Evropská liga 2012/2013
Osmifinále 1.z 07/03/13 21:05 CET - White Hart Lane, Londýn
TOTTENHAM - INTER
3:0
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
DIVÁCI
Průměr: 0.000
Doma:   0.000
Venku:  0.000
Dom.max:
Ven.max:
 
 
6' Bale, 18' Sigurdsson, 53' Vertonghen
Asistence:
Žluté karty: Bale 14' - Guarin 27', Pereira 77'
Červené karty: -
Střely na bránu: 12-2
Střely mimo: 3-5
Fauly: 9-9
Rohy: 5-3
Ofsajdy: 1-5
Držení míče: 52%-48%
Nastavení poločasů: 1' - 3'
Diváci: 34.353
Rozhodčí: Antonio Matheu Lahoz (Španělsko)
Nejlepší hráč: Samir Handanović

INTER (4-2-3-1): 1 Handanovic; 4 Zanetti, 23 Ranocchia, 26 Chivu, 40 Juan Jesus (Palacio 46'); 21 Gargano, 19 Cambiasso; 11 Alvarez (Jonathan 77'), 29 Kovacic (Guarin 55'), 31 Pereira; 99 Cassano. (27 Belec, 28 Pasa, 33 Mbaye, 24 Benassi). Trenér: Andrea Stramaccioni

Tottenham (3-1-3-2) 24 Friedel; 28 Walker, 13 Gallas, 5 Vertonghen, 32 Assou-Ekotto; 19 Dembele (Livermore 64'), 8 Parker; 7 Lennon (Naughton 82'), 11 Bale, 22 Sigurdsson (Holtby 71'); 18 Defoe. (25 Lloris, 20 Dawson, 33 Caulker, 46 Carroll). Trenér: André Villas-Boas



Postřehy
Inter po dalším tragickém výkonu tentokrát vysoko prohrál v Londýně s Tottenhamem. V prvním osmifinálovém zápase v Evropské lize prohrál 0-3 a ještě může být rád.

Stramaccioni před zápasem nepochopitelně prohlásil, že prioritou je třetí místo v Serii A. Pravdou to sice je, ale tímto hráče na zápas rozhodně nenamotivoval...

Fredy Guarín se po zranění kotníku dal dohromady, ale Stramaccioni ho použil až o přestávce. Proč znovu nehrál Palacio od začátku, nejlepší hráč proti Catanii, je záhadou. Do konce sezony je zraněný Milito a Mudingayi.

Již před zápasem šly zvěsti, že anglický tým je momentálně podle formy nejlepší v Evropě. Pokud se s tím porovnají aktuální výkony Interu, tento zápas nemohl dopadnout dobře.

Největší strach měli nerazzurri z Garetha Balea. Před půldruhým rokem vstřelil v Miláně během druhého poločasu čistý hattrick. Inter sice i tak vyhrál 4-3, ale Maicon z něj nemohl mít dobré spaní. Černomodří se nepoučili. Už v šesté minutě ho neuhlídal Cambiasso a Bale hlavou skóroval. Takto přitom vstřelil dvě branky i Lyonu...

Interu nefunguje nic. Tedy téměř. Jedinou záchranou je skvělý brankář, který toho dokáže ještě dost pochytat i přesto, že inkasuje tři góly. Útok, záloha a obrana - tragédie. Navíc v tom nejsou vidět žádné známky systému. Inter dostává laciné góly nejenom po hloupých individuálních chybách, ale i po standardních situacích, u kterých snad nikdo neví, koho a jak má bránit.

První gól přišel již v 6.minutě. Po centru z levé strany čekali obránci míč k brance. Sigurdsson ho však poslal rovně a tak Balea musel hlídat Cambiasso, což nezvládl.

Tottenham přidal druhý gól brzy. V 18.minutě při zpracování centru pro změnu z pravé strany vyřadil Defoe lehce ze hry Ranocchiu a tvrdě vystřelil. Handanovič sice míč vyrazil, ale dorážející Sigurdsson byl pak před ním úplně sám.

Obrana Interu neexistovala. Přestože Stramaccioni již několik týdnů nehraje s tříčlennou obranou, stále nepochopil, že je potřeba, aby byla stoperská dvojice sehraná a ideálně hrála pořád spolu. Proč tam najednou byl zase Chivu a Juan Jesus musel hrát na kraji, ví jenom on. Bohužel ani defenzivní záložníci nevěděli, jak bránit. Ukázkovým příkladem byl třetí gól anglického týmu, kdy při rohovém kopu vládl v obraně Interu totální chaos. A nebylo to jenom v tento moment.

Inter měl za celý zápas dvě šance. Ale byly stoprocentní. V závěru prvního poločasu běžel po přihrávce Cassana sám na brankáře Álvarez, ale trestuhodně minul branku. V 74.minutě měl tu samou příležitost po lobu Cambiassa Rodrigo Palacio. Friedel mu ale střelu vykopl.

Tottenham byl i za stavu 3-0 velmi nebezpečný. Chtěl nadále střílet góly a při jednom brejku šli například hned čtyři jeho hráči proti třem hráčům v červených dresech.

Trenér Tottenhamu André Villas-Boas je bývalý Interista. Jeden rok dělal v klubu asistenta José Mourinhovi.

Odveta se hraje hned příští týden.

Fotogalerie Evropská liga, Osmifinále 1.z -> Tottenham Hotspur - Inter - zobraz všechny fotky


Samir Handanović 



Samir Handanović 


Samir Handanović 


Džeko a Handanović 


Samir Handanović 


Samir Handanović 


Samir Handanović 


Samir Handanović 



Samir Handanović 


Statistiky a rekordy
Inter hrál s Tottenhamem nedávno. V základní skupině Ligy mistrů 2.listopadu 2010 prohrál na White Hart Lane podobně - 1:3.

Ze všech zápasů osmifinále EL byla porážka Interu nejvyšší.

Gareth Bale. To byl hlavní problém Interu Milán na White Hart Lane, odkud si do odvety osmifinále Evropské ligy odvezl debakl 0:3. Italský celek absolutně nestačil na rychlíka Kohoutů, který byl prakticky u všeho podstatného. Jediným negativem je jeho obdržená žlutá karta, kvůli které si na San Siru nebude moci zahrát.

Domácí vstoupili do zápasu famózně. To už přitom zhruba po devadesáti sekundách hry spálil velkou tutovku Bale, jehož vyslal do šance Walker, nicméně Velšan zamířil trestuhodně mimo. Všechno si ale vynahradil o chvilku později. Sigurdsson se krásně uvolnil a poslal pas na svého spoluhráče, ten se zbavil Cambiassa a pak přesně zacílil.

Bale byl prostě k neudržení i nadále, tlak Spurs pokračoval. Po uvolnění na pravé straně předložil míč na Defoea, který dostal až příliš prostoru, fantasticky proti němu ovšem zakročil brankář Handanovič. Slovinský reprezentant se činil i ve 12. minutě, to musel polapit další střelu od Balea.

Nakonec se Tottenham dočkal druhé branky v 18. minutě. Defoeho ránu sice stačil Handanovič ještě zlikvidovat, pak však Lennon přenechal míč Sigurdssonovi a ten z blízkosti v pohodě skóroval. I nadále se domácí nemuseli strachovat, útočnou snahu pořád obstarával Bale, Dembélé s Parkerem neúnavně pracovali v záloze.

Bale byl blízko druhé branky ještě v prvním poločase podobně jako Sigurdsson, na druhé straně naopak zamířil jen vedle Ricardo Álvarez. Inter zahrozil do přestávky přece jenom ještě jednou, avšak Álvaro Pereira rovněž nenašel správnou mušku. Definitivní pojistku vítězství Tottenhamu pak zařídil v 53. minutě Vertonghen.

Hosté byli směrem dopředu stále marní, soupeř si s nimi dělal, co chtěl. Bale třeba obehrál hned tři protihráče, až nakonec jeho sólo akci chybělo jen přesnější zakončení. Defoe pak vypálil na Handanoviče, ten mu však pokus vyrazil. V jediné možnosti Interu se zjevil Palacio, ale obětavě na brankové čáře zasáhl gólman Friedel.

Část textu převzata z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora.

Online textový přenos

Sledujte na www.onlajny.com

Preview Tottenham a Inter se navzájem dobře znají - nedávno se totiž potkali na půdě Ligy mistrů. Tehdy řádil zejména Gareth Bale, a současná forma velšského křídelníka prozrazuje, že by se historie mohla opakovat..

..a domácí kouč André Villas-Boas varuje, že teď je Bale ještě mnohem lepší než v říjnu 2010, kdy si na San Siru připsal hattrick, a o měsíc později na White Hart Lane, kde dokonale motal hlavu tehdy vynikajícímu Maiconovi. Tottenham odvetné utkání vyhrál 3:1.

Letošní sezona je zatím tou nejlepší v kariéře třiadvacetiletého hráče; zaznamenal už vynikajících 20 gólů a přitahuje pozornost po celém světě. "Myslím, že Gareth se vyvinul jako hráč. Je teď ještě nebezpečnější než dřív," sdělil Villas-Boas novinářům na tiskové konferenci. "Pamatuju si, že jsem koukal na sestřih zápasu Inter - Tottenham a viděl jsem, jak se Tottenham dokázal vrátit do zápasu. Maicon byl fantastický pravý bek, a vidět mladíka jako Gareth, jak s ním takhle cvičí, bylo jasnou ukázkou jeho talentu."

"Nyní, o dva roky později, je jeho pozice odlišná," pokračuje portugalský lodivod. "Stal se z něj jiný hráč, větší a komplexnější. Je to ten druh fotbalisty, který dokáže rozhodnout výsledek zápasu, jak je poslední dobou často vidět," dodává. Tottenham i díky podpoře své největší hvězdy neprohrál už 12 zápasů a v lize vyšplhal na třetí místo; Bale skóroval devětkrát v posledních sedmi utkáních.

Zatímco velšský expres je podle slov kouče plně připraven naskočit, u Emmanuela Adebayora je šance minimální; v brance se pak opět představí veterán Brad Friedel. Na druhé straně je situace ohledně zranění mnohem horší - jen v obraně budou chybět Matías Silvestre a Yuto Nagatomo, zatímco nad Andreou Ranocchiou a Walterem Samuelem visí velké otazníky.

Trenér Andrea Stramaccioni si nemůže být jistý ani Fredym Guarínem, a proto byl nucen povolat hned šest hráčů z juniorky. "Můj tým by si měl dávat pozor na Balea, ale hlavním problémem nyní pochopitelně zůstává, že nemám k dispozici dostatek hráčů," tvrdí. "Je to pro nás velmi důležitý zápas, ale naneštěstí máme spoustu zraněných."

"Většina z nich nebude připravena naskočit. Evropská liga je důležitá, ale nechceme riskovat, aby nedošlo k nějakým dlouhodobým zraněním. Naším hlavním cílem zůstává třetí místo v lize," objasňuje trenér. "Proto jsem také povolal šest mladíků. Bude to velmi těžké utkání."

Inter má však přesto důvod k sebevědomí - o víkendu v lize přehrál Catanii, když přitom prohrával už 0:2, a posunul se na čtvrté místo v Serii A. V táboře Nerazzuri to sice trochu vřelo poté, co Stramaccioni vynechal Cassana a zdálo se, že mezi nimi vznikl nějaký spor; mladý trenér to však odmítá. "Antonio je tu s námi," potvrzuje. "Dnes ráno trénoval normálně. Jsem si jistý, že pro nás bude hodně důležitý. Nemáme spolu žádné problémy."

Část textu převzata z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora.


Tottenham Vs. Inter 3 - 0 | Highlights by electricmotionpictures


Související články
10/03/13 Stramaccioni: Inter Milán pracuje na budoucnosti


White Hart Lane, Londýn
Adresa: 748 High Road, Tottenham, London N17 0AP
Stát: Anglie
Kapacita: 36200
Rozměry: 100x67

Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur Football Club
Stát: Anglie
Rok založení: 1882
Domácí stadion: White Hart Lane
Oficiální web: www.tottenhamhotspur.com

Poslední vzájemné zápasy
28.11.2018Liga mistrůTottenham - Inter 1:0
18.09.2018Liga mistrůInter - Tottenham 2:1
14.03.2013Evropská ligaInter - Tottenham 4:1
07.03.2013Evropská ligaTottenham - Inter 3:0
02.11.2010Liga mistrůTottenham - Inter 3:1
20.10.2010Liga mistrůInter - Tottenham 4:3

HRÁČ ZÁPASU
 Samir Handanović
 Batmanovič
 14.7.1984
 Slovinsko
 Brankář
 89 kg
 193 cm

Statistika hráčů
HráčStátVěkPM
  4 Javier Zanetti Argentina3990
19 Esteban Cambiasso   Argentina3290
26 Cristian Chivu   Rumunsko3290
23 Andrea Ranocchia   Itálie2590
42 Cicero Jonathan   Brazílie2713'
11 Ricardo Álvarez   Argentina2477'
40 Jesus Juan   Brazílie2145'
14 Fredy Guarín    Kolumbie2635'
  8 Rodrigo Palacio   Argentina3145'
  1 Samir Handanović   Slovinsko2890
99 Antonio Cassano   Itálie3090
21 Walter Gargano   Uruguay2890
31 Álvaro Pereira    Uruguay2790
10 Mateo Kovačić   Chorvatsko1855'
Průměrný věk hráčů v den utkání: 27.7 roku

Zranění hráči
Luca Castellazzi operace ramene
Diego Milito levé koleno
Gabriel Mudingayi achilovka
Yuto Nagatomo meniskus a kolenní vazy
Joel Obi operace šlachy
Walter Samuel achilovka
Matias Silvestre svalové potíže s lýtkem

Diskvalifikace hráčů - Tento zápas
Nikdo


VIDEO
Zatím zde není žádné video. Pokud chceš pomoct s přídáváním odkazů, kontaktuj webmastera stránek.

1277