Mistři Itálie 2023/24

Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 18.04.2023 

Televize Rai 3 odvysílala první díl nového dokumentu Report k vyšetřování skandálu Calciopoli z roku 2006. Byly v něm nové rozhovory, například s Paolo Bergamem, který byl v letech 1999 až 2005 hlavním rozhodčím. "Tehdejší prezident Interu Massimo Moratti mi v červenci 2002 zavolal, abych s ním šel na večeři. Věřil, že na jejich zápasy posíláme rozhodčí, kteří jsou k Interu nepřátelští, aby prohráli."

Podle Reportu Inter podepsal tajnou dohodu o odškodnění těch, kteří byli zapojeni do nezákonných odposlechů a vyšetřování, včetně rozhodčího Bergama. Další zajímavé nové odhalení přinesl Giandomenico Lepore, který byl v letech 2004 až 2011 generálním prokurátorem Neapole, a proto se podílel na shromažďování odposlechů. "Začali jsme s Juventusem, protože tam bylo více náznaků, a pak jsme se měli podívat do ostatních klubů. A téměř všechny ostatní kluby byly zapojeny, buďme upřímní," řekl Lepore. "Jednoho dne příloha časopisu Espresso informovala o všech odposleších a najednou byly všechny ty odposlouchávané telefony vypnuté a jediný, kdo nám zůstal, byl Juventus. Nepodařilo se nám zjistit, kdo ty informace z vyšetřování vynesl. Pokud bychom byli schopni pokračovat ve vyšetřování, Inter byl další na řadě po Juve." To však ale neznamená, že by ještě něco protiprávního dělal a byl by odsouzen.

Viceprezident Interu Javier Zanetti plně uznává, že výsledky v Serii A jsou nepřijatelné a čtvrtfinále Ligy mistrů s Benfikou rozhodne i o budoucnosti. Nerazzurri vyhráli první zápas v Portugalsku 2:0 a rozhodující zápas sehraje na San Siru ve středu. V Lize mistrů prožili mimořádnou cestu, když postoupili ze skupiny Ligy mistrů s Bayernem Mnichov a Barcelonou a poté v osmifinále vyřadili FC Porto. Jsou také v semifinále italského poháru, kde v prvním zápase proti Juventusu remizovali 1:1. V Serii A se však propadli na páté místo a o víkendu prohráli doma s Monzou.

"Inter je silný tým a výsledky v Serii A jsou nepřijatelné, ale tým je se Simonem Inzaghim," řekl Zanetti listu La Repubblica během turnaje mládeže.

Objevily se však zprávy, že Inter je připraven trenéra vyhodit, pokud se mu nepodaří postoupit do semifinále Ligy mistrů, a s největší pravděpodobností jmenuje do konce sezony dočasným manažerem současného šéfa mládežnického týmu Cristiana Chivu. Zanetti při rozhovoru o střetnutí s Benficou tuto možnost zřejmě nepopřel. "Je to zápas, který rozhodne i o budoucnosti. Je to otázka mentality, nedokážu si vysvětlit rozdíl ve výkonech mezi Serií A a pohárovými soutěžemi."

La Gazzetta dello Sport dnes také informovala, že se Inter rozhodl neprodloužit smlouvu o zapůjčení Romelua Lukakua s Chelsea. "Stále ještě doplácí na následky toho zranění," komentoval stav belgického útočníka Zanetti.

Romelu Lukaku se v létě vrátí do Chelsea po velmi nepovedeném druhém angažmá v Interu v této sezoně a v příští sezoně se na San Siro nevrátí, jak potvrdily zprávy z pondělního rána. Návrat 29letého belgického útočníka se nevydařil podle plánu a v 18 vystoupeních v Serii A v této sezoně vstřelil pouze tři góly, z nichž dva padly z pokutového kopu. Jeho poslední nepenaltový gól v lize padl v srpnu v úvodním utkání sezony proti Lecce.

Kromě nevýrazných čísel před brankou trápí vedení klubu také ekonomická čísla, která stojí za Lukakuovým hostováním u Nerazzurri. Jak podrobně uvádí Tuttomercato, Inter zaplatí belgickému rekordnímu střelci za sezonu 11 milionů eur hrubého, pokud by jeho plat nedotovala mateřská Chelsea, bylo by to 15 milionů eur. K tomu je třeba připočítat ještě 8 milionů eur, které byly Chelsea za sezónu vyplaceny za hostování plus dalších 5 milionů eur jako bonusy. To znamená, že Inter mohl za Lukakuových sedm gólů ve všech soutěžích v této sezoně zaplatit až 24 milionů eur a to by odpovídalo přibližně 3,4 milionu eur za jeden gól.

Lukaku navíc v květnu oslaví 30. narozeniny a s Chelsea má stále smlouvu do léta 2026 a vzhledem k tomu, že před necelými dvěma lety podepsal se západolondýnským klubem smlouvu za 113 milionů eur, je trvalý přestup Belgičana nepravděpodobný.

18/04/23 - Simone Inzaghi má předzápasové mediální povinnosti před druhým čtvrtfinálovým zápasem Ligy mistrů proti Benfice za sebou. Inter odehraje ve středu večer důležitou odvetu na San Siru. Trenér Nerazzurri očekává komplikované vyrovnané utkání, přestože jeho tým má nad hosty dvougólový náskok z úterního vystoupení v Portugalsku.

Matteo Darmian doprovázel Simoneho Inzaghiho na tiskové konferenci Interu před zápasem s Benficou, který se hraje ve středu večer na San Siru ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Bývalý obránce Manchesteru United potvrdil, že tým Nerazzurri je soustředěný a odhodlaný dokončit práci, kterou začal v prvním utkání v Portugalsku. Inter si do odvetného utkání nese dvoubrankový náskok, Inzaghi však varoval před možným zkomplikováním zápasu proti Benfice, která momentálně nemá co ztratit.

Darmian řekl médiím: "Určitě je tu touha dohrát poslední měsíc co nejlépe, protože nás čeká hodně zápasů, počínaje zítřejším večerem. Víme, že to bude těžké, ale soustředíme se na zítřek. Máme zde za sebou dobrou sérii a chceme v ní pokračovat. Kdybych měl vybrat jeden moment z tohoto tažení, myslel bych na první zápas na Camp Nou."

"Víme, že v lize neprožíváme nejlepší chvíle, nedokážeme odšpuntovat nebo uzavřít zápasy góly a inkasujeme při prvních šancích soupeře. Body, které jsme očekávali nebo si možná zasloužili, nepřicházejí. Je to situace, kterou chceme změnit, ale zítra nás čeká zápas Ligy mistrů a na ten se soustředíme.

Darmian dále poděkoval příznivcům Interu, kteří s týmem drželi po celou převážně neúspěšnou sezonu. Inzaghi a jeho hráči už pět zápasů v Serii A nevyhráli a nyní vypadli z první čtyřky, takže účast v Lize mistrů je ještě důležitější než dříve. "Od začátku roku nám vždy byli velkou oporou a velkou pomocí. Jsem si jistý, že to zítra večer udělají znovu, určitě jim chceme dopřát pocit zadostiučinění."

Obránce také uvedl, že tým nepotřebuje žádnou další motivaci, aby se vrátil na vítěznou vlnu, a že je plně připraven Benficu ve středu vyřadit: "Návrat do první čtyřky Serie A je v této fázi sezóny určitě jedním z našich cílů a nemyslím si, že potřebujeme nějakou další odměnu nebo něco podobného. Víme, jak důležité je tohoto cíle dosáhnout. Víme také, jak důležitý je zítřejší zápas, chceme odehrát skvělý zápas. Určitě bude záležet na tom, s jakým přístupem na hřiště nastoupíme. Je to něco, co rozhodně chceme."

Jak uvedl deník La Gazzetta dello Sport, vedení Interu se obává, že by mu mohlo uniknout umístění v první čtyřce, a proto zvažuje, že v případě postupu do Ligy mistrů nabídne týmu bonus. Nerazzurri se stále nacházejí v choulostivé finanční situaci a nemohou si dovolit vynechat hlavní evropskou klubovou soutěž, takže tento bonus může být formalizován v nadcházejících týdnech.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy