Liga mistrů 2019/2020
ZS 4.z 05/11/19 21:00 CET - Signal Iduna Park (Westfalenstadion), Dortmund
DORTMUND - INTER
3:2
Online textový přenos
Sledujte na www.onlajny.com

Živý videopřenos
Seznam všech vysílajících televizních stanic lze najít na liveonsat.com.

Na internetu lze sledovat Inter například pomocí aplikace SopCast nebo Ace Stream. Odkazy na vysílané zápasy lze najít na stránkách livefootball365.ws,arenavision.in nebo rojadirecta.me. Více informací i o jiných způsobech sledování se lze dočíst ve starším článku na našem webu Kde sledovat zápasy Interu?
Preview
Ve skupině F přichází na řadu velký tahák programu čtvrtého kola zápasů. Na záda vedoucí Barceloně dýchají velkokluby v podobě Interu a Borussie Dortmund. A právě ty se proti sobě postaví v souboji o druhé místo.

Milánskému Interu se povedlo ožít a udržet své šance na postup z těžké skupiny naživu. Tentokrát se však Borussia nenechá tak snadno zaskočit a navíc má výhodu domácího prostředí. Na stadionu Signal Iduna Park bude chtít zamíchat kartami a připsat si důležité body. Taky by ale moc ráda ukončila poměrně negativní sérii, která ji s domácím prostředím pojí. Což o to, v bundesligovém světě se Borussii daří, ale v rámci pohárů už je to horší. Mluvím samozřejmě o tom, že Borussia doma v rámci Ligy mistrů už ve třech zápasech nedokázala dát gól.

Svěřenci trenéra Luciena Favreho se pokusí navázat na úspěchy z Bundesligy, kde se jim daří. Po deseti odehraných kolech stále pronásledují první Borussii Mönchengladbach a ztrácí na ni jen tři body. Naposledy se jim doma povedlo utkání s Wolfsburgem, kterému po změně stran nasázeli tři branky. Přesto nemůže trenér Favre být s utkáním zcela spokojený. Zranil se mu totiž tahoun ofenzivy v podobě Marca Reuse. Ten v průběhu prvních třiceti minut utrpěl zranění levé nohy a nevypadá to s ním úplně růžově.

Zkušený stratég se tím ale nehodlá nechat rozhodit. "Máme před sebou náročné utkání s týmem, který nás naposledy porazil. Musíme se poučit z toho, co nám naposledy nešlo. Udělali jsme na San Siru několik chyb, které jsme dělat nemuseli. Inter je velmi dobře organizovaný a má vynikajícího trenéra, který své hráče dobře připraví. My musíme být ještě lepší. Tohle je zápas, který nesmíme prohrát. I když nám někteří hráči budou chybět a nebude to snadné."

Favremu bude chybět obránce Marcel Schmelzer, přičemž platí, že stav Marca Reuse bude vyhodnocen až v den zápasu. Inter má trochu horší bilanci, neboť se do hry stále nechystá záložník Gagliardini, k němuž se přidali také obránci D‘Ambrosio s Asamoahem a dlouhodobě zraněný zůstává Alexis Sánchez.

Zkušený Chilan toho za Inter moc nenahrál, ale to jeho týmu zatím zase tak moc nevadí. I bez něj se mu daří lehce nad očekávání. V Serii A Inter hned od začátku šlape na plný plyn a především díky rukopisu Antonia Conteho pronásleduje první Juventus. Zatím se zdá, že pokud bude někdo výhledově schopen narušit hegemonii Staré dámy, pak jsou to právě Nerazzurri.

Ti se utkali s německou Borussií už několikrát a ve většině případů se jim dařilo lépe než soupeři. Pětapadesát let starý dvojzápas v rámci Poháru mistrů evropských zemí skončil remízou a výhrou Interu, který dominoval také v Poháru UEFA v devadesátých letech.

Nerazzurri už v pěti posledních soutěžních duelech neprohráli a čtyři z nich vyhráli. V minulém kole Serie A se postavili proti Boloni a stejně jako s Brescií soupeře nakonec o gól udolali. Nastavený čas zvládli lépe díky druhé trefě Romelua Lukakua a belgický kanonýr doufá, že neméně povedený výkon předvede i proti Borussen.

