ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Úterý 9.května 2017

Stefano Pioli je vyhozen. Poslední tři zápasy bude trenérem kouč primavery Stefano Vecchi. Inter to oficiálně oznámil na svých stránkách.

Geoffrey Kondogbia vyfasoval dvouzápasový distanc za vyloučení v utkání proti Janovu. Jeden zápas si za pátou žlutou kartu nezahraje Gary Medel.

Současná situace podle Leonarda, bývalého trenéra Interu? "Myslím, že klub postrádá referenční bod. Včera na hřišti chyběli hráči, kteří týmu dávají potřebnou kvalitu - Joao Mario, Banega a Brozovič. Icardi je další příklad, on je kapitán a tato osoba má klub reprezentovat. Věci se změnily. Pioli našel řešení, ale po první porážce se vše ztratilo. Nechci ale takto mluvit, protože se chci vrátit. Chci jen, aby Inter byl znovu velkým klubem."

Pioli: Teď se ukazuje, jací opravdu jsme
09/05/17 -
09/05/17 - Další porážka, další zklamání, Inter se pošesté v řadě ani nepodívá do Ligy mistrů a s největší pravděpodobností ho mine i Evropská liga. Tři kola před koncem je sedmý, do EL se jde ze šesté příčky. Příští rok bude do Champions League postupovat čtveřice týmů. Není tak lepší EL nehrát? "Nejdůležitější je dokončit sezonu a mít jasno, jak bude příští ročník vypadat," řekl trenér Stefano Pioli, který odmítá, že by někdy uvažoval o rezignaci. "V žádném případě, nerozumím těm hlasům, kteří to po mě žádají."

"Věděli jsme, že proti nám máme tým, který nám nedá prostor, asi jsme nebyli dostatečně rychlé s míčem a při vytváření šancí," řekl Marco Andreolli po prohře s Janovem 0-1. "Mohli jsme být lepší, šance na gól jsme měli. Je mi to líto, protože tým dal do toho vše. Předtím než se začne mluvit o respektu k dresu a fanouškům, každý musí respektovat, kdo je hráč a kdo profesionál. Jako u fanoušků. Každý respektuje sebe a svého partnera. Co změnit? Těžká otázka. Musíme být jednotní. Soudržná skupina může dosáhnout úspěchů. Čtyři měsíce to tak bylo a po prvních problémech se to změnilo. Už jsme dokázali, že umíme vyhrávat. Moje kondice? Dlouho jsem nehrál. Musím nejenom ostatním i sobě dokázat, že na to stále mám," řekl italský obránce.

Corriere della Sera analyzuje současný stav v Interu po té, co prohrál i s dalším adeptem na sestup FC Janov. "Každý týden může být horší. Inter se poráží sám. Nerazzurri jsou jako bezedná jamka, kde je všechno ztraceno. Proti Janovu předvedli jen slabý záblesk důstojnosti. Co však bez pochyby zaujme je to, že ze 7 posledních zápasů jich hned 5 prohráli a získali pouhé 2 body. Žádný jiný tým tohle v Serii A nedokázal. Inter je vyčerpán z vlastní nekonzistence, ponižován skupinou bezduchých hráčů a absencí lídra. Byl to zápas, který se měl vyhrát, aby se udržela šance na Evropskou ligu, místo toho je podezření, že jí vlastně nechtějí. Evropský pohár je pocta, převzetí odpovědnosti ale v kabině Interu nehledejte."

Naštvaný bývalý hráč Interu Beppe Bergomi nechápe, jak je možné, že hráči nemakají naplno. "Je těžké teď reagovat, když je tým úplně rozklížený, ale v této sezoně jsem často viděl sklenici, který byla z poloviny plný. Teď už ale vím, že jsem se mýlil, byla úplně prázdná. Kdo ten tým sestavil? Jak je možné, že Zanetti, který je v klubu už tolik let nedokázal těm hráčům vysvětlit, jaká je hodnota tohoto dresu?"

Antonio Candreva se během pondělí setkal v Norcii se studenty. "Tento rok byl pro nás špatný, máme problémy a můžu říct, že jsme mohli být lepší. Je to negativní sezona, ale znovu se zvedneme, naše myšlení se vrátí zpět na vysokou úroveň. Fanouškům, kterých je hodně a jsou všude, se omlouváme. Můžeme a musíme dělat víc."

Bývalý reprezentant Itálie Gianluca Vialli si myslí, že Inter nepotřebuje revoluci v týmu. "Možná staví jen na základech, které nejsou dostatečně silné. Z technického úhlu pohledu, pokud přijde stoper, bek a záložník, tak můžou bojovat o titul, není třeba revoluce," tvrdí Vialli

"Co se stalo? Jak to vysvětlit? Nevím," přiznává bývalý trenér Udinese Francesco Guidolin o situaci v Interu. "Abych se k tomu mohl vyjádřit, musel bych být uvnitř týmu. Inter měl dobré období po výměně trenéra. Pak ale přišel první nezdar a následoval kolaps. Stefano Pioli udělal vše, co bylo potřeba - oživil tým, ale co se stalo pak, těžko říct. Přitom ten tým je kvalitativně velmi silný."

Inter daroval dvěma synům nedávno tragicky zesnulého cyklisty Michele Scarponiho dresy s jejich jmenovkami a číslem 6. Michele byl fanouškem nerazzurri a jeho oblíbeným hráčem byl Youri Djorkaeff, který toto číslo nosil na zádech.

Kvůli vysvětlení situace v Interu přicestuje do Milána jeho čínský majitel Jindong Zhang. Bude zvážen přínos každého hráče a každé osoby v týmu, včetně kapitána Icardiho. Nerazzurri získali z posledních 7 zápasů pouhé 2 body. Takovou formu mají pouze týmy ohrožené sestupem. Trenér Stefano Pioli má přesto u týmu vydržet do konce sezony.

Deník Corriere dello Sport informuje o tom, že Inter finalizuje jednání s Patrickem Schickem. Český reprezentační útočník s milánským velkoklubem podepíše smlouvu a následující sezonu ještě zůstane v Sampdorii Janov na hostování. 20letý útočník se tak zřejmě ubrání snahám janovského klubu o prodloužení smlouvy.

Nespokojení ultras fanoušci uvažují, že navštíví trénink týmu v Appiano Gentile. To se naposledy stalo v době, kdy byl trenérem Walter Mazzarri. Ať to se tak stane nebo ne, je jisté, že na nedělním zápase budou k vidění další transparenty na Curva Nord.

 Neděle 14/05/17 12:30, Serie A, 36.kolo 
INTER1:2SASSUOLO
[report] [fotogalerie] [video hl]
Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.