ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Čtvrtek 20.června 2019
Suning mění Inter k lepšímu a nehodlá přestat. Před pár dny změnil adresu sídla a nyní představil hlavní tři body, kterým se čínský majitel klubu chce naplno věnovat. Je potřeba nový stadion, nový hlavní sponzor a nová hvězda na hřišti.

Mladý prezident Steven Zhang se kvůli tomu pilně učí italštinu a plánuje trávit v Miláně daleko více času než doposud. Ohledně plánů na nový stadion řeší nerazzurri s AC Milán poslední detaily. Příští měsíc mají být ukázány městu. Klub chce zvýšit roční rozpočet z 350 miliónů eur na 400 a k tomu bude potřeba najít nového hlavního sponzora.

Mnohaletý partner Pirelli zřejmě nebude ochotný přispívat do kasy Interu výrazně větší sumou než dává doposud. A nakonec je potřeba nahradit Maura Icardiho. Inter potřebuje místo bývalého kapitána nového kluka na plakáty. Někoho, kdo je snadno zapamatovatelný a má potenciál vydělat velké peníze na trhu s reklamou.

Antonio Conte stáhl z přestupního trhu Roberta Gagliardiniho a odmítl nabídky FC Turín a Fiorentiny. Je přesvědčen o tom, že dokáže italského hráče oživit a dostat do formy, kterou měl před svým přestupem do Interu v Atalantě Bergamo. Podle jeho slov má hráč vlastnosti, které v týmu jiní hráči moc nemají. Letos odehrál pouze 21 zápasů a vstřelil 5 branek, z toho 4 do sítě Janova.

Piero Ausilio shání na přestupovém trhu posily. Podle svých slov však jednoznačně upřednostňuje kvalitu před kvantitou. I proto se pořád mluví o Romelu Lukakum, Nicolo Barellovi a Edinu Džekovi. Ve všech případech však přišel zásek. Jejich majitelé chtějí výrazně více peněz, než kolik je Inter ochoten nabídnout. Zatímco u Džeka se očekává, že k přestupu nakonec nějak dojde, u Barella a Lukaky nastal problém. Belgický 190 cm vysoký útočník si odchod z Manchesteru United za každou cenu vynucovat nebude a tak je možné, že v Anglii nakonec zůstane. Za Barellu chce Cagliari 50 miliónů eur, nabízených 36 milionů, dalších 14 v bonusech a na hostování Dimarco nebo Nastoni mu nestačí. Další zájemce o jeho služby, Leonardo, se z přesunul z AC Milán do PSG, a s větším balíkem peněz významně vstoupil do hry. Barellu chce také a tak Inter zřejmě ostrouhá a začíná hledat náhradu jinde. Mluví se o sassuolském záložníkovi Stefanu Sensim.

Inter chce údajně levého beka Southamptonu Ryana Bertranda. O vítěze Ligy mistrů s Chelsea má zájem i Atletico Madrid. Angličan odehrál za The Saints v 5 sezonách 171 zápasů. Inter doufá, že na přestup bude stačit 11 miliónů eur a nahradí jím Dalberta.

Inter oficiálně uplatnil opci na přestup Matteo Politana. Za 25letého reprezentanta zaplatil 20 milionů eur, roční hostování ho stálo 5 milionů. Stejně tak byla uplatněna opce u 17letého hráče Eddiho Salceda. Za hráče primavery nerazzurri poslali do FC Janov 8 milionů eur, hostování je stálo 1 milion. Salcedo vstřelil ve 35 soutěžních zápasech 13 braneka na 4 nahrál.

Edin Džeko je sice dohodnutý s Interem na tříleté smlouvě s platem 4,5 milionů eur ročně, ale AS Řím nenachází společnou řeč s Interem ve výši odstupného. Rozdíl je 10 milionů eur. AS Řím by chtěl přihodit talentované mladíky Pinamontiho a Radua, Inter to zásadně odmítá a nabízí Davide Merolu, kterého v Římě ale nechtějí. Džeko je situací iritovaný, chtěl by mít přestup již za sebou, a tak tlačí na AS, ať ho pustí. Piero Ausilio z Interu přiznal, že takto komplikovaný transfer z počátku nečekal.

Nadějný gólman Ionut Radu, o kterém se mluví jako o budoucím nástupci Samira Handanoviče: "Myslím, že další rok v Janově by mi pomohl a udělal bych to nejlepší, co momentálně můžu. Itálie je známá skvělou brankářskou školou a v Janově tomu není jinak. V uplynulé sezóně jsem toho moc naučil. Vždy jsem v sezóně odchytal minimum zápasů a zničeho nic jsem byl jednička celý rok. Vždy bylo mým snem chytat v Serii A."

"Handanovič je neuvěřitelný gólman. Je to rozhodně můj vzor. Velké díky patří ale také trenéru Mancinimu, který mě v Interu vytáhl hodně nahoru a dal mi šanci si poprvé zachytat v Serii A."
Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.