).
762Alessandro Bastoni se konečně dočkal. 762 dní trvalo než za Inter znovu vstřelil gól. Naposledy se radoval 9.ledna 2022 proti Laziu.
Hráč zápasu
#9
27 let
Výška: 192 m.
Pozice: útočník
Smlouva: 30.06.2028

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Fotbalisté AS Řím potvrdili ve 24. kole Serie A narůstající formu, ale nakonec na Stadio Olimpico padli s vedoucím Interem 2:4. Po přesných hlavičkách stoperů na obou stranách poslal Vlky do vedení v závěru prvního poločasu krásnou ranou Stephan El Shaarawy, a Lombarďané tak v lize inkasovali v úvodním dějství více než jednou poprvé od května roku 2022. Jenže po změně stran si uzmul pozornost diváků Marcus Thuram, který nejdříve vyrovnal a následně dostal pod tlak čerstvou posilu římského klubu Angeliňa, jenž si vstřelil vlastní gól.

24.kolo Serie A

AC Milán
1:0
Neapol
Salernitana
1:3
Empoli
AS Řím
2:4
Inter
AC Monza
0:0
Verona
Sassuolo
1:1
FC Turín
Juventus
0:1
Udinese
Fiorentina
5:1
Frosinone
Cagliari
1:3
Lazio
FC Bologna
4:0
Lecce
FC Janov
1:4
Atalanta
Zprávy o Interu Milán 12.02.2024 

Francesco Acerbi se ráno podrobil lékařským testům v Istituto Clinico Humanitas v Rozzanu. Obránce Nerazzurri má lehce natažený sval na pravé noze. Jeho stav bude vyhodnocen v následujících dnech.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy