ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Úterý 7.května 2019

V počtu uběhaných kilometrů jsou Interisti na třetí příčce s průměrem 110,3 km na zápas. Před nimi je Bologna a Chievo, které je první s téměř 12 kilometry. Chievo je přitom v tabulce Serie A poslední a čeká ho sestup. Čtvrté le Lazio a Atalanta (110,0). Mistr ligy Juventus je až na 10.příčce s průměrem 108,2. Stříbrná Neapol je osmá s průměrem 108,6 km na zápas. Ze statistiky vyplývá, že pokud máte běhavé hráče, rozhodně to neznamená, že budete v tabulce v popředí.

Luciano Spaletti si po remízovém zápase v Udine postěžoval, že se sice jeho tým dostal k mnoha centrům, ale téměř nic z nich nebylo, což je vážný problém, na kterém se musí zapracovat. Pokud se podíváme na oficiální statistiky, tak skutečně, Inter je jednoznačným vládcem v počtu úspěšných centrů. Má jich v Serii A na kontě 362. Druhý Juventus je o 60 centrů horší. Další týmy mají nejčastěji kolem 260. Kolik gólů dali nerazzurri po centrech se mi nepodařilo nalézt, ale gól hlavičkou dali 12krát, což je pátý nejvyšší počet. První je SPAL s 15 hlavičkami. Inter je jasně nejlepší i v nepřesných centrech, vyslal jich 308. Druhý Juventus má 226. Jaký z toho plyne závěr? Nerazzurri se dokáží dostat k centrům, což je určitě pozitivní a dá se na tom stavět, ale důležité je také najít adresáta a vstřelit branku. Možná by bylo dobré nacvičit herní situace a nesnažit se z centru okamžitě skórovat, ale raději přihrát.

Za ofenzivního záložníka Pabla Sarabiu ze Sevilly chce Inter vyplatit výstupní klauzuli ve výši 18 milionů eur. 26leetý hráč prožívá skvělou sezonu. V barvách andaluského klubu vstřelil 21 gólů a přidal dalších 14 asistencí. "Užívám si opravdu dobrou sezonu. Jen věřím, že se dostaneme do Ligy mistrů. To je náš hlavní cíl. Podle toho se pak rozhodnu, co bude dál. Na to je dost času," řekl Sarabia v dubnu pro rozhlasovou stanici Cadena Ser.

Brescia se vrací do Serie A a doufá, že by za ní mohl hrát slavný odchovanec Interu Mario Baloletti, který nedaleko stadionu vlastní dům a v Marseille mu v červnu končí smlouva a stane se tak volným hráčem. Balotelli trénoval před deseti lety v Interu José Mourinho,který nyní dostal od AS Řím nabídku tříleté smlouvy. Kouče ale bude zajímat jen v případě, že se Římané probojují do Ligy mistrů. Své služby nabízí Antonio Conte, který v létě odešel z Chelsea a od té doby nemá angažmá. "Je pravděpodobné, že budu trénovat v Serii A," prohlásil. Ne málo Interistů by si přálo změnu trenéra u svého oblíbeného klubu, ale Marotta si stojí za svém: "Trenéra jsme našli. Už je tu a stále má platnou smlouvu."

Naši útoční hráči v kalendářním roce 2019 (v rámci všech soutěží):

Perišič - 5 gólů, 6 asistencí

L.Martinez - 6 gólů, 1 asistence

Politano - 3 góly, 3 asistence

Nainggolan - 3 góly, 3 asistence

Icardi - 3 góly, 2 asistence

Candreva - 2 góly, 3 asistence

Keita - 0 gólů, 0 asistencí

Joao Mário - 0 gólů, 0 asistencí

Podle algoritmu CIES Football Observatory je Nicolo Zaniolo, kterého jsme v létě pustili do AS Řím jako součást přestupu za Nainggolana, aktuálně třetím nejhodnotnějším hráčem do 20ti let na světě. S hodnotou kolem 67 milionů je před ním pouze Guendouzi a Sancho. Na 38.místě je i námi vlastněný Alessandro Bastoni hrající v Parmě.

Samir Handanovič má v této sezoně už 16 čistých kont v Lega Serie A, což ho řadí na 1.místo mezi brankáři.

Podle La Gazzetta dello Sport se má Diego Godín stát nejlépe placeným hráčem v Interu. Sám si vyžádal smlouvu na 3 roky a měl by si vydělat 6,75 milionů eur za sezónu! Podle jiných zdrojů bude smlouva na dva roky plus rok opce a plat 5,5 milionu eur. V Atlétiku odehrál Godín devět let a připsal si bezmála 400 soutěžních utkání.

Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.