Mistři Itálie 2023/24

Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 10.05.2023 

10/05/23 - Dnes sa bude futbalový svet pozerať do Milána. Už po 236.krát si zmerajú sily odvekí rivali, ktorí spolu zdieľajú štadión G.Meazzu v štvrti San Siro. Dnešné Derby della Madonnina bude patriť k tým najväčším, oba kluby z Talianskeho mesta módy sa totiž dnes stretávajú v boji o finále Ligy Majstrov. V milionárskej súťaži sa spolu doposiaľ stretli 4-krát.

Robin Gosens a Danilo D'Ambrosio se v úterý připojili ke svým spoluhráčům z Interu na tréninku, ale Nerazzurri se vyděsili poté, co viděli, jak Alessandro Bastoni zůstal ležet na zemi v bolestech po zákroku Edina Džeka. Simone Inzaghi by mohl mít ve středu proti AC Milánu v prvním utkání semifinále Ligy mistrů k dispozici celý tým kromě Milana Škriniara.

Jak informoval server FcInternews, Gosens a D'Ambrosio v úterý trénovali se zbytkem týmu, alespoň během prvních 15 minut otevřených pro média, a oba by mohli být povoláni proti AC Milán. Německý obránce se potýká se zraněním ramene a byl viděn, jak trénuje s ochrannou bandáží v tréninkovém centru Suning.

Bastoni bude k dispozici v obraně a je připraven nastoupit i přes drobné problémy s kotníkem během úterního tréninku. Italský reprezentant zůstal několik vteřin ležet na zemi a v bolestech se držel za kotník po zákroku svého spoluhráče Džeka.

Hráči Interu vypadali v předvečer prvního semifinále Ligy mistrů proti Milánu ve výborné náladě a jeden z nich zažertoval o střetu Andrého Onany a Marcela Brozoviče, který se odehrál před několika týdny: "Dneska žádná bitka?

Ti se před několika týdny, den před druhým čtvrtfinálovým zápasem Ligy mistrů proti Benfice, střetli během tréninku. Brankář během včerejšího tréninku na stadionu La Pinetina dokončil skluz, což vyvolalo reakci jeho spoluhráčů, z nichž jeden žertovně vykřikl: "To jsi vždycky ty, to je vždycky Brozovič, dneska žádná rvačka?".

V ulicích hlavního města Lombardie začíná být cítit napětí, protože AC Milán a Inter se připravují na první zápas semifinále Ligy mistrů. Oba celky se utkají 10. května ve 21:00 na Stadio Giuseppe Meazza v milánském San Siru. Jak vypadá situace v týmech?

Když se hráči AC Milán vydali na tréninkové hřiště v Milanellu, upíraly se všechny zraky na milánskou hvězdu Rafaela Leaoa, o jehož zdravotním stavu po předčasném střídání v utkání s Laziem panují pochybnosti. Třiadvacetiletý hráč sice ráno před zápasem vyběhl na hřiště, ale trénoval odděleně a prováděl pouze několik běžeckých a lehkých cvičení. Italský novinář Manuele Baiocchini byl spolu s dalšími zástupci médií přítomen v Milanellu a pro Sky Sports Italia naznačil, že milánský tým vypadal na tréninkovém hřišti poněkud napjatě, zůstával vážný a v klidu intenzivně pracoval.

Naproti tomu hráči Interu vypadali na tréninku v Appiano Gentile mnohem uvolněněji a odlehčeněji, usmívali se a žertovali, když se připravovali na první duel semifinále Ligy mistrů.

Stefano Pioli zdůraznil sebevědomí, když před médii hovořil o šancích AC Milána proti Interu a přítomným novinářům na tiskové konferenci řekl, že Milán "vyřadil Tottenham a Neapol" a "myslí si, že můžeme vyřadit kohokoli". Poznamenal však také, že toto derby s Interem je "určitě nejtěžší" z jejich vzájemných střetnutí v této sezóně, a ohledně Leao příliš neuklidnil, když připustil, že "tam může, ale nemusí být".

Olivier Giroud se zdál být před střetnutím nadšený, označil ho za "výjimečný zápas" a poznamenal, jak "rád hraje v těchto zápasech". Francouzský veterán, který prokázal, že je důležitou postavou na hřišti, věří, že evropské derby je "velkou příležitostí", a dává tak pocítit svou sebedůvěru.

Simone Inzaghi vypadal při svém projevu na předzápasové tiskové konferenci suverénně a zdůraznil, že toto střetnutí "je derby", neboť se jedná o nejdůležitější Derby della Madonnina za poslední dobu. Byl také přesvědčen, že jeho hráči předvedou v zápase to nejlepší, a naznačil, že se "této výzvy nezaleknou". Trenér rovněž uvedl, že dostupnost Leao "nezmění náš herní plán".

Federico Dimarco byl nadšený, že se může zúčastnit duelu Interu s Milánem, a označil to za "neuvěřitelný pocit". Cítil, že Rossoneri jsou "tým, který dobře známe", a že Nerazzurri budou muset "sami sobě dokázat, jakou máme cenu".

Bývalý útočník Juventusu Nicola Amoruso se vyjádřil k nadcházejícímu semifinálovému utkání Ligy mistrů mezi AC Milánem a Interem a věří, že Nerazzurri mají mírně navrch. Oba milánské týmy se chystají na nejdůležitější Derby della Madonnina v novodobé historii, jehož vítěz získá účast ve finále Ligy mistrů, kde se utká s vítězem duelu Real Madrid - Manchester City. Inter má v letošní sezóně ve střetnutích Derby della Madonnina navrch, když jednou zvítězil v lize a jednou ve finále Supercoppa Italiana, což mu nepochybně dodá další porci sebevědomí.

V rozhovoru pro TMW Amoruso nejprve zdůraznil význam hvězdného křídelníka Rafaela Leao pro Milán. "Řekněme, že Leao trochu posouvá ručičku. Věřím, že tam bude, že Milán udělá všechno pro to, aby ho měl zpátky, protože někdo jako on svými náběhy, svou hrou dělá rozdíl. Protože s Leaem na hřišti je šance na vítězství 50 na 50, jinak 70 na 30 ve prospěch Interu."

Poté se dotkl otázky síly obou milánských celků a toho, co je pro každý z týmů bonusem navíc. "Řekl bych, že útok Interu je kompletnější, má více možností, více alternativ. Milánským chyběl přínos hráčů, na které vsadili. Milán má však mnoho zdrojů, mnoho nápadů a Pioli je v tomto ohledu mistr, takže bych se nezastavoval jen u hráčů, ale obecně bych se rozhovořil o kvalitách skupiny, která vyhrála a může jít v této soutěži až do konce."

Inter má také mírný náskok v boji o první čtyřku před Milánem, který je čtvrtý s dvoubodovým náskokem.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy