Mistři Itálie 2023/24

Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 17.04.2023 

Ředitel Interu Piero Ausilio se v pátek setkal s vedením Barcelony. Podle listu Gazzetta mají Nerazzurri zájem o Francka Kessiého, Marcose Alonsa a Samuela Umtitiho. Posledně jmenovaný je do konce sezony zapůjčen v Lecce, ale v létě se vrátí do Barcelony. "Pierova činnost nyní spočívá v tom, že má kontakty a cestuje a konzultuje s ostatními, abychom, až si opravdu sedneme ke stolu, mohli vytvořit základy pro příští sezonu. Na tom není nic neobvyklého," komentoval tuto informaci Marotta.

V týmu na konci sezony končí mnoha hráčům smlouvy a nevypadá to, že by klub chtěl většinu z nich prodlužovat. Vypadá to tak, že v létě dojde v týmu k velké rotaci hráčů.

Kristjan Asllani nastoupil k druhému utkání v Serii A za sebou v základní sestavě. Marcelo Brozovič začínal na lavičce. "Jsme rádi, že jsme ho podepsali," řekl Marotta. "Neměli bychom na něj vyvíjet tlak, dostává své šance, je to jeho první sezona ve špičkovém klubu, jako je Inter. Má čas a kvalitu na to, aby byl tahounem. Jsme si jisti, že to dokáže."

Albánský internacionál se na Stadio Meazza přestěhoval na základě smlouvy o hostování s opcí na koupi z Empoli a v této sezóně nastoupil do 23 zápasů ve všech soutěžích.

Inter se údajně rozhodl podat odvolání proti zákazu startu Romelua Lukakua v semifinále Coppa Italia poté, co byl potrestán za reakci na rasistické urážky fanoušků Juventusu. Je ale velmi nepravděpodobné, že mu bude vyhověno.

Pro Lukaka to byla jeho druhá žlutá karta, kterou dostal za provokativní oslavu směrem k příznivcům Juve, kteří stáli za brankou. Lukaku trval na tom, že takto slaví góly vždy, s vojenským pozdravem a prstem na rtech, což bylo skutečně vidět už při zápase za Belgii na začátku tohoto roku. I tak to bylo považováno za provokaci a rasistické skandování fanoušků za brankou mu v obhajobě nepomohlo. Právníci Interu doufají, že se jim podaří prosadit jejich, jak uvádí Sky Sport Italia.

Historie italského soudního systému naznačuje, že úspěch je velmi nepravděpodobný, protože je velmi vzácné, ne-li zcela nevídané, aby byla žlutá nebo červená karta zrušena za cokoli jiného než za případ záměny identity. V této sezóně už k podobné situaci v Serii A došlo, když byl útočník Atalanty Ademola Lookman potrestán za provokativní oslavu gólu směrem k příznivcům soupeře. Rozhodčí si neuvědomil, že vždy slaví tak, že předstírá, že drží v ruce dalekohled - což je hříčka se jménem Lookman, ale ani to nestačilo k tomu, aby byla žlutá karta po odvolání zrušena.

Inter se zapsal do historie v negativním slova smyslu, poprvé v historii utrpěl v Serii A tři domácí porážky v řadě, aniž by našel síť. Problém je evidentní - proměňování šancí v góly. Během posledních pěti zápasů Serie A měl Inter více než 100 střeleckých pokusů, skóroval pouze dvakrát.

Z těchto dvou gólů byl jen jeden ze hry v podání Robina Gosense proti Salernitanu, druhý dal z penalty Romelu Lukaku. Stejný problém je i v italském poháru a Lize mistrů. V posledních osmi soutěžních zápasech vstřelili nerazzurri pouze pět branek a pouhé dvě byly ze hry.

Zarážející je fakt, že Inter má hned čtveřici oceňovaných útočníků. Edin Džeko v posledních 15 soutěžních zápasech neskóroval. Lautaro Martínez skóroval v posledních 10 zápasech dvakrát, ani jeden z nich nebyl rozhodující, a to při výhrách nad Udinese a Lecce. Romelu Lukaku neskóroval ze hry v Serii A od úvodního kola proti Lecce, zatímco Joaquin Correa se netrefil od října.

Nerazzurri podlehli v sobotu večer Monze 1:0 a v tabulce Serie A jsou momentálně mimo první čtyřku, dva body pod svým městským rivalem Milánem. Simone Inzaghi je pod tlakem, La Gazzetta dello Sport tvrdí, že bývalý kouč Lazia bude ve středu propuštěn, pokud Nerazzurri ve čtvrtfinále Ligy mistrů vyřadí Benfica.

Lukaku odehrál v sobotu proti Monze 90 minut, ale opět se mu nepodařilo trefit branku. Hráč zapůjčený z Chelsea vstřelil v této sezoně sedm gólů ve 24 utkáních, včetně jednoho z penalty v úterý proti Benfice. Od srpna se mu ale nepodařilo skórovat ze hry. "Jeho výkon proti Monze dokonale odráží potíže Interu v ligových zápasech," napsal Tuttosport. "Útočník je odhodlaný, stejně jako jeho spoluhráči, ale hraje v roztříštěném týmu, který jde dopředu díky intuici jednotlivých hráčů, bez nápadů, jak zúročit kvalitu svých špičkových hráčů."

"Jestliže za éry Antonia Conteho byl Lukaku schopen sám rozhodovat o výsledku, dnes vypadá jako jeden z mnoha, nikoliv jako obdivovaná hvězda, rozhodující při zisku titulu č. 19. Jistě, Lukakuovo nasazení je evidentní, po remíze v Salernu se fanouškům italských vicemistrů omluvil." Lukaku se na konci sezony vrátí do Chelsea, ale Inter si není jistý, zda ho v sezoně 2023-24 znovu přivede. Je jisté, že se musí kvalifikovat do Ligy mistrů, pokud chce Big Rom dostat další šanci u Nerazzurri v příští sezoně.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy