ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Pátek 6.ledna 2017

Kapitán a nejlepší střelec Interu poskytl rozhovor deníku La Gazzetta dello Sport. Mluvilo se o začátku sezony, kdy nerazzurri vedl nizozemský trenér Frank de Boer. "Stalo se to nesnesitelné," potvrdil Icardi. "Hráči, kteří nehráli byli skutečně nešťastní a neměli touhu něco změnit, dokonce se neúčastnili oslav. Teď se pod Piolim atmosféra změnila. I ti, co nehrají, se cítí být součástí projektu a jsou rádi, že tu jsou. Pioli změnil mentalitu týmu, dokonce i těm kteří nehráli pod de Boerem a nehrají moc ani teď. Pracujeme na způsobu myšlení, hlavně na koncentraci, všechno začíná v hlavě. Fyzickou stránku věci ale ignorovat nemůžete. Jsme teprve v polovině sezony," prohlásil argentinský střelec.

Jak o případných odchodech hráčů z Interu píše sportovní deník La Gazzetta dello Sport? Gnoukouri odchází na hostování do Crotone, kam by se po půl roce mohl vrátit i další mladík Yao. Ranocchia by měl hostovat v Sassuolu či Palermu, ale problémem je jeho dvoumilionový plat. Stevan Jovetič by měl odejít do Sevilly, zatím není jasné, zda natrvalo nebo na hostování. O Davide Santona má zájem Sampdoria, ale i v tomto případě je problém v tom, že Inter chce prodávat a janovský klub si chce italského beka pouze vypůjčit. Mladíček Miangue by mohl dva roky hostovat v Cagliari. Marco Andreolli by měl černomodré také opustit, ale Cagliari, Bologna ani Sassuolo ještě nepředložily oficiální nabídku.

Felipe Melo se údajně dohodl s Interem na předčasném ukončení smlouvy. Milánský klub mu vyplatí 3 miliony eur. Původní smlouva byla uzavřena do června 2018 a pokud by byla dodržena, dostal by Brazilec něco více než 7 milionů. Melo odchází do Palmeiras, kde bude druhým nejlépe placeným hráčem. Včetně bonusů bude během tří let dostávat 2,1 milionu eur ročně.

Andrea Ranocchia zřejmě půjde znovu na druhou část sezony hostovat do jiného týmu. Vypadá to, že žádosti Interu vyhoví. Zájem má Sassuolo a několik zahraničních klubů. Pokud by bývalý kapitán odešel, Inter by mohl začít řešit náhradu. Znovu by se tak vrátil k Matteu Darmianovi z Manchesteru United. Nově se zajímá o Kostase Manolase, který si v AS Řím nezvykl a nehodlá prodlužovat smlouvu.

20letý záložník z Pobřeží slonoviny Assane Demoya Gnoukouri souhlasí s hostováním v Crotone. Předtím než však k němu dojde, prodlouží v Interu smlouvu.

Útočník Stevan Jovetič má odejít do Sevilly. Jednání už nějakou dobu probíhají, stále však nedošlo k dohodě. Španělé chtějí Černohorce na hostování s tím, že větší část platu mu bude nadále vyplácet Inter. Ten na to ale nepřistoupí, chce ho prodat, zvlášť když má nabídky i z jiných klubů. Ty ale pro samotného Jovetiče nejsou tak zajímavé.

Spekuluje se, že Inter je velmi blízko k získání levého beka Ricarda Rodrigueze z Wolfsburgu. Podle Corriere dello Sport má švýcarský reprezentant zájem za Inter hrát a upřednostňuje ho před PSG a Chelsea. Transfer by se měl uskutečnit až v létě, ale výstupní klauzule ze smlouvy s německým klubem říká, že Inter by musel zaplatit 22 milionů eur, což je vzhledem k finanční fair play regulím UEFA pro nerazzurri v současnosti nemožné. Nerazzurri by museli nejprve prodávat, což například u Evera Banegy není vyloučené. Pokud by k to mu nedošlo, muselo by se jednat o hostování s pozdějším povinným odkupem.

Frank de Boer se po vyhazovu z Interu cítil špatně kvůli svým spolupracovníkům, které si přivedl s sebou. V milánském klubu začal dva týdny před startem Serie A a po necelých třech měsících musel skončit. "Mám výčitky kvůli mým asistentům a dalším zaměstnancům, kteří přišli se mnou. Trenér je ten, kdo sedí v záři reflektorů a nejvíc vydělává, ale vždycky je za ním skupina pomocníků, co tvrdě pracují. Zabalit kufry po pouhých 85 dnech bylo skutečně iritující. Mnoho z nich se jen kvůli této práci do Itálie přestěhovalo."

"Hned po dvou dnech jsem dostal nějaké nabídky z jiných klubů, ale neměl jsem zájem jim naslouchat. Zrovna jsem skončil v mezinárodně uznávaném klubu jako je Inter," řekl nizozemský trenér.
Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.