ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Středa 13.února 2019

Spalletti pro Sky Sport o Icardiho situaci: "Já jsem Icardiho do týmu povolal, on byl ten, který to odmítl. Věřím, že ho zklamalo naše rozhodnutí, ale měli jsme k tomu jisté důvody, které musí profesionál pochopit. Vznikla tu situace, která se musí řešit. Říkal jsem to už po zápase s Parmou. To, jak to dopadlo jen potvrzuje fakt, že to musíme řešit."

Sestra Maura Icardiho na Twitteru přímo řekla názor asi většiny z nás. "Můj ubohý bratře, proč tohle všechno necháš dopustit? Inter prostě takové postoje netoleruje. Kdybys měl za sebou seriózní osobu, která o tebe opravdu pečuje, tohle by se nikdy nemuselo stát."

Největším běžcem v Serii A je záložník Interu Milán Marcelo Brozovič. Dohromady uběhl za 21 zápasů téměř 200 kilometrů, což dělá průměr 12,171 km. Z dalších hráčů mu je nejblíže Erick Pulgar z Boloni s průměrem 11,981 km. Pro chorvatského 26letého záložníka to však není jediné výjimečnost. Nejlepší je i ve vybojovávání míčů. Získal jich již 102.

Generální ředitel klubu Giuseppe 'Beppe' Marotta a kouč Luciano Spalletti si spolu sedli, aby si projasnili pár věcí. Spallettimu se nelíbí, že veřejně se mluví o neustálém dohadování o prodloužení smlouvy s Icardim, které hráči ublížilo a podepsalo se na jeho formě. Dále kritizoval prozrazení médiím to, že Perišič chtěl z klubu odejít. Schůzka měla za cíl v uvolněné atmosféře pročistit vzduch a dělat věci tak, aby byly ku prospěchu týmu.

Podle fotbalové observatoř CIES klesla tržní hodnota Maura Icardiho za posledních 12 měsíců téměř o 20 miliónů. Zatímco loni v únoru byl ohodnocen na 108,4 milionu eur, nyní po polovině sezony, kdy má aktuálně sérii 7 zápasů bez gólu, je ceněn na 89,5 milionu. Argentinec má v týmu platnou smlouvu ještě na další dva roky a přestože se prakticky neustále spekuluje o prodloužení, hráčova agentka Wanda se s klubem na penězích dohodnout nedokázala.

Pro Icarda požaduje základní plat 9-10 milionů eur plus bonusy, ale vedení FC Internazionale nabízí jen 6,5-7 milionu eur ročně a bohaté bonusy za osobní a týmové úspěchy, které by mohly atakovat zmíněných 9-10 milionů. Wanda nyní tvrdí, že není čas nikam spěchat, protože smlouva je stále platná. Zřejmě však doufá, že některý z velkoklubů v létě uplatní opci na přestup, která je ve výši 110 milionů eur, a splní platové požadavky manžela.
Ještě než byl Mauro Icardi zbaven kapitánské pásky řekl viceprezident klubu Javier Zanetti, že on a Lautaro Martínez jsou budoucností Interu. Icardi nedal sedm zápasů v řadě gól. "Máme štěstí, že máme Lautara," řekl. "Je pro mě velkým překvapením, protože jsem ho osobně neznal, ale viděl jsem ho, jak hrál a hodně se mi líbil. Icardi je dobře známý střelec, máme štěstí, že ho máme v Inter a myslím, že on a Lautaro představují budoucnost."

"Naše cíle? Byla jím kvalifikace do Ligy mistrů. To byl počátek a teď se musíme zlepšovat. Tým se vyvíjí, má identitu a snaží se zlepšit nejen na hřišti."
Průšvih jménem Nicolo Zaniolo
13/02/19 - Portál FOX Sports se ptá, kdo je Nicolo Zaniolo? A v Interu se možná ptají stejně. "Neprodali jsem ho náhodou loni v létě do AS Řím za pouhých 4,5 milionu eur?" Na stránkách se dále dočtete, že Inter udělal další chybu podobné té, když se zbavil levně Philippe Countinha.

V nominaci na první zápas šestnáctifinále Evropské ligy proti Rapidu Vídeň chybí distancovaní Milan Škriniar a Marcelo Brozovič. V týmu nebude ani dnes již bývalý kapitán Mauro Icardi. Nominace: Handanovic, Padelli, Berni - De Vrij, Ranocchia, Asamoah, Cedric, Miranda, D’Ambrosio - Nolan, Vecino, Nainggolan, Valero, Perisic, Schiro, Roric, Lautaro, Politano, Candreva.

Mauro Icardi již není kapitán. Nejlepší střelec týmu, který již sedm zápasů v lize ale neskóroval, byl dokonce vyřazen z týmu pro první zápas s Rapidema do Vídně neodcestoval. Novým kapitánem je dlouholetá brankářská jednička Samir Handanovič. A vypadá to, že to všichni kvitují. Zatímco Slovinec je v týmu od roku 2012, kdy přišel z Udinese, ů a mluví za něj skvělé výkony, za Icardiho neustále mluví jeho manželka a agentka v jedné osobě Wanda Nara. A téma je pořád stejné, prodloužení smlouvy a víc a víc peněz. Nekonečná story neměla konce ani tuto sezonu, až Interu došlo trpělivost. A kdy jindy to vyřešit než v době, kdy se brankostroj a gólový zabiják Icardi zasekl?

Co na to říká bývalý brankář Gianluca Pagliuca? "Každý rok víceméně žádal o prodloužení slouvy, Inter na to byl již zvyklý. Opravdový kapitán ale nemusí neustále žádat o více peněz. V mé době žádné manželky hráčů nepůsobili jako agentky." Marcelo Brozovič zprávu o novém kapitánovi Interu Handanovičovi olajkoval, ale dost možná jen kvůli náklonnosti k brankáři, než kvůli tomu, aby byl Icardi bez kapitánské pásky.
 Čtvrtek 14/02/19 18:55, Evropská liga, Šestnáctifinále 1.z 
RAPID VíDEň0:1INTER
[report] [fotogalerie] [video hl]
Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.