ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Úterý 11.srpna 2020
V semifinále Poháru UEFA, předchůdce Evropské ligy, byl Inter naposledy v sezoně 2001/2002, kdy v týmu hrál slavný Brazilec Ronaldo či Alvaro Recoba. V týmu tehdy působil i Slovák Vratislav Greško, který se podílel gólem na vyřazení AEK Atény v osmifinále.

Inter vyřadil postupně FC Brašov a Wislu Krakow s celkovým skórem ze 4 zápasů 9-0. Gól dostal až od anglického Ipswich Town, ale ani s ním neměl moc práce a celkově vyhrál 5-1. V osmifinále porazili nerazzurri zmíněný AEK 3-1 doma a venku remizovali 2-2. Ve čtvrtfinále hráli na San Siru s Valencií jen 1-1, ale odvetu vyhráli díky gólu Nicola Ventoly 1-0. Stopka přišla až v semifinále od nizozemského Feyenoordu. Inter doma prohrál 0-1 a v odvetě už po 34 minutách prohrával 0-2, nakonec v závěru vyrovnal.
Trenér nerazzurri Antonio Conte byl po vyřazení Bayeru Leverkusem a postupu do semifinále Evropské ligy spokojený: "Všichni jsme skutečně šťastní, protože to byl z naší strany excelentní výkon. Připravili jsme se na zápas správným způsobem a dokázali Bayer Leverkusen zastavit. A co víc, dokázali jsem vylepšit naši hru, když držíme míč. Já můžu jen hráčům poděkovat za to, že ukázali, že prožíváme skvělou sezonu. Teď si užíváme pocit, že si můžeme zahrát semifinále Evropské ligy, ale od zítra už myslíme na další zápas, protože chceme dosáhnout maxima."

"Je těžké vyzdvihnout jednotlivce, když celý tým předvedl takový výkon. Romelu má skvělou sezonu, ale podporuje ho celý tým. Pokud všichni hrají jako tým, je pak jednodušší být lepší i individuálně. Mít v týmu takové střelce jako je Lukaku, Lautaro či Sánchez je důležité, ale musí děkovat ostatním, protože jen tým umožní individualitám vyniknout."

Handanovič výborně zakládal hru. Ani pod tlakem neudělal chybu. "Rozehrávku trénujeme velmi poctivě. Je potřeba na to mít hráče se skvělou technikou, aby byli schopni uniknout presujícímu soupeři skrz naučené poziční situace. To dovoluje zahrát vertikální pasy a najít prostor. Často jsem slyšel, že hrajeme na brejky, ale my mluvíme o tvorbě hry od zadních řad," řekl Antonio Conte.
Inter koupil z Baníku Ostrava čerstvě 16letého Samuela Grygara. Posílit má tým do 17 let. O mladého záložníka stál milánský klub delší dobu, svědčí o tom i to, že Grygar se byl podívat v tréninkovém centru v Appiano Gentile už loni v říjnu. Grygar se svým agentem přiletěl do Milána minulý týden a nyní se podepsala dlouholetá smlouva. Jedná se o tak další talent, který nerazzurri pořídili do své akademie.

Český záložník má na kontě deset startů za reprezentaci do 15 let a devět za U16. Dle agentury NehodaSport je to fotbalistou s dobrou rozehrávkou a hrou jeden na jednoho. Grygar byl na stáži v Interu již minulý rok, podepsal až tentokrát. Baník Ostrava tak přichází o jednoho z největších talentů. V akademii Interu z Čechů dříve působili Marek Jirásek, který kvůli zdravotním důvodům již ukončil kariéru, a 28letý Milan Jirásek, který hraje právě za Baník Ostrava.

„Jsme rádi, že se takový klub zajímal o hráče z Baníku. Je to ocenění všech lidí z klubu, hlavně trenérů, kteří s ním pracovali,“ řekl Michal Bělák pro iSport.cz, výkonný ředitel klubu. „Šlo o nadstandardní nabídku, rozhodl fakt, že hráč chtěl vyzkoušet zahraniční angažmá.“

Mezi mnoha skvělými protagonisty Interu při vítězství proti Bayeru Leverkusen ve čtvrtfinále Evropské ligy UEFA 2019/20 byl Nicolò Barella jednou z největších hvězd. Na výhře se podílel úvodní brankou. "Zasloužili jsme si vyhrát a odpověděli jsme těm, kteří říkali, že nejsme tým. Jsme skvělý tým složený z hráčů s mnoha různými charaktery." Inter vyhrál jen o jeden gól. "Rozhodně jsme mohli zápas ukončit dříve, ale Leverkusen je skvělý tým. Dnes bylo nejdůležitější ukázat, že jsme silní, uspět a dokážeme bojovat."

Godìn: “Nehrával som a potichu som pracoval, pracoval som stále viac a viac a teraz sa cítim lepšie aj z fyzickej stránky. Všetko toto v tichosti a s rešpektom voči hráčom na ihirsku a rozhodnutiam trénera. Dôležité je len to, aby Inter vyhral. Vždy.”

“Potreboval som čas aby som pochopil Conteho hru. Je úplne rozdieľna od tej, čo som robil 20 rokov v Atléticu a v Uruguaji. Je veľmi náročná ale už viem, čo odo mňa tréner chce. Cítim sa dobre a môžem poskytnúť tímu všetku moju skúsenosť.”
Lukaku: “Rekord? (9 braniek za sebou v EL) Dôležité je len vyhrať, ja spravím pre tento tím všetko, ako som už mnohokrát povedal. Dnes sme zahodili množstvo šancí, mohli sme dať aj viac gólov. Pre mňa je hráčom zápasu Barella. V posledných zápasoch sa veľmi zlepšuje, je to skvelý hráč.”

“Fyzický sme natom veľmi dobre, zlepšujeme sa aj čo sa týka mentality. Musíme sa však ešte zdokonaliť, tieto zápasy treba uzavrieť skorej, inak sa na konci trápime. Vyhrali sme a to je najdôležitejšie, sú to samostatné zápasy a môže sa stať všeličo. Teraz máme týždeň aby sme perfektne pripravili ďalší zápas.”

Romelu Lukaku pomohl Interu Milán brankou do sítě Leverkusenu do semifinále Evropské ligy. Zároveň také vytvořil rekord Evropské ligy. Belgický útočník dal gól v devátém zápase v řadě a překonal dosavadní rekord Alana Shearera. Jeho série je rozložená do celkem šesti let. Osm branek vstřelil ještě v dresu Evertonu v ročníku 2014/15 pěti zápasech. Za Inter přidal ve čtyřech zápasech čtyři góly.

 Pondělí 10/08/20 21:00, Evropská liga, Čtvrtfinále 
INTER2:1LEVERKUSEN
[postřehy] [report] [fotogalerie] [video hl + z]
Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.