ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Úterý 14.března 2017
Primavera odstartovala svou účast na Viareggio cup vítězně, když včera zdolala řeckou Gianninu hladce 3:0. Ve středu se střetne s LIAC New York, který v úvodním duelu podlehl týmu SPAL Ferrara.

INTER 3:0 PAS Giannina
Branky: Mattioli 23', Rivas 32', Butić 35'.
Sestava: Di Gregorio - Mattioli (45' Capone), Gravillon (45' Nolan), Vanheusden (77' Lombardoni), Cagnano (45' Sala) - Awua, Carraro (45' Putzolu), Rivas (60' Mutton) - Rover (60' Bollini), Butić, Bakayoko.

Inter se vrací do Číny. Účast na International Champions Cup China v letošním roce byla potvrzena. Naváže tak na tour z roku 2015. Turnaje, který pořádá Catalyst Media Group a Relevent Sports, se zúčastní velké kluby z Evropy. Inter se 24.července utká na Nanjing Olympic Sports Center, stadionu týmu Jiangsu Suning, s AC Milán. Účast na turnaji oznámil Walter Zenga na tiskové konferenci v Šanghaji: "Byl jsem tu, když Inter jako první italský klub v roce 1978 navštívil Čínu," řekl legendární brankář. "Byl to poslední zápas Sandra Mazzoly a já dostal pozvánku do prvního týmu po té, co jsme s primaverou vyhráli pohár. Tehdejší gólman Ivan Bordon se připravoval na Mistrovství světa v Argentině." Interu se v poslední době v asijské zemi daří rozvíjet. Bylo zde založeno několik fanklubů, tři akademie (Yitao Šanghaj, Jiangsu a Peking) a centrum Inter Campus na předměstí Šanghaje.

Schyluje se ke změnám ve vedení Interu. Výkonný ředitel Liu Jun se má vrátit k práci pro holding Suning a skončit má ve funkci prezidenta Erick Thohir. Ten má být podle zpráv z Indonésie nepřímo zapleten do obvinění z korupce. Suningu toto byť nepřímé obvinění velmi vadí, protože do Interu hodně investovalo a toto podezření obrázek klubu kazí. Thohir by měl skončit nejpozději do konce sezony.

Nejvážnějším kandidátem na nového prezidenta je asi nepřekvapivě syn majitele Suningu Zhanga Jindonga - Steven Zhang.
Vyhrát 7-1 se nestává moc často, rekord to však není. Naposledy stejným výsledkem vyhrál Inter v roce 1961. Dva hattricky v jednom utkání? Ani toto neviděli fanoušci černomodrých poprvé, respektive velká většina z nich. V roce 1933 vstřelil Giueseppe Meazza a Attlio Di Maria 3 góly. Casale tehdy odjelo poraženo 9-0.

Výhru nad Atalantou nyní zařídili rodáci z argentinského Rosaria Éver Banega a Mauro Icardi. Kapitán Interu přitom vstřelil své tři branky během devíti minut a to už rekord je. Doposud nejrychlejším hattrickem byl počin Benita ‘Veleno’ Lorenziho, který to dokázal za 18 minut. Icardi navíc předvedl dokonalý hattrick - střela levačkou, pravačkou a hlavou. V letošním ročníku Serii A to dokázal již jen Carlos Bacca. Pro Icardiho to byl jeho druhý hattrick v černomodrém dresu, předtím se radoval proti Sassuolu v roce 2014 v zápase, v kterém Inter také vstřelil sedm branek. Pro Évera Banegu to byl první hattrick v kariéře.

Černomodří dali sedm branek z osmi střel na bránu! Inter vstřelil pět branek během prvního poločasu naposledy v roce 1964 proti Sampdorii. Atalanta již od Interu sedm branek dostala, v roce 1990 odjížděla s podobným debaklem 7-2. Pro Atalantu je to nejvyšší porážka od roku 1972, kdy dostala 3-9 od AC Milán.

Jeison Murillo věnoval na svém účtu na Instagramu výhru nad Atalantou svému spoluhráči Marku Andreollimu, který v týdnu přišel o otce. "Důležité vítězství věnuji Markovi, buď silný, všichni jsme s tebou. Pojďme chlapci, pokračujme po této cestě."

Stefano Pioli uchvátil fanoušky Interu. V utkání proti Atalantě poprvé během utkání ocenili jeho práci. Týmu se daří, poslední dva zápasy vyhrál 5-1 a 7-1. Průměrně získává 2,31 bodu na zápas. Pokud by vedl nerazzurri již od začátku sezony, byli by na druhé příčce tabulky. Podle novináře Luigi Garlando z Gazzetta dello Sport má Pioli na vzestupu Interu nesporné zásluhy. Tým našel svou identitu, má potenciál a pořád se zlepšuje. Pioli dokázal, že D'Ambrosio může být ještě lepší. Murilla a Kondogbiu probudil ze spánku a dostal do formy. Našel ideální taktiku pro technický arzenál, který má k dispozici. Hráči mají správný přístup a touhu. Jeho jmenování trenérem nepřipomínalo korunovaci v katedrále, respekt si musel vydobýt svou prací a znalostmi. Má profesionální svěžest, která může být v harmonii s klubem ještě lepší. Je potřeba na restart klubu muž s velkým jménem a velkým platem? Potřebuje klub stále kupovat velké hvězdy, aby se dostal na konkureční úroveň? Nebo stačí jen normální Pioli? Diváci na San Siru si v zápase s Atalantou již vybrali.

Milánské derby se kvůli velikonočním svátkům bude hrát netradičně v sobotu 15.dubna již od 12:30. Domácím týmem bude Inter. První vzájemné letošní střetnutí skončilo 2-2.

 Neděle 12/03/17 15:00, Serie A, 28.kolo 
INTER7:1ATALANTA
[postřehy] [report] [fotogalerie] [video hl + z]
Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.