ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Úterý 18.září 2018

Opět vítězná hlavička a opět v posledních minutách důležitého zápasu. Matias Vecino rozhodl zápas s Tottenhamem: "Věřili jsme, že bychom mohli uhrát dobrý výsledek až do konce zápasu - také díky neuvěřitelné podpoře, kterou jsme dostali na San Siru. Po vyrovnání jsme šli i po výhře, tento postoj je známkou naší mentality. Po tomto vítězství doufáme, že se nám to po obtížném startu v Serii A obrátí... Zítra musíme pokračovat v práci se stejným přesvědčením, jaké jsme dnes ukázali. Je Liga mistrů mým osudem? Proti Laziu a dnes jsem zažil velké emoce, doufám, že to bude pokračovat."

Zkušený Samir Handanovič si konečně zachytal i v jeho vysněné Lize mistrů. Proti Tottenhamu předvedl parádní zákroky a přispěl k výhře 2-1. "Je to důležitá výhra. Dnes večer jsme ukázali skvělý charakter. Pokračovali jsme ve své hře i po inkasované brance a tým nebyl tak nejednotný jako v jiných předchozích zápasech. Stadion nás tlačil, byl to fantastický večer, skvělý zápas s bláznivou atmosférou. Skupina bude velmi vyrovnaná až do konce. Toto vítězství nám dává sílu nic nevzdávat a dává nám velké nadšení a sebevědomí. V lize jsme nezačali dobře, ale toto vítězství nám dává trochu větru do plachet."

Po úterním vítězství nad Tottenhamem belgický záložník Radja Nainggolan vyjádřil své hodnocení zápasu: "Myslím si, že je to naprosto zasloužené, předvedli jsme skvělý výkon. Ovládali jsme hru velké část zápasu, oni se dostali do vedení šťastným gólem. Bylo to zvláštní období, ale teď musíme ukázat konzistenci a pokračovat takhle. Jsme silný tým, ale každý zápas je jiný. Vždy musíte sbírat body, jak v lize, tak v Lize mistrů. Samozřejmě jsme ve skupině začali dobře, ale to nestačí, musíme vyhrát každý zápas. Můj stav? Hrajeme každé tři čtyři dny, takže jedu naplno pořád. Nezúčastnil jsem se na přípravy, ale pořád se cítím lépe každým dnem."

Interu se proti Tottenhamu stejně jako v celé letošní sezoně v Serii A nedařilo. Jeho hra postrádá myšlenku a smysl. Není jasné, o co se hráči vlastně snaží. Když už vypadá nějaká akce nadějně, zastaví ji zkažený centr nebo jednoduchá nepochopená přihrávka. Jedná se o skutečně zbytečné chyby, které sráží sebevědomí týmu, který tak uvadá a uvadá a čeká pouze na náhodný gól. Když však přijde, Inter neskutečně ožije a je schopen ukázat, co v něm ve skutečnosti je. Proč to však nefunguje od začátku? Je trenér Spalletti dobrým psychologem a dokáže hráče připravit na těžké zápasy?

Týmu jednoznačně chybí tvůrce hry. Po odchodu Rafinhy je ve středu zálohy prázdno. Nainggolan dře jak to jen jde, ale to na překonání dobře bránícího soupeře nestačí. Moment překvapení, který často v moderním fotbale rozhoduje, chybí. Stejně tak chybí Cancelo, který dnes hraje za Juventus. I on se dokázal elegantně uvolnit a ze své pozice na kraji hřiště ideálně nacentrovat před branku. Nikoho podobného v týmu Inter v současnosti nemá. Asamoah je sice skvělý, doposud nejlepší letní posila, ale vše má postavené na chytrosti a poctivém výkonu a to hlavně proti defenzivněji hrajícím týmům v lize na vytvoření šance nestačí.

27letý Uruguayec nehrál dobrý zápas. Proti Tottenhamu nebyl prakticky vidět a když už se k míči dostal, tak nic nevymyslel nebo ještě hůře pokazil jednoduchou přihrávku a ztratil. Muž na odstřel však na hřišti zůstal. Trenér Luciano Spalletti stáhl ze hřiště překvapivě jiné hráče a vyplatilo se. Matias Vecino v nastaveném čase rozhodl o výhře Interu 2-1. A zase hlavou. Připomnělo to jeho ještě důležitý gól v posledním utkání v minulé sezoně. I tehdy Inter předvedl překvapivý obrat a na hřišti Lazia senzačně vyhrál. Rozhodující gól dal právě Vecino. Díky tomu dnes hrají černomodří Ligu mistrů.

Inter je konečně zpět v Lize mistrů a v úvodním utkání základní skupiny vydřel se štěstím výhru nad Tottenhamem Hotspur. Domácí byli nervózní, dělali zbytečné chyby a kazili jednoduché přihrávky. V útočné fázi nebyli schopni vytvořit zajímavější akci. Bojovnost jim však nechyběla a ze začátku to vypadalo, že by to mohlo stačit aspoň na remízu. Anglický tým se však se štěstím po tečované střele dostal do vedení a po inkasované brance šlo sebevědomí nerazzurri hodně dolů. V závěru utkání však přišel neskutečný obrat a po nádherné brance Icardiho a hlavičce v nastavení od Vecina má Inter všechny tři body.

Od 13.března 2012 čekali fanoušci Interu na další zápas v Lize mistrů. Bylo to 6 let, 6 měsíců a 5 dní. Dnes to konečně přišlo a s ním i napínavý zápas se šťastným koncem. Inter otočil úvodní zápas základní skupiny a na San Siru porazil Tottenham 2-1.

Naši mladíci již mají za sebou úvodní zápas juniorské Ligy mistrů. S Tottenhamem uhráli doma remízu 1:1. Gól za Nerazzurri dával argentinský útočník Facundo Colidio. V zápase navíc padly dvě červené karty, po jedné na každé straně.

Sestava naší Primavery: Dekic; Persyn, Nolan, Van den Eynden, Corrado; Gavioli, Pompetti, Demirovic; Mulattieri; Merola, Colidio.
 Úterý 18/09/18 18:55, Liga mistrů, ZS 1.z 
INTER2:1TOTTENHAM
[postřehy] [report] [fotogalerie] [video hl + z]
Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.