ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Neděle 16.června 2019

Andrea Pinamonti sice nakonec italskou U20 nedovedl k triumfu na mistrovství světa (Italové nakonec skončili 4.), přesto se na turnaji rozhodně ukázal v dobrém světle. Povolán byl dokonce do italské U21, ale jeho nominaci záhy zhatilo zranění kolene. Podle La Gazzetta dello Sport Pinamontiho sleduje až 18 klubů! Oficiální nabídku třeba už poslala Parma, kterou Inter odmítl se slovy, že Pinamonti odejde maximálně na hostování, nebo nově Benfica. Ta za útočníka nabídla 15 milionů eur.

Naši mladíci bohužel v pátek nezvládli finálový zápas s Atalantou. Prohra Interu 1:0 tedy znamená, že italským mistrem U19 se stává Atalanta a Inter potřetí za sebou scudetto nezíská. S náskokem 98 bodů vyhrála právě před Interem základní část. Je to její třetí triumf a poslední od roku 1998. V počtu scudett je Inter spolu s AS Řím první, oba dva mají devět titulů.

Sestava: 1 Dekic; 22 Zappa, 4 Nolan (C) (85' Merola 10), 6 Rizzo; 7 Persyn (59' Grassini 2), 8 Gavioli, 5 Pompetti, 14 Schirň, 3 Corrado; 11 Salcedo (71' Esposito 20), 18 Colidio.

Nejlepšími střelci jsou Andrea Adorante a teprve 17letý Eddie Salcedo. Oba nastříleli 12 branek. Asistencím vládl defenzivní záložník Marco Pompetti. Celkově přihrál na 9 gólů a zároveň odehrál nejvíc zápasů - osmadvacet. Ovšem jako správný defenzivní štít zálohy nasbíral také 9 žlutých karet.

Mezi opory určitě také patřili: vůdce obrany Ryan Nolan - 25 zápasů, gólman Vladan Dekić - 27 zápasů, 8 čistých kont; pravý obránce Gabriele Zappa - 27 zápasů, 4 asistence; záložníci Lorenzo Gavioli a Thomas Schirň - oba 3 góly a 3 asistence; Facundo Colidio - 5 branek, 4 asistence; Davide Merola - 7 branek, 2 asistence. Za zmínku rozhodně stojí i 16letý Sebastiano Esposito. Ten nastoupil do 13 zápasů a připsal si 3 branky.

Web La Repubblica přišel se zajímavou zprávou. Mauro Icardi se prý chystá žalovat Inter z důvodu šikany na pracovišti... Podle zpráv z uplynulého měsíce totiž Icardi již nemá místo v Interu, když dokonce sám Antonio Conte měl vedení Interu požádat, aby Icardi nenastupoval ani do přípravy. Argentinský útočník však podle svých slov chce zůstat v Interu a hlavně v Itálii, proto se také hodně píše o přestupu do Juventusu a možné výměně za Dybalu. Vypadá to tedy, že Inter chce donutit Icardiho odejít a víme, jaký Mauro je, teda spíš jeho agentka.

Jsem zvědavý, jak tohle dopadne

Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.