Liga mistrů 2011/2012
Osmifinále 1.z 22/02/12 20:45 CET - Stade Vélodrome, Marseille
MARSEILLE - INTER
1:0
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
DIVÁCI
Průměr: 0.000
Doma:   0.000
Venku:  0.000
Dom.max:
Ven.max:
 
 
90'+3' A.Ayewy
Asistence:
Žluté karty: 74' Diawara - 48' Stankovic, 70' Zarate, 67' Chivu
Červené karty: -
Střely na bránu: 5-5
Střely mimo: 0-9
Fauly: 21-18
Rohy: -
Ofsajdy: 4-1
Držení míče: 46% - 54%
Nastavení poločasů: 0' - 3'
Diváci: 36.000
Rozhodčí: David Cuneyt Cakir (Turecko)
Nejlepší hráč:

INTER (4-4-1-1): 11 Julio Cesar; 13 Maicon (46' Nagatomo), 6 Lucio, 25 Samuel, 26 Chivu; 4 Zanetti, 5 Stankovic, 19 Cambiasso; 10 Sneijder; 9 Forlan, 28 Zarate (63' Obi). (12 Castellazzi, 23 Ranocchia, 18 Poli, 7 Pazzini, 22 Milito). Trenér: Claudio Ranieri.

(4-2-3-1):30 Mandanda; 2 Azpilicueta (80' Fanni), 21 Diawara, 3 N'Koulou, 15 Morel; 4 Diarra, 7 Cheyrou (84' Kabore); 18 Amalfitano, 28 Valbuena, 20 A.Ayew; 9 Brandao (73' J.Ayew). (1 Bracigliano, 10 Gignac, 13 Traoré, 26 Sabo). Trenér: Didier Deschamps.



Postřehy
Inter prohrál další zápas. Přestože podal slušný výkon, měl i více brankových šancí, prohrál gólem z nastavení.

Jednou branku zavinil Cristian Chivu. V nastaveném čase vypustil bránění A.Ayewe při rohovém kopu.

Zatím poslední zápasy v Pohár UEFA odehrál Inter právě proti Olympique Marseille. V sezoně 2003/2004 dvakrát prohrál 0:1 a vypadl ve čtvrtfinále.

V základní sestavě se překvapivě objevil i Mauro Zarate a nepřekvapivě byl úplně mimo. Bylo to jako kdyby hrál Inter o deseti.

Diego Milito zůstal pouze na lavičce, asi se ještě dostává z chřipky. Přestože se objevily zprávy, že Julia Cesara bolí záda a nebude chytat, v bráně se objevil.

V zápase se nedařilo Stankovičovi, který se po delší době vrátil na trávník, a Sneijderovi. Ten se sice snažil, ale nějak si se svými spoluhráči vůbec nerozumí a tudíž je ani nedokáže poslat do gólové šance. Jeho roli přebral Cambiasso, který několik šancí vypracoval. O poločase byl střídán neviditelný Maicon.

Nerazzurri měli několik velkých šancí. Všechny ale skončili příliš slabou střelou. Bylo jedno zda střílí Forlán, Cambiasso nebo Zarate či Stankovič.

Fotogalerie Liga mistrů, Osmifinále 1.z -> Olympique Marseille - Inter - zobraz všechny fotky


Sisenando Maicon 


Joel Obi 


Esteban Cambiasso 


Diego Forlán 


Diego Forlán 


Inter 


Da Silva Lúcio 


Sisenando Maicon 


Yuto Nagatomo 


Statistiky a rekordy
Neuvěřitelné! Inter nedal v pěti soutěžních zápasech z posledních šesti ani jednu branku a pouze jednou remizoval. Takovou sérii snad neměl nikdy od jeho založení v roce 1908.

Inter hrál s Olympiquem potřetí a potřetí prohrál 0-1.

Marseille se s italským týmem v evropských pohárech střetává pošesté. Předtím bylo vyřazeno pouze jednou. Úspěšný je ale i Inter. Francouzský tým vyřadil již devětkrát, vypadl pouze jednou a to právě s Marseille v roce 2004 v Poháru UEFA.

Inter po tomto zápase čeká na gól na cizím hřišti již 399 minut.

Marseille sice v lize momentálně neválí, v Lize mistrů je to ale jiná káva. Už osmifinále bylo vcelku velkým úspěchem a nyní francouzský celek může myslet i na vyšší mety. V prvním utkání s italským celkem sehrálo velice vyrovnanou partii a nakonec se radovalo v nastavení z vítězného gólu. Inter naopak pokračuje v nevýrazných výsledcích.

V Serii A je až sedmý a bodově ztrácí na třetí místo ještě více než jeho středeční soupeř. Z mizérie se nedostal ani nyní a v odvetě ho čeká těžký oříšek. V defenzivním utkání se o jedinou branku zápasu postaral po standardní situaci André Ayew. Nicméně v úvodu byli lepší hosté a vypracovali si také první vážnější situaci. V 11. minutě dostal přihrávku do vápna Diego Forlán a vypálil z první, nicméně Steve Mandanda brilantně vyrazil nad břevno.

Domácí se poprvé vážněji ozvali po necelých dvaceti minutách hry, kdy vypálil z téměř pětadvaceti metrů Souleymane Diawara a jeho střela letěla o pár decimetrů nad břevno. Po půl hodině byl blízko brance Brandao, po standardní situaci Benoîta Cheyroua pálil jen těsně vedle pravé tyče. Až do konce poločasu byl aktivnější Inter a do několika náznaků šancí se dostal Forlán, jenže chybělo kvalitní zakončení.

Na začátku druhého dějství přibylo spíše ostrých faulů a sudí musel udělovat žluté karty, vážnější situace byly k vidění až v závěrečné čtvrthodině. Po načechraném přímém volném kopu Wesleyho Sneijdera se dostal do zakončení Dejan Stankovič, jenže ten na poslední chvíli zazmatkoval a zakončil hodně nepřesně. Ihned na to zahrozil na druhé straně Ayew, avšak jeho hlavička se nevešla mezi tři tyče branky Júlia Césara.

Poté se hosté snažili uhrát alespoň bod a bránili, jenže v z samém závěru se jim to vymstilo. Při jedné z posledních akcí si na rohový kop Mathieu Valbuenay naskočil Ayew a hlavou nedal Césarovi šanci. Hostům už nezbyl čas na jakoukoli odpověď a Marseille si tak veze na italskou půdu jednobrankový náskok. A pokud předvede podobný výkon v obraně jako dnes, neměla by při ofenzivní mizérii soupeře inkasovat více jak jednou.

Část textu převzata z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora.

Fotogalerie Před zápasem Marseille-Inter - zobraz všechny fotky


Claudio Ranieri 


Forlán a Ranieri 


Zanetti a Ranieri 


Inter 


Inter 


Inter 


Inter 


Forlán a Zanetti 


Diego Forlán 


Preview: Inter chce své trápení ukončit v Marseille, proti je Olympique

Dlouhých devatenáct let nezaznamenala Marseille větší úspěch v Lize mistrů. Tehdy totiž tuhle soutěž díky vítězství 1:0 nad AC Milán vyhrála. A v sestavě mimochodem figuroval tehdejší kapitán Didier Deschamps, dnes právě trenér Olympiqueu. Povede se mu, tentokráte na trenérské lavici, znovu překonat trápící se milánský celek? Inter, vítěz milionářské soutěže z předminulé sezóny, je v pořádné blamáži. V lize se mu šeredně nedaří a dokazují to nejen poslední výsledky, ale i současná až sedmá pozice, která jí nezaručuje v příštím roce ani Evropskou ligu. Kouč Claudio Ranieri přitom nedávno popřel spekulace o své rezignaci.

Italský celek by se nad sebou měl pořádně zamyslet. Na třetí příčku, zaručující alespoň kvalifikaci Ligy mistrů, ztrácí nyní šest bodů. I když do konce sezóny zbývá ještě hodně kol, třeba oba římské kluby včetně Udinese nebo Neapole se možnosti získat tuto pozici vzdávat rozhodně nehodlají. Inter tak čeká v Serii A pořádně těžká práce.

A v Lize mistrů můžeme rovněž mluvit o hodně složitém úkolu. Francouzské Marseille sice první příčka v Ligue 1 rovněž uniká, ztrácí na ní už dvanáct bodů, přesto je Inter aktuálně v hodně složitější situaci. Na vítězství čeká od 22. ledna, od té doby v šesti utkání prohrál hned pětkrát. Vypadl přitom i z Italského poháru.

Domácí lodivod Deschamps ale varuje před těmi fakty, kdy jeho soupeř třeba naposledy podlehl venku Lecce 0:1 a AS Římu 0:4, s nováčkem z Novary před vlastními fanoušky senzačně 0:1 a naposledy rovněž doma vysoko 0:3 s průměrnou Bolognou. Suma sumárum - takový velkoklub, jakým je Inter, čeká na vstřelenou branku již 291 minut!

"Je pravda, že Interu se nyní nedaří. Viděl jsem jeho předchozí zápasy a dělal hodně chyb v obraně," uvedl v rozhovoru pro L'Equipe. "Já jsem ale přesvědčen, že proti nám nenastoupí ten Inter, jaký hrál v posledních čtyřech kolech v Serii A. Tu historii hráči nemůžou vymazat za krátkou chvíli, ale když budou soudržní, budou na tom o moc lépe."

Ranieri a Deschamps si přitom jako trenéři mají co vracet. Zatímco v sezóně 2003/04 tehdejší Deschampsovo Monako vyřadilo v semifinále Ligy mistrů právě Ranieriho Chelsea, italský lodivod poté, co v sezóně 2006/07 Deschamps odstoupil z Juventusu, jenž Starou dámu tehdy dotáhl zpátky do nejvyšší soutěže, zaujmul jeho místo.

"Není to souboj Ranieri versus Deschamps. Je to zápas mezi Marseille a Interem," odmítal spekulace o nějaké "pomstě" marseillský trenér. "Nemyslím si, že naše vzájemná historie musí směřovat k nějaké pomstě. Co se stalo, stalo se. Jednou jsem byl nahoře já, podruhé on. Ale oba už píšeme nové kapitoly," dodal.

Hostující celek se letos s francouzským celkem už setkal. Do skupiny B mu los přiřadil mistra z Lille a v obou případech nad ním zvítězil (doma 2:1, venku 1:0). I když se mu v poslední době opravdu dost nedaří, klub mu stále věří. Nebo aspoň Diego Forlán, letní posila z Atlética Madrid za pět miliónů euro.

"Když jsem přišel, hrál jsem několik zápasů pod Gasperinim. Pak se změnil trenér. Ale to se prostě stává," uvedl uruguayský útočník. "Ale jsem šťastný, že jsem do Milána přišel. Ranieri je skvělý trenér. Trénoval už mnoho velkých týmů, proti kterým jsem i hrál. Myslím si, že pod ním můžeme navázat na předchozích sedm ligových výher."

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:

Mandanda - Azpilicueta, Diawara, N'Koulou, Morel - Kaboré, Cheyrou - Amalfitano, Valbuena, A. Ayew - Brandao

Inter Milán - pravděpodobná sestava:

Júlio César - Maicon, Lúcio, Samuel, Nagatomo - Zanetti, Palombo, Cambiasso, Poli - Sneijder - Milito

Tip EuroFotbal.cz: 1

Část textu převzata z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora.

Související články
22/02/12 Diego Forlán se na Ligu mistrů těší


Stade Vélodrome, Marseille
Adresa: 3 Boulevard Michelet, 13008 Marseille
Stát: Francie
Kapacita: 42000

Olympique Marseille
Olympique Marseille
Stát: Francie
Rok založení: 1899
Domácí stadion: Stade Vélodrome
Oficiální web: www.om.net/

Poslední vzájemné zápasy
13.03.2012Liga mistrůInter - Marseille 2:1
22.02.2012Liga mistrůMarseille - Inter 1:0
14.04.2004Pohár UEFAInter - Marseille 0:1
08.04.2004Pohár UEFAMarseille - Inter 1:0

Statistika hráčů
HráčStátVěkPM
  4 Javier Zanetti Argentina3890
  5 Dejan Stanković    Srbsko3390
19 Esteban Cambiasso   Argentina3190
  1 Julio Cesar   Brazílie3290
25 Walter Samuel   Argentina3390
13 Sisenando Maicon   Brazílie3045'
26 Cristian Chivu    Rumunsko3190
  6 Da Silva Lúcio   Brazílie3390
10 Wesley Sneijder   Nizozemsko2790
20 Joel Obi   Nigérie2027'
55 Yuto Nagatomo   Japonsko2545'
  9 Diego Forlán   Uruguay3290
28 Mauro Zárate    Argentina2463'
Průměrný věk hráčů v den utkání: 29.9 roku

Zranění hráči
Ricardo Álvarez

Diskvalifikace hráčů - Tento zápas
Nikdo



Zápasy Interu v Lize mistrů
14.09.2011ZS 1.koloInter - Trabzonspor 0:1
27.09.2011ZS 2.koloCSKA Moskva - Inter 2:3
18.10.2011ZS 3.koloLille - Inter 0:1
02.11.2011ZS 4.koloInter - Lille 2:1
22.11.2011ZS 5.koloTrabzonspor - Inter 1:1
07.12.2011ZS 6.koloInter - CSKA Moskva 1:2
22.02.2012Osmifinále 1.zMarseille - Inter 1:0
13.03.2012Osmifinále 2.zInter - Marseille 2:1

VIDEO
Zatím zde není žádné video. Pokud chceš pomoct s přídáváním odkazů, kontaktuj webmastera stránek.

1220