"Naposledy jsme s Borussií předvedli dobrý výkon a na ten chceme navázat. Je to souboj o druhé místo a my v něm musíme uspět. Další selhání by nás mohlo vyřadit ze hry o postup. Borussia bude nebezpečná a její fanoušci vám umí zamotat hlavu, ale nesmíme se tím nechat zastrašit."
Text převzat z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora a případně upraven.
Hráči mimo hru
Zranění hráči
Nikdo

Diskvalifikace hráčů - Tento zápas
Nikdo


Vzájemné zápasy a forma
Poslední vzájemné zápasy
05.11.2019Liga mistrůDortmund - Inter 3:2
23.10.2019Liga mistrůInter - Dortmund 2:0
17.03.1994Pohár UEFAInter - Dortmund 1:2
01.03.1994Pohár UEFADortmund - Inter 1:3
29.04.1964PMEZInter - Dortmund 2:0
15.04.1964PMEZDortmund - Inter 2:2
Inter zažil v Dortmundu snový první poločas. Po skvělém výkonu vedl 2-0 a vše bylo na nejlepší cestě k přeskočení Borussie v tabulce základní skupiny. Bohužel druhý poločas byl diametrálně odlišný, nerazzurri přestali běhat a nadšeně bojující domácí zápas otočili a vyhráli 3-2. To znamená, že Inter musí vyhrát oba dva zbývající zápasy, aby skončil do druhého místa. Pokud Dortmund vyhraje v Barceloně, stačí bod z Prahy a výhra nad Barcelonou o 2 branky nebo 2:1 a 1:0.


Liga mistrů 2019/2020
ZS 4.z

Úterý
05.listopad 2019
21:00
0:1 5' Lautaro Martínez   [ Candreva ]
0:2 40' Matias Vecino   [ Candreva ]
1:2 51' Hakimi
2:2 64' Brandt
3:2 77' Hakimi

 Hazard - Biraghi, Skriniar, Candreva
 66.099
 Danny Makkelie

Střely na bránu: 6-4
Střely mimo: 11-4
Fauly: 10-9
Rohy: 6-1
Ofsajdy: 1-3
Držení míče: 61% - 39%
Nastavení: 1' + 4'

 Kapitán Interu:
 Samir Handanović



INTER (3-5-2): 1 Handanovic - 2 Godin, 6 De Vrij, 37 Skriniar - 87 Candreva, 8 Vecino (12 Sensi 68'), 77 Brozovic, 23 Barella, 34 Biraghi (19 Lazaro 66') - 10 Lautaro Martinez, 9 Lukaku (16 Politano 73'). Lavička: 27 Padelli, 20 Borja Valero, 30 Esposito, 95 Bastoni Trenér: Antonio Conte

Dortmund(4-2-3-1): 1 Bürki - 5 Hakimi, 16 Akanji, 15 Hummels, 14 Schulz - 28 Witsel, 33 Weigl - 7 Sanchob (26 Piszczek 82'), 19 Brandt, 23 Hazard (13 Guerreiro 88') - 10 Götze (9 Alcacer 64'). Lavička: 40 Oelschlagel, 2 Zagadou, 6 Delaney, 8 Dahoud. Trenér: Lucien Favre

Druhý gól dostal Inter při vlastním autovém vhazování nedaleko své branky. Brozovič si nechal vypíchnout míč a Brandt střelou z úhlu prostřelil Handanoviče.

Borussia vrací úder! S Interem sice velmi brzy prohrávala dokonce už o dvě branky, ale ani to ji nezastavilo. Druhý poločas totiž patřil Favreho svěřencům, kteří se i díky dvěma gólům Hakimiho dostali ke třem bodům.

Dortmund si to rozdal s Interem o druhou příčku za Barcelonou a vzhledem ke ztrátě blaugranas proti Slavii mohly oba kluby reálně přemýšlet o blízkosti prvního místa. V prvním utkání milánští ožili a kromě stoprocentní obrany se jim dařilo i v útoku. Tuhle porážku jim chtěli Borussen oplatit a zvolili k tomu opory jako Akanji, Hummels, Witsel, Sancho nebo Brandt s Götzem.

Inter nebyl zrovna favoritem, i když se mu v posledních týdnech poměrně daří. Trenér Antonio Conte jasně říkal, že nehodlá bránit, což by se proti aktivním Vosám rovnalo sebevraždě. A nasadil svou oblíbenou formaci 3-5-2 s útočnými tykadly Lukakuem a Martínezem.

Borussia doma hodně spoléhá na své fanoušky a jejich mohutné chorály. A je pravda, že od prvních minut byli domácí fandové hodně slyšet, což dodávalo Borussii odhodlání. Favreho tým sice diktoval tempo hry, ale nepočítal s tak rychlým a obtěžujícím presinkem hostí. Ten se dokonce už v páté minutě proměnil ve vedoucí branku.

Na začátku akce stál Antonio Candreva, který na vlastní polovině hledal nákopem dvojku Lukaku - Martínez. Našel mladšího Argentince, který si míč zpracoval do běhu a dostal se před Hummelse. Veterán s kapitánskou páskou na ruce nestíhal rychlého štírka a sledoval, jak si Martínez poradil s vracejícím se Weigelem a následně i s brankářem Romanem Bürkim!

Inter na chvíli utišil dříve nadšené fandy Borussie, kterým však dodali jejich hráči téměř okamžitě chuť ke skandování. Obranu Interu hodně zlobil mladý bek Achraf Hakimi, který se prohnal kolem Beraghiho a nacentroval na Götzeho. Jeho tvrdou ránu však skvěle vychytal brankář Samir Handanovič. Borussia se dostala do tlaku, jenže ten zpravidla končil kolem vápna hostí.

Nerazzurri se spoléhali spíš na delší nákopy a individuální kvalitu dvojky hrotů. Což jim málem přineslo úspěch v minutě 24. Tehdy se totiž urval z Akanjiho řetězu Romelu Lukaku a spěchal k bráně Bürkiho. Radost mu ale na poslední chvíli pokazila tyč, která zkušenému brankáři pomohla. Rychlý brejk Borussen pak zakončil Thorgan Hazard technickou střelou jen do míst, kam brankář Handanovič dolétl.

Borussii první poločas vůbec nevycházel, ačkoli opticky měla převahu. Jenže góly střílel skvěle organizovaný Inter. Lautaro si naběhl na dlouhý pas křížem, který přenechal Candrevovi. Zkušený harcovník s přízemním centrem počkal na naběhnuvšího Matíase Vecina, který balon krásnou ranou uklidil míč přesně k tyči - 2:0.

Přeci jen mohl být pobyt v šatně pro domácí trochu veselejší. Stačilo, kdyby Sancho ve 44. minutě proměnil obrovskou tutovku. Nebo kdyby v bráně Interu nestál kouzelník Handanovič. Domácí měli v šatně o čem přemýšlet, protože na efektivitu Interu nenacházeli odpověď.

Hodně jim v tom ale pomohla 51. minuta. V ní Mario Götze našel nabíhajícího obránce Achrafa Hakimiho a ten se nemýlil. Mladý bek tím vykřesal naději na to, že bude líp.

Borussii narostla křídla a po pěti minutách musel Handanovič opět do akce, protože ho tvrdou ranou vyzkoušel Jadon Sancho. Slovinský hrdina držel akcie Interu hodně vysoko a napravoval jednu chybu své obrany za druhou. Inter se dostával pod stále větší tlak a vypadalo to, jako by se z šatny vrátil úplně jiný tým.

Inter se po hřišti spíš nechápavě loudal, což živelně hrající Dortmund využil v 64. minutě. To se obrana Interu už úplně rozpadla. Inter ledabyle a špatně rozehrál aut, míče se ujal před minutou střídající Alcácer a nasměroval jej Brandtovi. Mladý talent postupoval až do vápna a z úhlu prostřelil Handanoviče - 2:2.

Borussia vstala po přestávce z mrtvých a Inter se na ni absolutně nechytal. Patnáct minut před koncem se to projevilo i na skóre, protože dnes hrůzostrašná a stojící obrana Interu nechala u vápna kombinovat Sancha s Hakimim, který se dostal do vápna a střelou na bližší tyč propálil Handanoviče.
Text převzat z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora a případně upraven.
Fotogalerie Liga mistrů, ZS 4.z -> Borussia Dortmund - Inter - zobraz všechny fotky


Nicolò Barella 


Lautaro Martínez 


Antonio Conte 


Lautaro Martínez 


Dortmund-Inter 


Antonio Conte 


Valentino Lazaro 


Lautaro Martínez 


Inter 


Matias Vecino 


Romelu Lukaku 


Matias Vecino 


Antonio Candreva 


Marcelo Brozović 


Barella a Martínez 


Milan Škriniar 


Cristiano Biraghi 


Matias Vecino 


Barella a Martínez 


Stefano Sensi 


Lautaro Martínez 


Highlights (Official Serie A)



Liga mistrů 2019/2020
ZS 4.z

Úterý
05.listopad 2019
21:00

V úterním zápase s BVB si Matteo Politano podvrtl levý kotník. Pro Conteho to znamená dalšího zraněného útočníka. Politano nenastoupí pravděpodobně ani v Edenu. Očekává se, že by se mohl vrátit na zápas s AS Řím, který je na programu 6.12.

Lautaro je od roku 2010 prvním hráčem Interu, který dokázal dát gól ve třech po sobě jdoucích zápasech v Lize mistrů. Tehdy se to povedlo Samuelu Eto’o.

Prehrať v Dortmunde neje žiadnou hanbou. Môže sa to stáť každému tímu na svete a nikto by sa nečudoval. Problém je v tom, ako tá prehra prišla. Po polčase sme vyhrávali 2-0 a podali sme skvelý výkon. V druhej časti hry to bola ale katastrofa, miestami mi to pripominalo chaotický Inter De Boera kde každý behá ako sliepka a strieda jednú chybu za druhou. Otočili zápas neuveriteľným spôsobom. Dôvodou môže byť veľa, či už únava, neskúsenosť alebo podpriemerná lavička. Máme v tíme stále veľa priemerných hráčov ktorí na túto súťaž nemajú, aj napriek tomu že dávaju do toho srdce. Jednoducho sme ešte nedosiahli level v ktorom môžeme bojovať o najvyššie priečky s najlepšími klubmi. Uvedomme si ale, kde sme boli len pár rokov dozadu. Už keď som toho De Boera spomenul, pripomeňme si tie časy kde sme končili v strede tabuľky a v európe sme prehrávali aj s izraélskymi klubmi. Pozrime sa v akom stave je AC a čo musia prežívať oni. My máme teraz skvelého trénera, majiteľov a vedenie ktoré chcú dačo dosiahnúť a hráčov ktorí za Inter potia aj krv. Bojujeme o postup v Lige Majstrov a v lige držíme krok Juventusu. Samozrejme, chce to ešte čas a veľa práce ale sme na dobrej ceste k úspešnej budúcnosti. Zo včerajšieho zápasu sa musíme poučiť, otriasť a pokračovať hrdo ďalej. Žiadna tragédia sa nestala. Hlavu hore a pripravme sa na sobotňajší zápas. Hrdí keď sa vyhráva, verní keď sa prehráva. Sempre forza Inter!

Blog MP: Dortmund - INTER 3:2
V utorok 5.11. o deviatej večer sa Inter predstavil na horúcej pôde v Dortmunde. 4.kolo Ligy Majstrov mohlo veľa napovedať do postupových šancí oboch teamov. Oba celky sa cez víkend v ligových zápasoch pozitívne naladili výhrami, BVB si drží druhú priečku v lige, rovnako ako Inter. Predošlý zápas Ligy Majstrov zvládol lepšie Inter, keď po fantastickom výkone zvíťazil 2:0. Pred odvetou bolo opäť všetko otvorené.

Matteo Politano včera na hřišti pobyl pár minut, než přišel tento nešťastný zákrok Nica Schulze. Politano sice zápas dohrál ovšem spíš v chůzi. Stadion poté opustil o berlích. Bližší info ohledně jeho zranění zatím bohužel neznáme

Conte: To stejné jako v Barceloně
Antonio Conte: "Co Vám k tomu mám říct. To samé, co se stalo v Barceloně, nebo dokonce ještě horší. Doufám, že tato prohra štve i mé hráče. Věřte, že pracujeme tak moc, že to ani víc nejde. Nechci tady pořád opakovat ty věci ohledně nějakého pokroku atd. Na to ať sem přijde nějaký ředitel."

Pamätáte si na posledný Dortmund-Inter? Bolo to v roku 1994, hralo sa štvrťfinále poháru UEFA a na nemeckom ihrisku sme vyhrali 1:3 po dvoch krásnych góloch Wima Jonka, vtedy veľmi obľúbený hráč u fanúšikov hlavne za jeho bojovnosť a vytrvalosť. Takto sa vyjadril Wim Jonk pred dnešným zápasom.

“Na Inter ťažko zabudnúť, stále vás mám všetkých v srdci. Tak ako vtedy, aj dnes je ťažké hrať na ich ihrisku. Pohltí ťa atmosféra, hrať na takom štadióne je niečo o čom sníva každé dieťa ktoré sa chce stať futbalistom. Vtedajšia výhra 1-3 je nazabudnuteľná. Hrali sme perfektný defenzívny futbal a mali sme excelenté protiútoky. Boli sme veľmi napätí a ja som dokázal streliť dva góly z krásnych akcií. Inter musí byť dnes veľmi kompaktný a udrieť ich v správnej chvíli. V súčastnosti má Inter silných hráčov, ktorí verím, že si budú vedieť vytvoriť šance a skórovať. Netreba zabudnúť že aj Dortmund je dnes skvelé mužstvo. Bude to zaujímavý zápas pre každého.”
Hlavní otázkou pro Conteho je Stefano Sensi, který se už zotavil ze svalového zranění, ale není jisté, zda bude připravený na tempo hry. Od začátku by tedy mohl hrát Matias Vecino. Řešen bude také start kapitána domácích. Marco Reus nedohrál minulý zápas BVB a včera ani netrénoval se svými spoluhráči.

Pravděpodobné sestavy:
Dortmund (4-2-3-1): Bürki; Hakimi, Akanji, Hummels, Guerreiro; Witsel, Delaney; Sancho, Brandt, Hazard; Götze
Inter (3-5-2): Handanovic; Godin, De Vrij, Skriniar; Candreva, Vecino, Brozovic, Barella, Biraghi; Lautaro, Lukaku
Signal Iduna Park (Westfalenstadion), Dortmund
Adresa: Strobelallee 50, 44139 Dortmund, Deutschland
Stát: Německo
Kapacita: 83000
Rozměry: 105x68
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
Stát: Německo
Rok založení: 1909
Domácí stadion: Signal Iduna Park (Westfalenstadion)
Oficiální web: /www.bvb.de/
Inter
FC Internazionale
Stát: Itálie
Rok založení: 1908
Domácí stadion: Stadio Giuseppe Meazza
Oficiální web: www.inter.it
Hráč zápasu
 Lautaro Javier Martínez
10
 22.8.1997
 Argentina
 Útočník
  kg
 174 cm
Statistika hráčů
HráčStátVěkPM
34 Cristiano Biraghi   Itálie2867'
  1 Samir Handanović   Slovinsko3595'
77 Marcelo Brozović   Chorvatsko2695'
87 Antonio Candreva    Itálie3295'
27 Milan Škriniar    Slovensko2495'
  8 Matias Vecino   Uruguay2869'
10 Lautaro Martínez Argentina2295'
  6 Stefan De Vrij Nizozemsko2795'
16 Matteo Politano   Itálie2621'
  2 Diego Godin   Uruguay3395'
19 Valentino Lazaro   Rakousko2328'
12 Stefano Sensi   Itálie2426'
27 Nicolò Barella   Itálie2295'
  9 Romelu Lukaku   Belgie2674'
Průměrný věk hráčů v den utkání: 26.9 roku

Zápasy Interu v Lize mistrů
17.09.2019ZS 1.zInter - Slavia Praha 1:1
02.10.2019ZS 2.zFC Barcelona - Inter 2:1
23.10.2019ZS 3.zInter - Dortmund 2:0
05.11.2019ZS 4.zDortmund - Inter 3:2
27.11.2019ZS 5.zSlavia Praha - Inter 1:3
10.12.2019ZS 6.zInter - FC Barcelona 1:2
1558