Mistři Itálie 2023/24

Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 11.05.2023 

Simone Inzaghi ocenil mimořádný výkon jeho hráčů v prvním poločase, po kterém porazili AC Milán 2:0, ale varuje, že potřebují ještě jeden krok k tomu, aby se jim splnil sen o postupu do finále Ligy mistrů. Lepší začátek evropského derby della Madonnina si Nerazzurri nemohli přát, protože Edin Džeko a Henrikh Mchitarjan skórovali během úvodních 11 minut. Zdálo se, že skóre ještě navýší, zejména když Hakan Calhanoglu trefil tyč a Lautaro Martinez získal penaltu, ale ta byla po přezkoumání VAR zrušena.

Místo toho Inter ve druhé části zápasu převážně držel vedení 2:0. Po jedné výhře v Serii A a lednovém vítězství 3:0 v Supercoppa Italiana porazil AC Milán v této sezoně už potřetí. "Jsem velmi spokojený, první poločas byl mimořádný, opravdu jsme mohli dát více než dva góly," řekl Inzaghi pro Amazon Prime Italia. "Byl to skvělý zápas, už máme za sebou několik kol, takže víme, že je teprve poločas. Ve druhém utkání budeme mít za sebou naše fanoušky a budeme vědět, že nás čeká ještě jeden duel, abychom si splnili sen."

Inter potvrdil svou skvělou bilanci v obraně v Lize mistrů dalším čistým kontem. "Kluci pokryli každý kout hřiště, pomáhali si navzájem a my víme, že naše práce ještě není hotová." Pravidlo o gólech hostů již neplatí, takže výhra 2:0 s Milánem jako "domácím" týmem není tak výraznou výhrou, jak by tomu bylo v předchozích letech.

"Za 72 hodin nás čeká velmi důležitý zápas v Serii A proti Sassuolu. Takové zápasy vám dají hodně zabrat, takže je jasné, že musíme vyhodnotit stav několika hráčů, kteří nejsou stoprocentně fit."

Edin Džeko po výhře nad AC Milán v prvním semifinále LM zavtipkoval o svém věku a smlouvě, ale také zdůraznil, že po gólu v semifinále Ligy mistrů proti Milánu přináší Interu víc než jen branky.

V těchto klíčových zápasech stále skóruje a novináři se ho neustále vtipně ptají, kolik mu je let. "Kolik jsem říkal minule? Jo, pořád 37, ale cítím se dobře," řekl Bosňan pro Amazon Prime Italia. "Dnes jsem se cítil svěžejší, možná proto, že jsem před třemi dny odpočíval. Nejen já, ale celý tým byl nažhavený, protože semifinále Ligy mistrů nehrajete každý rok. Byli jsme soustředění od první do poslední minuty a nakonec jsme za to byli odměněni."

Bývalý římský hrotový útočník také rád zdůraznil, že jeho význam pro Inter přesahuje pouhé hledání cest do sítě, což je pravděpodobně důvod, proč dostal dnes večer v základní jedenáctce přednost před Romeluem Lukakuem. "Někdy góly nepřicházejí a lidé mluví jen o tom, ale já přináším týmu víc než jen góly. Tvrdě pracuji pro své spoluhráče a vstřelil jsem gól, ale také jsem odvedl důležitou práci pro tým v průběhu celého zápasu."

Džeko byl dotázán, kdy podepíše s Interem novou smlouvu, protože ta současná mu vyprší v červnu? "To nevím, to byste se museli zeptat v klubu," mrkl.

11/05/23 - Ne poprvé v této sezóně Inter ukázal, že má mnohem větší sílu než Milán, ale jeho zdrženlivost v druhé polovině zápasu by se mohla vymstít, píše Susy Campanale z Football-Italia. Nerazzurri vyhráli první semifinále Ligy mistrů ve "venkovním" zápase 2-0 díky skvělému startu. Přestože měli spoustu šancí, třetí gól nepřidali a pak ubrali plyn.

Stefano Pioli, trenér AC Milán uznal, že soupeř si výhru zasloužil: "Inter byl lepší, zápas se nám zkomplikoval jak po taktické, tak po psychické stránce. Jsme zklamaní, ale chceme tento výsledek ve druhém utkání změnit."

Obránce Fikayo Tomori přidal: "Tato porážka se zrodila hned na začátku, dvakrát jsme inkasovali a proti Interu se to těžko otáčí. Musíme věřit, že se můžeme dostat do finále. Jsme zklamaní, ale je to jen první zápas. Víme, že jsou silní, ale pokud budeme hrát podle svých sil, můžeme jim připravit těžké chvíle."

Henrikh Mkhitaryan, hráč zápasu UEFA, v rozhovoru pro Amazon Prime: "Od první minuty jsme hráli s touhou vyhrát. V prvním poločase jsme vstřelili dva góly. Ve druhém poločase jsme hru více kontrolovali, ale vyhráli jsme. Od začátku jsme ukazovali obrovskou vůli. Mohli jsme dát víc branek, ale musíme být spokojení i se dvěma. Velká pochvala pro mé spoluhráče, ale ještě není konec, musíme se co nejlépe připravit na druhý zápas."

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy