Mistři Itálie 2023/24

Neděle 25/02/24 18:00
Serie A, 26.kolo
LECCE
0:4
INTER

Sedm změn udělal trenér Simone Inzaghi v základní sestavě oproti zápasu proti Atletiku Madrid. Opory šetřil pro středeční dohrávku proti Atalantě. Inter si i tak bez problému porazil s Lecce a na jeho hřišti a v 26.kole Serie A vyhrál 4-0. Stejným výsledkem porazil i v minulém kole Salernitanu. Gól znovu nedostal, i když chytal náhradní brankář Audero. První branku dali černomodří po patnácti minutách. Trefil se Lautaro a byla to jeho stá trefa v Serii A. Inter měl utkání po kontrolou, další branky však přidal až po přestávce. Nejprve skóroval Davide Frattesi po přihrávce od Alexise v 54.minutě. O dvě minuty autor této branky nahrál na další Lautarovi. V 67.minutě se prosadil hlavou obránce De Vrij. Inzaghi pak v závěru poslal na hřiště další náhradníky přišel Klaassen, Buchanan či mladíček Akinsanmiro.

Postřehy k zápasu
DEBUTEbenezer Akinsanmiro, 19letý ofenzivní záložník a člen juniorského týmu primavery, si připsal první start za A tým Interu Milán. Odehrál poslední čtvrt hodinu.
100Lautaro Martínez vstřelil v tomto utkání jubilejní 100. branku v Serii A. A přidal ještě jednu.
0Brankář Emil Audero si připsal první čisté konto v dresu Interu.
Hráč zápasu
#10
27 let
Výška: 174 m.
Pozice: útočník
Smlouva: 30.06.2026

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán na hřišti Lecce překvapení nedopustil, když ve 26. kole Serie A zvítězil 4:0. Nerazzurri se při již 10. soutěžní výhře v řadě opět mohli spolehnout na nejlepšího střelce celé soutěže Lautara Martíneze, který v utkání zaznamenal svou 21. a 22. trefou v letošním ročníku. Domácí naopak nejpevnější obranu ligy překonat nedokázali, a své gólové suchoty tak protáhli již na tři zápasy po sobě.

26.kolo Serie A

Lecce
0:4
Inter
Salernitana
0:2
AC Monza
AS Řím
3:2
FC Turín
AC Milán
1:1
Atalanta
Sassuolo
2:3
Empoli
Juventus
3:2
Frosinone
Fiorentina
2:1
Lazio
Cagliari
1:1
Neapol
FC Bologna
2:0
Verona
FC Janov
2:0
Udinese
Zprávy o Interu Milán 25.02.2024 

Inter vyhrál v Lecce a nadále s přehledem vede Serii A. Trenér Inzaghi je však neustále na pozoru. "Stále se můžeme zlepšovat. Čekají nás tři nejdůležitější měsíce sezóny. Můžeme být jen spokojeni s tím, jak se věci vyvíjejí, ale nyní se musíme soustředit na Atalantu a obecně postupovat zápas od zápasu. Bude to těžké a vzhledem k tomu, že zápasů je tolik, doufáme, že se do nich zapojí co nejvíce hráčů."

"Tajemstvím tohoto Interu je tvrdá práce. Se svým realizačním týmem pracuji už více než deset let, známe se stále dobře a hodně na sobě pracujeme. Klub se nás vždy snaží podpořit a máme hráče, kteří projevují skutečnou ochotu. Pro mě je opravdu uspokojující, když vidím, jak se všichni snaží být k dispozici. Stačí se podívat na dnešní góly s přispěním Audera, Bissecka a Asllaniho. Lautaro si vede velmi dobře a musí v tom pokračovat. Prožívá pozoruhodnou cestu a trenér se může považovat za šťastného, když má k dispozici takového hráče."

"Lecce bylo ošemetným soupeřem, zejména na jeho půdě a po našem zápase s Atléticem. Co se týče Sancheze a Arnautoviče, nepotřeboval jsem poslední dva zápasy, abych se v nich ujistil. Sánchez byl dnes skvělý. Ukázal, že je šampion, i když nedal gól. Gól si však zasloužil. Dnes jsme měli šest hráčů mimo hru, což pro trenéra není snadné, ale naším cílem je i nadále vyhrávat. Kluci musí zůstat soustředění."

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy