Mistři Itálie 2023/24

Neděle 29/10/23 18:00
Serie A, 10.kolo
INTER
1:0
AS ŘÍM

Inter konečně naplno bodoval i na San Siru. V důležitém utkání v rámci 10.kola porazil AS Řím i se zrádcem Lukakem 1-0. Inter byl po celý zápas lepším týmem a jedná se tak o zaslouženou výhru, díky které zůstává na čele tabulky. Při každém dotyku s míčem diváci na stadionu na Romelu Lukaka pískali. Ten se za celý zápas díky skvěle fungující obraně nedostal k ničemu. Přestože byl Inter mnohem aktivnější, jediný gól zápasu padl až v poslední desetiminutovce, kdy se po parádní přihrávce od Dimarca trefil zblízka Marcus Thuram. Hráči Interu nastřelili během zápasu dvakrát břevno. Na bránu soupeře vyslali dohromady ale jen tři střely. Hosté z Říma měli jednu.

Postřehy k zápasu
7Yann Sommer již posedmé z deseti ligových zápasů udržel čisté konto. Inter je s 5 inkasovanými brankami v Serii A nejlepší.
BŘEVNAV prvním poločase trefil břevno Hakan Calhanoglu. V druhém pro změnu vyslal parádní ránu střídající Carlos Augusto. I v tomto případě se však míč odrazil od břevna ven.
Lukaku se vrátil po svém druhém neslavném odchodu do Milána. Při každém dotyku s míčem na něj fanoušci Interu pískali.
Hráč zápasu
#32
27 let
Výška: 175 m.
Pozice: obránce
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter v 10. kole Serie A zužitkoval drtivou herní převahu a porazil římské AS 1:0. Kýženého gólu dosáhl až v 81. minutě Marcus Thuram, který dal zapomenout na řadu předchozích neproměněných šancí Nerazzurri. Vlci se museli v Miláně potýkat nejen se silným tlakem soupeře, ale také s hlasitým pískotem fanoušků, kteří v širokém okolí vykoupili píšťalky a svůj hněv směřovali na svého bývalého hráče Romela Lukaka. Možná i kvůli těmto okolnostem nakonec hosté ukončili pětizápasovou sérii bez ztráty bodu, domácí se naopak výhrou dostali zpět před Juventus do čela tabulky.

10.kolo Serie A

Lazio
1:0
Fiorentina
Sassuolo
1:1
FC Bologna
Neapol
2:2
AC Milán
Lecce
0:1
FC Turín
AC Monza
1:1
Udinese
Juventus
1:0
Verona
Cagliari
4:3
Frosinone
FC Janov
1:0
Salernitana
Empoli
0:3
Atalanta
Inter
1:0
AS Řím
Zprávy o Interu Milán 29.10.2023 

Inter dnes čeká těžká zkouška v podobě Mourinhova AS Řím. Zápas to bude speciální zejména pro Romelua Lukakua, který se opět vrátí na San Siro, ovšem tentokrát v dresu jiného týmu. Celá situace okolo něj se probírá už týdny a dnes dojde k jejímu vyvrcholení. Ohledně 30tisíc píšťalek, které byly nakonec zakázány (i když asi všichni tuší, jak to reálně bude vypadat), jsme už psali. Lukakua přesto čeká opravdu nepříjemný večer. Je však nutné zmínit, že Curva Nord na všechny apeluje, aby narážky na belgického útočníka neobsahovaly absolutně žádný rasistický podkres!

Každopádně to vypadá, že nás čeká velmi zajímavý a vyhecovaný zápas, který bude pro oba týmy nesmírně důležitý. Juventus včera porazil Hellas Verona a posunul se na prví místo. AC Milán hraje až dnes a čeká je silná Neapol. Inter proto potřebuje nutně bodovat, aby se udržel v čele tabulky.

Mírná výhoda je právě na straně Nerazzurri, kteří svůj pohárový zápas odehráli už v úterý a navíc trenér Inzaghi pošetřil některé své klíčové opory. Chybět dnes opět bude zraněný Arnautovič s Cuadradem.

To Mourinho má mnohem horší spaní. Pohárový zápas Římané odehráli až ve čtvrtek, kde sice porazili pražskou Slavii, ale nějaké velké šetření hráčských opor neproběhlo. Ono vlastně ani nemělo z čeho, AS Řím svírá velká marodka, která čítá Dybalau, Pellegriniho, Renato Sanchese, Spinazzolu, Smallinga, Abrahama a Kumbullu.

Předpokládané sestavy:

Inter (3-5-2): Sommer; Pavard, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco; Lautaro Martínez, Thuram.

AS Řím (3-5-2): Rui Patricio; Mancini, Llorente, Ndicka; Karsdorp, Cristante, Paredes, Bove, Zalewski; Lukaku, El Shaarawy.

Inter představil mimo jiné také své smlouvy se současnými sponzory.

Co se týče Nike, tak bylo potvrzeno, že 10. července 2023 byla s Nike prodloužena smlouva, a to na dalších 8 sportovních sezón, tedy do roku 2031.

Nová dohoda přinese Interu ročně 21,25 milionů eur. Dále platí ujednání o 25% snížení příjmu v sezóně, kdy se Nerazzurri nebudou účastnit Ligy mistrů a 50% snížení příjmu, kdy nebude účast v žádné evropské soutěži.

Dále jsou plánovány dva jednorázové bonusy na výstavbu nového stadionu, každý ve výši 500 tisíc euro. A nakonec bylo vyjednáno i několik speciálních bonusů vztažených na jednotlivé úspěchy hlavního týmu mužů i žen.

Sponzorem na přední straně dresů i nadále zůstává Paramount+. Ti se na dresy Interu dostaly na konci loňské sezóny a zaplatili za to 1,5 milionu eur. Tato dohoda byla v létě prodloužena a za sezónu to Interu vynese 11 milionů eur. Dále jsou součástí dohody i jiné variabilní bonusy vázané na úspěchy týmu.

Letos v září se do sponzorské rodiny přidala i firma U-Power, které patří zadní strana dresů. Tato dohoda byla podepsána na čtyři roky a Nerazzurri si mají přijít až na 18 milionů eur.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy