ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Sobota 8.července 2023

Další hráč, který s Interem prodloužil smlouvu, je Stefan de Vrij. 31letý obránce je nyní v klubu vázaný do roku 2025. Přestože mohl po této sezóně odejít jako volný hráč, rozhodl se s Interem spojit na další 2 sezóny. Od svého příchodu odehrál za Nerazzurri 203 utkání.

Plat mu zůstává stejný - 4 miliony eur.

Davide Frattesi: “Som štastný. Lepšie povedané, neskutočne štastný. Je obrovskou cťou pre mňa nosiť tento dres, budem zaň bojovať a chrániť ho vždy a všade. Ďakujem Inter za túto príležitosť. Ďakujem aj fanúšikom za ich privítanie vďaka ktorému sa už cítim členom tejto rodiny.”

Inter dle předpokladů uplatnil opci na Francesca Acerbiho. Zkušený stoper tak nadále bude oblékat dres Nerazzurri. Další podrobnosti nejsou v tuto chvíli zveřejněny.

Pátek 7.července 2023

Di Marzio (Sky Sport): “V nasledujúcich dňoch padne dohoda medzi Interom a Man Utd na prestupe Onanu.”

“Inter začal intenzívne jednania s Bayernom Mníchov o prestupe Yanna Sommera, ktorý je do brány prioritou číslo jeden. Následne bude chicieť priviesť ešte mladého a nádejného brankára Trubin zo Shakhtaru Dontesk. (cena 15-20mil.€)”

Čtvrtek 6.července 2023

23letý záložník Frattesi přichází na hostování s povinnou opcí na přestup (5+22 mil. Eur). Dalších 5 milionů může být vyplaceno v bonusech. Součástí obchodu je i mladý útočník Samuele Mulattieri, který odchází opačným směrem.

Agent Frattesiho: “Sme extrémne spokojní. Pre Davideho bol Inter prioritou, od začiatku bol rozhodnutý a som nadšený, že sa nám to podarilo zrealizovať.”

Pellizzari (novinár): “Inter si hráči vyberajú a uprednostňujú pred ostatnými klubmi v Serie A. Aj toto vám prináša finále Ligy Majstrov, z Interu vyžaruje momentálne prestíž, ktorou dokazuje jeho dôležité postavenie v talianskom futbale.”

Pátek 7.července 2023

Dva důležité podpisy oznámil Inter na svých oficiálních stránkách. Hakan Calhanoglu a Alessandro Bastoni prodlužují stávající kontrakty. Turecký záložník do roku 2027, italský obránce o rok déle.

Středa 5.července 2023

Inter je stále častěji spojován s nabídkou na obránce Atalanty Meriha Demirala, který by mohl přestoupit na hostování s opcí na koupi. Turecký reprezentant nepatří v Bergamu do základní sestavy a usiluje o odchod. Asi si ale bude muset ještě chvíli počkat. Nerazzurri mají v tuto chvíli jiné priority. Přestup Davide Frattesiho je takřka dokončen, teď je na řadě Lukaku.

Sportitalia a nyní i Sky Sport Italia tvrdí, že Demiral vedl předběžná jednání s Interem poté, co se Cesar Azpilicueta rozhodl odejít zdarma do Atlétika Madrid.

S největší pravděpodobností se bude s Atalantou pokusí vyjednat hostování s opcí na koupi, neboť Demiral byl loni v létě zakoupen z Juventusu za 21 milionů eur.

Demiralovi je 25 let a je silný zejména při hře ve tříčlenné obraně, což je pro Inter Simoneho Inzaghiho ideální.

Další prioritou Interu po Davide Frattesim je získat Romelu Lukaka z Chelsea, která prý nabízí hostování s povinností na odkup hráče. Ředitel Interu Beppe Marotta již dříve uvedl, že Chelsea přijala nabídku ve výši 50 milionů eur na prodej Belgičana do klubu v Saúdské Arábii, ale hráč přestup odmítl, protože jeho srdce tíhne k Nerazzurri.

Jejich vlastní návrh za Lukaka se tak bude blížit této částce, zřejmě 5 milionů eur za hostování s povinností odkoupení za 30 milionů eur. Závazek se aktivuje pouze v případě, že se Inter kvalifikuje do Ligy mistrů, což je jeho minimální cíl pro tuto sezónu.

Známe další podrobnosti o dohodě mezi Interem a Sassuolem ohledně 23letého záložníka Davide Frattesiho, včetně bonusů, ohodnocení Samuele Mulattieriho a jeho lékařské prohlídky. Frattesiho agent včera večer potvrdil, že se dolaďují detaily, zatímco Mulattieriho zástupce se rovněž sešel se Sassuolem, aby projednal osobní podmínky.

Objevují se mírně odlišné verze částek, za které k transferu nakonec dojde. Nejdříve se uvádělo 25 milionů eur plus Mulattieri. Sky Sport Italia a Sportitalia nyní uvádějí částku 26-27 milionů eur plus hráč Mulattieri, jehož cena se odhaduje na 6-7 milionů eur.

Jedná se o hostování se závazkem odkupu, který se automaticky aktivuje v únoru 2024. K dispozici budou také bonusy ve výši 5 milionů eur a 10procentní podíl z jakékoli budoucí přestupové částky, což stanoví celkovou hodnotu Frattesiho, pokud budou splněny všechny dodatky, na 38 milionů eur. To se zdá být více reálné, protože ředitel Sassuola Giovanni Carnevali ještě před několika dny tvrdil, že Frattesi má hodnotu 35-40 milionů eur.

Pokud jde o hráče, dostane pětiletou smlouvu s příjmem 2,8 milionu eur za sezonu. Jeho lékařská prohlídka by mohla být naplánována na pátek. Nosit bude dres s číslem 16.

Po Davide Frattesim se nyní Inter údajně zaměří na dalšího hráče zdarma, Roberta Pereyru, kterému vypršela smlouva v Udinese. Nerazzurri si dnes zajistili příchod Frattesiho ze Sassuola za 25-27 milionů eur plus hráč Samuele Mulattieri a další různé bonusy. Podle Sky Sport Italia ušetří peníze na jiném hráči tak, že přivedou Pereyru zdarma.

Dvaatřicetiletý argentinský reprezentant je v Serii A starým známým, hrál za Udinese, Juventus a v roce 2010 se vrátil do Friulani. V Udinese prožil vydařenou sezónu, když ve 34 zápasech Serie A vstřelil pět gólů a připsal osm asistencí.

Pereyra byl spojován také s možným návratem do Juventusu. Mohl jít ale i do FC Turín, AS Řím, AC Milán či Lazia, ale Inter by mu nabídl Ligu mistrů i nové zkušenosti. Díky své taktické všestrannosti je pro Inter cenným volným hráčem, který je schopen hrát na mnoha postech ve středu pole nebo na kraji zálohy a v případě potřeby i jako podhrotový útočník.

Fabrizio Romano: “Davide Frattesi prestupuje do Interu, dohodla medzi klubmi padla dnes na čiastke 25 miliónov + Mulattieri. Hráč v nasledujúcich hodinách podpíše s Interom 5 ročnú zmluvu.”

Fabrizio Romano: “Pre vedenie Interu je teraz absolútnou prioritou odkúpenie Romelua Lukakua. Inter verí, že Chelsea bude súhlasiť s hosťovaním s povinnou opciou na odkup. Už v nasledujúcich dňoch prebehnú kľúčové jednania.”

Úterý 4.července 2023

Gazzetta: Inter obrátil svou pozornost na záložníka Udine Lazara Samardziče. Mladý srbský středopolař by měl být dostupnější variantou než Davide Frattesi, za něhož chce Sassuolo vysokou částku. Inter bude s Udine tento týden jednat o možném přestupu Samardziče a měl by být schopen vyjednat částku mezi 18-20 miliony Euro.

Mládežnický reprezentant Mattia Zanotti odchází na roční hostování do St. Galllen. Krajní bek či záložník pomalu sbíral minuty v prvním tymu Interu. Další zkušenosti v dospělém fotbale bude nabírat v šestém týmu uplynulé sezóny švýcarské ligy. Jedná se o hostování bez opce.

Roberto Gagliardini po odchodu z Interu poděkoval na Twitteru klubu a fanouškům: „Ciao Inter! Děkuji za společné roky, které byly nádherné, intenzivní. Je výsada být součástí této rodiny! Děkuji, že jste mi pomáhali se zlepšovat na hřišti i mimo něj. Děkuji všem za tuto neuvěřitelnou cestu! GRAZIE INTER.”

Gagliardini si po vypršení smlouvy ještě nový klub nenašel. Nejvíce se mluví o Monze. V Interu získal za šest a půl let pět trofejí. Celkově odehrál 190 utkání s bilancí 16+9.

Neděle 2.července 2023

Inter oficiálně představil svou první letošní posilu. Jako volný hráč přichází 25letý střední útočník Marcus Thuram. Syn slavného Francouze Liliama Thurama, který hrával za Parmu. Mladý Marcus se zde i narodil. V minulé sezoně hrál za Borusii Monchengladbach, za kterou v bundeslize vstřelil 13 branek a přidal 6 asistencí. Pro "Tikuse" to tak byla jeho nejlepší sezona. Debut v Lize mistrů si prožil v říjnu 2020, kdy nastoupil na San Siru proti Interu.

Inter získal zadarmo hráče, jehož hodnota je podle specializovaného serveru Transfermarkt 32 milionů eur. Thuram podepsal smlouvu na 5 let. Ročně by měl brát 6,5 milionů eur. Ve smlouvě má být definována částka 95 milionů eur, za kterou bude hráč případně uvolněn do jiného klubu.

Podle několika zdrojů Inter přijal nabídku v hodnotě přibližně 18 milionů eur od Al-Nassr za Marcela Brozoviče, takže nyní může dokončit přestup. Sky Sport Italia, Sportitalia, Tuttomercatoweb a další jsou přesvědčeny, že dohoda je již uzavřena a musí být pouze ratifikována.

Chorvatský reprezentant byl včera večer spatřen v Paříži, kde se údajně účastnil schůzky se zástupci Al-Nassru. V minulých dnech prý také v Paříži absolvoval lékařskou prohlídku.

Al-Nassr původně nabízel 23 milionů eur, pak nabídku snížil na pouhých 15 milionů včetně bonusů. Jednání byla obnovena a nyní se zdá, že bylo dosaženo konečné dohody ve výši zhruba 18 milionů eur.

Není to úplně tolik, v kolik Inter doufal, ale nyní může tuto částku reinvestovat tím, že osloví Sassuoloa, aby odsud získal Davide Frattesiho.

Inter se na svém webu rozloučil s obráncem Milanem Škriniarem, kterému k dnešnímu dni končí současný kontrakt a jako volný hráč přechází do PSG.

V oficiálním prohlášení klubu stojí: "Šest sezón plných vítězství a úspěchů. Tady končí dobrodružství Milana Skriniara v dresu Interu. Po příchodu k Nerazzurri v létě 2017 byl Škriniar jedním z klíčových prvků velké cesty Interu, která začala v roce 2018 návratem do Ligy mistrů a byla korunována získáním pěti trofejí za poslední tři sezóny."

"Scudetto, dvě vítězství v Coppa Italia a dvě v Supercoppě: to jsou trofeje, které získal Škriniar v dresu Nerazzurri. Celkem zde odehrál 246 zápasů a během šesti sezon vstřelil 11 gólů."

"Celá rodina Interu přeje Škriniarovi vše nejlepší."

Inter nevyužil opci na mládežnického reprezentanta Itálie a Cagliari svého hráče prodává do FC Turín. Bellanova byl přesto vděčný za příležitost, kterou mu Inter dal a s Nerazzurri se rozloučil následujícími slovy: "Děkuji za mimořádný rok, který byl plný neuvěřitelných pocitů. V této velké rodině složené z prvotřídních hráčů jsem se hodně naučil a podpora fanoušků mi pomohla čelit těžkým momentům. Rozhodnutí jako tato jsou obtížná, ale teď je čas, abych roztáhl křídla a vyrostl ještě víc. Forza Inter."

Zvrat u Azpilicuety? Podle Fabrizia Romana do hry o španělského obránce vstoupilo Atletico Madrid. Jednání jsou údajně v pokročilé fázi a rodina hráče si přeje po 11 letech návrat do Španělska.

Ačkoli byli Nerazzurri s hráčem dohodnuti na osobních podmínkách, nyní už favoritem na zisk Azpilicuety nejsou.

Sobota 1.července 2023

V těchto dnech zažíváme velká loučení dlouholetých hráčů.

- Samir Handanovič (konec smlouvy) - v klubu od 07/2012

- Marcelo Brozovič (namířeno do Al Nassr) - v klubu od 01/2015

- Milan Škriniar (konec smlouvy, odchod do PSG) - v klubu od 07/2017

- Danilo D'Ambrosio (konec smlouvy) - v klubu od 01/2014

- Roberto Gagliardini (konec smlouvy) - v klubu od 01/2017

Pátek 30.června 2023

Inter údajně připravil novou nabídku na Romelua Lukaka poté, co útočník Chelsea odmítl nabídku ze Saúdské Arábie. 30letý belgický útočník dostal údajně od saúdského klubu Al-Hilal nabídku na smlouvu v hodnotě přibližně 58 milionů eur čistého za sezonu, kterou rychle odmítl s tím, že má v hledáčku pouze jeden klub. Lukaku nemá v úmyslu hrát v příští sezóně za Chelsea a chce se být pouze k Interu, který se usilovně snaží najít správný recept na jeho návrat do hlavního města Lombardie.

Na třetí straně dnešního vydání deníku La Gazzetta dello Sport se podrobně píše o tom, že Inter připravil novou nabídku pro Lukaka a doufá, že útočníka Chelsea zapůjčí za 5 milionů eur s klauzulí o povinnosti odkoupení ve výši 30 milionů eur a s bonusy na základě výsledků, které by mohly tuto částku ještě zvýšit.

Nerazzurri by si třicetiletého hráče rádi udrželi, ale jejich choulostivá finanční situace omezuje jejich možnosti. Před dvěma lety byl belgický útočník prodán Blues za přibližně 113 milionů eur.

V honbě Al-Nassru za Marcelem Brozovičem se objevil další zvrat. Třicetiletý chorvatský záložník se včera dohodl s Al-Nassrem na osobních podmínkách poté, co klub navýšil cifry ve smlouvě. Domluvili se na tříleté smlouvě v hodnotě 25 milionů eur čistého na sezonu.

Inter chce Brozoviče prodat, aby mohl financovat své investice do Davideho Frattesiho ze Sassuola. Nerazzurri se zoufale snaží předběhnout další konkurenty a již si domluvili nové jednání o koupi záložníka. Di Marzio dnes prozradil, že jednání mezi Interem a Al-Nassrem se ocitla na mrtvém bodě poté, co saúdská strana změnila svou nabídku - původně byla dohodnuta částka 23 milionů eur, ale nyní chce Al-Nassr zaplatit 15 milionů eur plus příplatky, z toho 13 milionů eur předem. Nerazzurri to odmítli a nyní se ocitli v obtížné situaci, protože nemohou Frattesiho přestup dokončit.

Čtvrtek 29.června 2023

Danilo D'Ambrosio: "Chtěl jsem ukončit kariéru s týmem, kterému fandím věčnost (teď to říct můžu). ale nebylo to možné, škoda! INTER pro mě znamená rodina. Rodina, jakou jsme si s manželkou vybrali a chtěli jsme vytvořit právě tady, na místě, kde jsme vyrůstali, miluji tento dres a zažívám v něm radosti i bolesti.

Rodina jako ta, kterou tvořili všichni členové Interu, se kterými jsme den co den spolupracovali, abychom dostali Inter tam, kam si zaslouží a jsem si jistý, že tímto směrem budou pokračovat! Byla to cesta plná lásky, vášně, oddanosti, odvahy a pokory. Vždy a jen pro dobro Interu !

Velmi emotivní cesta pro mě a mou rodinu a jsem si jistý, že bude součástí našeho života, kterou budeme nosit navždy v našich srdcích ! Děkuji těm, kteří mě vždy podporovali a vážili si mě, těm, kteří změnili názor i těm, kteří ho nezměnili, protože jste všichni přispěli k mému profesnímu růstu a udělali ze mě lepšího hráče!

Útočník Interu Lautaro Martinez je momentálně nejcennějším argentinským hráčem na světě, jeho hodnota je 85 milionů eur, tvrdí TNT Sports. Útočníkovi bude v srpnu 26 let a byl součástí vítězného týmu na mistrovství světa, přičemž se po vítězství v Coppa Italia a Supercoppa Italiana v této sezoně dostal také do finále Ligy mistrů. To vše přispívá k tomu, že se jeho přestupová hodnota pohybuje kolem 85 milionů eur, spočítal Transfermarkt.

Martinez vstřelil v této sezoně za Inter v 57 soutěžních zápasech 28 gólů a přidal 11 asistencí.

Další v pořadí je Enzo Fernandez s cenou 80 milionů eur, přestože ho Chelsea v lednu koupila z Benfiky za neuvěřitelných 121 milionů eur. Následuje Alexis MacAllister z Liverpoolu za 65 milionů eur, dále Cristian Romero a Julian Alvarez za 60 milionů eur. Lionel Messi je na seznamu až osmý a jeho hodnota činí 35 milionů eur, zatímco Paulo Dybala z Říma uzavírá první desítku s 30 miliony eur.

Alessandro Bastoni se dohodl na prodloužení nové smlouvy v Interu, potvrdil jeho agent. Jeho zástupce byl spatřen při odchodu ze sídla Interu v Miláně, kde s ním hovořilo několik novinářů. "V případě Bastoniho se nacházíme v závěrečné fázi. V příštích dnech doladíme detaily, ale v podstatě jsme na finální rovince," řekl novinářům agent Tullio Tinti.

Střední obránce byl považován za jednu z nejžhavějších akvizic na přestupovém trhu, o kterou se zajímaly například Manchester City, Manchester United, Chelsea nebo Newcastle United. Nikdy však neprojevoval ani zdaleka zájem opustit San Siro, Inter to viděl stejně, takže toto prodloužení bylo poměrně snadné domluvit.

Bastoni byl zakoupen z Atalanty v létě 2017 za 31,1 milionu eur a před příchodem k Nerazzurri v roce 2019 si prošel hostováním v Atalantě a Parmě. Stále je mu teprve 24 let, jeho současná smlouva však platí pouze do června 2024, takže prodloužení bylo nutné, aby se odvrátila potenciální situace Milana Škriniara, který mohl letos odejít jako volný hráč.

Hvězdička italské reprezentace do 21 let Raoul Bellanova zítra podstoupí lékařskou prohlídku v Turíně poté, co Inter neuplatnil opci na koupi z Cagliari. Pravý křídelník byl jedním z nejlepších hráčů Azzurrini na mistrovství Evropy do 21 let a měl smůlu, když jeho gól proti Francii nebyl uznán kvůli chybějící technologii na brankové čáře.

Letošní sezonu byl v Interu na hostování z Cagliari. Milánský klub za něj zaplatil 3 miliony eur a měl opcí na odkup za dalších 7 milionů eur. Tu ale nevyužil. Doufal, že se mu podaří se sardinským klubem vyjednat menší částku,. Místo toho ho ale předběhl FC Turín, který se s klubem i hráčem dohodl na ceně kolem 8 milionů eur.

Dvacetiletý hráč v této sezoně nastoupil za Inter k 22 soutěžním utkáním, v nichž si připsal jednu asistenci, a zahrál si ve finále Ligy mistrů proti Manchesteru City.

Marcelo Brozovič poslal na Instagramu další vzkaz, v které slibuje lásku Interu, protože Al-Nassr ho stále nepřesvědčil o tom, že je tím pravým klubem, kam by měl jít. Barcelona si zas nemůže dovolit dorovnat jeho nabídnutou cenu. Situace zůstává na mrtvém bodě a způsobuje problémy všem zúčastněným.

Inter se dohodl na prodeji s Al-Nassrem za 23 milionů eur, ale hráč zatím nepřijal smlouvu na 20 milionů eur za sezonu na tři roky. Místo toho by chtěl dvouletou smlouvu, ale se stejným celkovým platovým balíčkem 60 milionů eur.

Hlavně Brozovič není stále přesvědčen o tom, že by ve svých 30 letech měl odejít do saúdské profesionální ligy, jen několik měsíců poté, co si zahrál semifinále mistrovství světa a finále Ligy mistrů.

Chorvatský reprezentant by raději přestoupil do Barcelony, která si ale nemůže dovolit nabídnout Interu za jeho podpis více než 15-18 milionů eur a plat ve výši 10 milionů eur za sezonu.

Brozovič má s Interem stále smlouvu do června 2026 a na četné vzkazy od fanoušků zřejmě reagoval fotografií v dresu Nerazzurri spolu se srdíčky v modročerných barvách klubu. Celý den zveřejňoval na Instagram Stories zprávy, včetně jedné, která varovala lidi, aby "zůstali naladěni", a další, v níž použil meme Al Pacina.

Přejít na stránku číslo:
18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.