ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Neděle 4.června 2023

Japonsko bude hostit letní turné Interu 2023. Nerazzurri se zde představí ve dvou prestižních přátelských zápasech a na řadě akcí zaměřených pro místní fanoušky.

Inter se 27. července na stadionu Yanmar Stadium Nagai v Ósace střetne s Al Nassrem ze Saudské Arábie a poté se 1. srpna vydá do Tokia, kde se na Národním stadionu v japonském hlavním městě utká s Paris Saint-Germain. Kromě přátelských zápasů uspořádá klub řadu akcí pro místní fanouškovskou základnu, kterou tvoří více než 1,5 milionu Interistů a přibližně 200 členů fanklubů. V rámci turné, které je pořádáno ve spolupráci s promotérem TEG, se do dění zapojí také přibližně 200 dětí, které navštěvují Inter Academy Japan, projekt fungující od roku 2014.

Agent křídelního záložníka Paris Saint-Germain Achrafa Hakimiho potvrzuje, že hráč miluje Inter a byl na San Siru šťastný, ale budoucnost není o tom, co chce. V posledních týdnech se objevily zprávy, že Hakimi cítí nostalgii po Nerazzurri a chce se vrátit do klubu, který opustil v roce 2021 za 60 milionů eur plus 11 milionů eur na výkonnostních bonusech.

Jeho působení v PSG bylo plné vzestupů a pádů, přičemž se objevily náznaky, že 24letý hráč by rád zkusil znovu něco jiného. To by mohlo zahrnovat návrat do Interu, třeba po vzoru další vracející se hvězdy, jako je Romelu Lukaku. "Achraf je hráč PSG, který má ještě tři roky platnou smlouvu," řekl agent Alejandro Camano pro Interdipendenza.net. "Vrátil by se do Interu? Nejde o to, co chce, realita je taková, že je hráčem PSG. Miluje Inter, v Miláně byl šťastný, ale k dnešnímu dni je situace taková, jaká je."

V této sezoně marocký reprezentant nastoupil za PSG k 39 soutěžním utkáním, v nichž si připsal pět branek a šest asistencí.

Podle zpráv z Francie je Chelsea připravena nabídnout Edouarda Mendyho a peníze za brankáře Interu Andreho Onanu, o kterého se zajímá i Manchester United. Brankář Onana byl loni v létě podepsán jako volný hráč, když mu skončila smlouva s Ajaxem. V brance předváděl fantastické výkony a pomohl Nerazzurri vyhrát italský pohár i superpohár a dostat se do finále Ligy mistrů proti Manchesteru City.

Reportér Footmercato tvrdí, že Chelsea si Onanu vyhlédla na příkaz nového trenéra Mauricia Pochettina. Na stole je návrh, že výměnou za Onanu by měl Inter dostat Mendyho plus finanční částku. Mendy celou sezonu bojoval s Kepou Arrizabalagou o místo v bráně a ani jeden z nich nepřesvědčil. Senegalský internacionál Mendy však nedávno oslavil 31 let, zatímco Onana je ve svých 27 letech podstatně mladší.

Kamerunský reprezentant Onana je ale spojován i s Manchesterem United jako přirozený nástupce Davida De Gey.

Podle zpráv ze Španělska se Inter již dohodl na podmínkách smlouvy s obráncem Nachem Fernandezem, který je volným hráčem Realu Madrid. Nerazzurri potřebují náhradu za Milana Škriniara, jemuž končí smlouva a má přestoupit do Paris Saint-Germain zadarmo, pouhých 12 měsíců poté, co Inter odmítl jeho prodej za cca 60 milionů eur.

Podle španělských zdrojů se 33letý Nacho již dohodl na podmínkách s Interem, který bude jeho prvním klubem po Realu Madrid. V něm byl od mládežnické akademie až do teď. Jednalo by se o smlouvu do června 2026 s platem, který by se mu průběžně zvyšoval.

La Gazzetta dello Sport však píše, že je pouze jednou z několika možností. Nerazzurri sledují i Benjamina Pavarda z Bayernu Mnichov, který by mohl být k mání za 20 milionů eur a obránce Chelsea Trevoha Chalobaha.

Inter zakončil Serii A výhrou v Turíně nad FC 1:0 a protože vyhrálo i Lazio skončil v tabulce na třetí příčce. Protože cíl byl splněn již před utkáním, tým se kvalifikoval do příštího ročníku Ligy mistrů, šetřil trenér Inzaghi některé hráče. Příští sobotu hraje finále Ligy mistrů proti Manchesteru City. Inter si vypracoval několik slibných šancí, jednu z nich v první půli proměnil Marcelo Brozovič. V druhém poločase domácí přidali a vyrovnání viselo ve vzduchu. Skvělé zákroky předvedl Samir Handanovič. V 65.minutě ho vystřídal třetí brankář 40letý Alex Cordaz a i ten se činil. Při jedné akci Turína perfektně zneškodnil střelu z bezprostřední blízkosti a dokázal, že chytat rozhodně ještě umí. Džeko mohl zápas na druhé straně rozhodnout, ale trefil pouze tyč. Inter nakonec těsné vedení udržel.

