Mistři Itálie 2023/24

Pondělí 04/03/24 20:45
Serie A, 27.kolo
INTER
2:1
FC JANOV

Zatímco Juventus prohrál v Neapoli, Inter ve 27.kole porazil na domácím stadionu FC Janov 2-1. O 15 bodů vede Inter Serii A a míří za titulem. Přesto má před sebou ještě dlouhou cestu. K jistotě potřebuje získat 19 bodů z 11 zápasů. Proti Janovu černomodří ovládli první v poločas, v kterém byli aktivnější a lepším týmem. První gól vstřelil po krásné akci Albánec Kristjan Asllani. Druhý gól přidal z penalty po faulu na Barellu Alexis Sánchez. Další šance Inter neproměnil. Janov sice nevypadal, že by se zmohl na nějaký odpor, ale přeci jenom do přestávky jednou nebezpečně zahrozil a obránci Interu se museli mít na pozoru. Druhý poločas začal dobře, Inter kontroloval hru, ale z ničeho nic přišel pěkný gól hostí a najednou se obraz hry změnil. Janovští si troufali navíc, začali ve více lidech útočit a hráčům Interu jako by se už nechtělo tolik běhat. Do pokutového území tak začali lítat nebezpečné centry a několikrát se nerazzurri osvobodili jen odkopnutím míče na roh. Pokud se dostali do útoku, tak i nadále tam sice byli nebezpeční, ale takovýchto situací podstatně ubylo. Další banku se nakonec ale nikomu vstřelit nepodařilo.

Postřehy k zápasu
Inter po druhé v sezoně nastoupil ve speciálních dresech. Po transformers přišly na řady Želvy Ninja.
11Inter v letošním ročníku Serie A zahrával již 11.penaltu. Nejlepší střelec týmu a celé soutěže Lautaro ji přenechal Alexisi Sanchézovi, který ji bezpečně proměnil.
15Inter vede tabulku o 15 bodů před druhým Juventusem, který prohrál v Neapoli 1-2.
Hráč zápasu
#70
36 let
Výška: 169 m.
Pozice: útočník
Smlouva: 30.06.2023
www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvládl 27. kolo Serie A, ve kterém porazil Janov 2:1. Na úvodní gól Kristjana Asllaniho z 30. minuty rychle navázal z penalty Alexis Sánchez, přičemž oba úspěšní střelci zaznamenali první ligovou trefu v sezoně. Vítězné střetnutí bylo speciální i pro Simoneho Inzaghiho, jenž zaznamenal již svůj 300. zápas na pozici trenéra v italské nejvyšší soutěži. Hosté tak odjeli z Milána bez bodu, ačkoli favoritovi způsobili snížením na rozdíl jediného gólu komplikace. Aktuální lídr tabulky navíc po ztrátě Juventusu navýšil náskok už na 15 bodů.

27.kolo Serie A

AC Monza
1:4
AS Řím
Udinese
1:1
Salernitana
FC Turín
0:0
Fiorentina
Neapol
2:1
Juventus
Verona
1:0
Sassuolo
Lazio
0:1
AC Milán
Inter
2:1
FC Janov
Frosinone
1:1
Lecce
Empoli
0:1
Cagliari
Atalanta
1:2
FC Bologna
Zprávy o Interu Milán 07.03.2024 

Inter míří za 20. titulem a už jen velmi nečekaný souběh okolností by ho mohl o letošní Scudetto připravit. Některé sázkové kanceláře už ani nevypisují příležitost, že Nerazzurri vyhrají ligu. Přestože je ve hře ještě dost bodů, matematicky by si Inter měl titul zajistit někdy v dubnu. Teoreticky to může nastat i 21. dubna, kdy nás čeká milánské derby. Inter by mohl jít do zápasu s vědomím, že výhra, nebo remíza by stačila k získání titulu. V tomto derby budou papírově domácí Rossoneri, což by podle Gazzetty dello Sport mohla být nejen pro fanoušky AC Milán noční můra.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy