Mistři Itálie 2023/24

Sobota 09/03/24 18:00
Serie A, 28.kolo
FC BOLOGNA
0:1
INTER

Inter neztratil body ani na velmi těžké půdě v Boloni a ve 28.kole Serie A vyhrál 1-0. Inzaghi šetřil některé hráče před středeční odvedou osmifinále Ligy mistrů proti Atletiku Madrid, nehrál například nejlepší střelec soutěže Lautaro. Černomodří hráli v prvním poločase aktivně a hlavně bezpečně. Podařilo se ji vstřelit i branku zásluhou obránců. Alessandro Bastoni odcentroval z pravé strany, na přetažený centr si naběhl Bisseck a hlavou skóroval. Druhý poločas Inter odehrál na jistotu a to až tak, že měl v držení míč pouhých 33% času a za celou dobu se nepokusil o ani jeden střelecký pokus. Domácí se snažili vyrovnat, ale prosadit se nedokázali. Z 12 střelecký pokusů šla mezi tři tyče jediná střela, 5 jich šlo vedle a zbytek se hráčům Interu podařilo zblokovat. Před nedělními zápasy potřebuje k jistotě zisku scudetta Inter uhrát ve zbývajících zápasech 16 bodů.

Postřehy k zápasu
5Obránci Interu dali v letošním ročníku již pět gólů hlavou.
Yann Sommer vyrovnal rekordní počet čistých kont brankáře Interu v jedné sezóně Serie A v éře tříbodového zisku. Má jich 17, stejně jako Julio César v sezóně 2009/10 a Samir Handanovič v sezónách 2017/18 a 2018/19. Do konce sezony přitom ještě zbývá deset zápasů.
Jednu žlutou kartu od stopky jsou Lautaro Martínez a Henrikh Mkhitaryan.
Hráč zápasu
#31
24 let
Výška: 196 m.
Pozice: obránce
Smlouva: 30.06.2028

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter porazil v očekávaném duelu 28. kola Serie A Bolognu na její vlastní půdě 1:0, a prodloužil tak svou skvostnou sérii na deset vyhraných ligových duelů po sobě. Souboj celků s nejlepší formou v lize rozhodl v 37. minutě stoper Yann Bisseck, který tak zaznamenal svůj druhý přesný zásah v modročerném dresu. Milánský velkoklub tak díky mladému Němci udělal další velký krok vstříc titulu - před nedělním zápasem Juventusu si vypracoval luxusní náskok již 18 bodů.

28.kolo Serie A

Sassuolo
1:0
Frosinone
Neapol
1:1
FC Turín
AC Milán
1:0
Empoli
Lecce
0:1
Verona
Juventus
2:2
Atalanta
Lazio
1:2
Udinese
FC Janov
2:3
AC Monza
Fiorentina
2:2
AS Řím
Cagliari
4:2
Salernitana
FC Bologna
0:1
Inter
Zprávy o Interu Milán 09.03.2024 

V rámci 28. kola Serie A se Inter představí v Bologni. Místní fotbalový klub je největším letošním zjevením v lize. Aktuálně čtvrté místo a třetí nejlepší obrana jsou jasným důkazem toho, že bývalý Interista Thiago Motta zde odvádí jako trenér fantastickou práci. V tomto zápase se střetnou celky s momentálně nejlepší formou. Bologna vyhrála šest posledních zápasů, přičemž naposledy si body odvezla z Bergama. Nerazzurri mají formu ještě lepší, v letošním roce zatím všechna svá utkání napříč všemi soutěžemi vyhráli. Poslední tři vzájemná měření sil ale nedopadlo pro náš prospěch. Především domácí remíza 2:2 a vyřazení z Coppa Italia (1:2 po prodl.) právě od Bologni máte možná ještě v paměti.

Inter však kvůli dostatečně komfortnímu náskoku může dnes hrát bez zbytečného tlaku. Zvláště když v týdnu přijde důležitá odveta LM v Madridu a některé hráče Inzaghi bude šetřit.

Od začátku zřejmě dnes nenastoupí Lautaro, Pavard a Dimarco. Chybí nadále zraněný Cuadrado a Sensi. Domácí budou bez Karlssona a Soumaora.

Pravděpodobné sestavy:

BOLOGNA: Skorupski - Posch, Beukema, Calafiori, Kristiansen - Freuler - Ndoye, Ferguson, Fabbian, Saelemaekers - Zirkzee

INTER: Sommer - Bisseck, Acerbi, Bastoni - Darmian, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Carlos - Thuram, Arnautovič

Ve čtvrtek 7. března se odehrál zajímavý přátelský zápas mezi legendami Interu a výběrem GEO11 (bývalí fotbaloví reprezentanti Gruzie). Utkání se odehrálo na gruzínském národním stadionu Acharabet Arena a legendy Interu si připsali výhru 2:0 po dvou gólech Luíse Figa💪.

Hráči společně odcestovali z Milána a v Gruzii podnikli i několik společně naplánovaných akcí, například návštěvu akademie Interu právě v Gruzii, což musel být pro mladé začínající fotbalisty skvělý zážitek. Je to něco úžasného vidět tyto hráče opět spolu v těch nejkrásnějších barvách.

Celá sestava Interu: 12 Julio Cesar; 13 Maicon, 6 Lucio, 23 Materazzi, 2 Cordoba; 4 Zanetti, 19 Cambiasso, 16 Karagounis; 10 Sneijder, 7 Figo; 22 Milito. Náhr.: 1 Frey, 5 Galante, 33 Colonnese, 20 Borja Valero, 14 Kharja, 8 Palacio, 27 Pandev, 29 Suazo.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy