ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Úterý 18.října 2016

Inter je neuvěřitelně úspěšný ve výchově. Hned čtrnáct jeho hráčů reprezentuje své země ve výběrech do 16 nebo 17 let. Nicola Tintori, Davide Bettella, Nicholas Rizzo, Lorenzo Gavioli, Davide Grassini, Elia Visconti a Davide Merola se připravují s Itálii na kvalifikaci na Euro do 17 let. Slovinsko budou ve stejné kvalifikaci reprezentovat Elian Demirovic a Maj Roric, Srbsko Stefan Stankovič. Do italského výběru do 16 let, který se v přátelském utkání střetne s Polskem, byli povoláni Giacomo Pozzer, Michael Ntube, Christian Duse a Edoardo Vergani.

Frank de Boer má problém. Z deseti soutěžních zápasů jeho Inter hned pět prohrál. Přestože k týmu přišel za odvolaného Roberta Manciniho jen pár týdnů před startem Serie A a na přípravu týmu neměl prakticky žádný čas, situaci začíná klub řešit. Včera se před tréninkem konala schůzka, na které kromě něho byl také viceprezident Javier Zanetti, sportovní ředitel Piero Ausilio a šéf fotbalové administrativy Giovanni Gardini. Řešili se hráči, které si trenér vybírá do sestavy, způsob trénování a fyzická kondice týmu. Mluvilo se i o Geoffrey Kondogbiovi a Marcelu Brozovičovi, kteří byli na nějakou dobu postaveni mimo tým. Šéfům se také nezdál očekávaný přínos Stevana Jovetiče v nedělním zápase s Cagliari. Po jeho vstupu na hřiště hráli nerazzurri takřka ve složení 3-3-1-3. Kondice hráčů je skutečně problém, posledních dvacet minut zápasu to bylo zřetelně vidět. Další analýza výsledků a výkonů je naplánovaná po zápase s Crotone 6.listopadu. Největší obavy mají noví čínští vlastnící ze společnosti Suning Group. Do týmu hodně investovali a jako vlastníci očekávají mnohem lepší výsledky, aby se jim vrátili utracené peníze.

Autorem třaskavé Icardovi biografie Sempre Avanti (vždy napřed) je Paolo Fontanesi. Píše se v ní, že hráč si povolá zločince z Argentiny, aby zabili "hooligans" tam, kde stojí. "Byl to můj nápad," přiznává Fontanesi v rozhovoru pro Premium Sport. "Maurovi a Wandě se okamžitě líbil. Je pravda, že je mu jenom 23 let, ale nezapomínejte, že někteří čtyřicátníci nemají ve svém věku ani o čem psát. Nikdy jsem si nepomyslel, že to vyvolá tolik sporů. Nechci zacházet do detailů, ale lituji, že ty věty jsou vykládány nesprávně. Pokud by se to stalo ve včerejším rozhovoru, pochopím, že Curva Nord bude reagovat tímto způsobem. Ale v knize je to jinak, je to interpretace, nad to se to musí dát ještě do souvislostí a časového rámce. Maurův plán byl - takto jsem tehdy reagoval, bylo to určitě špatně, chci o tom incidentu mluvit a říct, že už takovou chybu jako tehdy neudělám. Chtěl v tom udělat jasno."

Největším překvapením je, že Inter se o knihu vůbec nezajímal. "Nikdo v Interu po mě nic nechtěl a možná, že to je chyba klubu. Ale nejsem ten, kdo by to měl říkat. Nikdo mi nedovolil zaťukat na dveře Interu a zeptat se, zda jsou ty stránky v pořádku. Teď to budeme revidovat. Jsem kapitánovi k službám. Pokud mi řekne, tyto stránky odstraníme, pak to uděláme."

Icardiho manželka Wanda Nara má jasno. "Jedná se o nedorozumění. Jeho kapitánství není v ohrožení. Pravda je, že fanoušci jsou Maurovi nablízku velmi ho milují," tvrdí manželka a zároveň jeho agentka v rozhovoru pro Fox Sports. "Problém byl vyřešen, chyba v překladu, minulou noc se nic nestalo, nikdo na nás neútočil, bez problému jsme se dostali domů."

Ultras Interu se nelíbí, že Icardi pokračuje v týmu jako kapitán. "Icardi jako hráč je pro nás mrtvý," říká jeden z jejich šéfů Franco Caravita v rozhovoru pro SportItalia. "V principu jsme proti tomuto rozhodnutí Interu, potřebujeme vědět, jaké důvodu k tomu klub měl. Pokud máme problém, budeme ho vyhodnocovat. Vztah s Icardim? Po té, kdy napíše toto naprosto svobodně, není chyba v interpretaci jako v nějakém novinovém článku a není pod tlakem, vztah se spravit nemůže. Jeho slova byla příliš vážná. Ještě bych dodal, že my jsme jako rukojmí těchto postav, co žádají milionové kontrakty a pak se pouze chovají jako děti. Nemůže zesměšňovat fanoušky a chovat se jak idiot jen proto, že umí kopat do míče. Nemluvě o tom, že tato kniha byla založena na lži. Doufáme, že knihu stáhne z prodeje, pak by se z toho stala pro nás uzavřená záležitost. Až do včerejška mě zdravil a přitom skrýval, že mě chce zabít. V životě jsou některé věci, přes které se nelze přenést. Pokud je skutečným chlapem, tak tu knihu stáhne z prodeje, ale vzhledem k tomu, jaký postoj má, tak si myslím, že to neudělá," tvrdí Caravita.

"Potěšila nás slova viceprezidenta Javiera Zanettiho, které plynou z jeho zkušeností, které s námi měl a nadále má. Vždycky respektoval fanoušky, i když se jednalo o choulostivé situace. Vidí realitu, když jsme se viděli, tak to bylo vždy upřímné a čestné. Od hráčů chceme pouze jednoduchý a loajální vztah. Když Icardi dává góly, dává je za Inter. Takže my neděkujeme jemu, ale Interu."
Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.