Pátek 2.června 2023

Inter oznámil nového sponzora, jehož jméno se objeví na přední straně dresů. Je jím streamovací služba Paramount+.

Smlouva potrvá do konce aktuální sezóny. Logo společnosti se objeví na přední straně dresů v posledních dvou zápasech, v lize s FC Turín a ve finále Ligy mistrů proti Manchesteru City. Gazzetta uvádí, že logo Paramount+ bude příští sezónu na zadní straně dresů. Celková hodnota transakce je 10 milionů Eur.

K zájmu o Andréo Onanu se po Chelsea a Manchesteru United přidává také Tottenham. Výkony kamerunského brankáře tak zapůsobily na další klub.

Inter je prodeji Onany otevřený, požaduje však dostatečný finanční obnos. Kupříkladu myšlenka Chelsea snížit Onanovu cenu tím, že do dealu zahrne brankáře Kepu nebo Mendyho, Interu nestačí. Přesto Chelsea zůstává jako vážný zájemce, zvláště po příchodu nového trenéra. Vyloučit z námluv podle sempreinter.com nelze ani Barcelonu, jejíž zájem ale v poslední době opadl. Onana působil v mládežnických kategoriích Barcelony, než ve svých 18ti letech odešel do Ajaxu.

Čtvrtek 1.června 2023

Trenér Interu Simone Inzaghi má před finále Ligy mistrů proti Manchesteru City, které se uskuteční příští týden, tři velká dilema. Naštěstí jsou to příjemné věci. Neřeší se zranění hráčů a hledání náhradníků, ale naopak. Kouč má k dispozici dost hráčů ve slušné formě nebo po návratu ze zranění a míst na hřišti je jenom jedenáct.

Do týmového tréninku se vrátil Milana Škriniar. Slovák se potýkal se zlomeninou bederního obratle a naposledy se v dresu Nerazzurri představil 14. března v utkání Ligy mistrů proti Portu. S Interem ale odmítl podepsat prodloužení smlouvy a v červnu se připojí k PSG na volný přestup. Zpravodaj Sky Sport Italia pro Inter Matteo Barzaghi uvedl, že Škriniar bude k dispozici proti Manchesteru City. Simone Inzaghi však zřejmě hodlá pokračovat s tříčlennou obranu s Matteem Darmianem, Francescem Acerbim a Alessandrem Bastonim.

Největší rozhodování však čeká trenéra zřejmě v útoku. Edin Džeko v tomto období pravidelně nastupuje ve vyřazovacích zápasech, ale Lukaku v poslední době doslova září a v posledních šesti vystoupeních v Serii A vstřelil sedm gólů.

Další pochybnosti panují ve středu hřiště, kde se o místo v základní sestavě vedle Nicolò Barelly a Hakana Calhanoglua ucházejí Henrikh Mkhitaryan a Marcelo Brozović. Mkhitaryan je momentálně mimo hru kvůli svalovému zranění, ale v pondělí se vrátí do týmového tréninku a očekává se, že bude také fit na finále proti Manchesteru City.

V Itálii se objevilo několik zpráv, podle kterých se chce útočník Tottenhamu Ivan Perišič po nevydařené sezoně v severolondýnském klubu vrátit do Interu. Chorvatský reprezentant přišel do Tottenhamu Antonia Conteho jako volný hráč před rokem, ale jeho sezóna u Spurs byla velkým zklamáním, když ve všech soutěžích vstřelil pouze jeden gól ve 44 vystoupeních.

Jeho roční plat 6 milionů eur ztěžuje Beppemu Marottovi jeho návrat. Inter má na levém křídle solidní možnosti ve Federicu Dimarcovi a Robinu Gosensovi a pouze v případě odchodu Němce by Perišič mohl mít šanci znovu hrát za Inter. Podle Calciomercata Perišič lituje, že přestoupil do Tottenhamu, a o možném návratu už s Marottou jednal.

Čtyřiatřicetiletý hráč se na začátku měsíce zúčastnil druhého semifinále Ligy mistrů proti Milánu na San Siru a v Istanbulu bude sledovat také své bývalé spoluhráče ve finále Ligy mistrů proti Manchesteru City.

Očekává se, že Inter dostane povolení otevřít stadion San Siro pro přibližně 30 000 fanoušků, kteří budou chtít sledovat finále Ligy mistrů proti Manchesteru City. Zápas se hraje 10. června v Istanbulu a poptávka po vstupenkách značně převyšuje jejich dostupnost.

Po protestech ultras skupin proti způsobu přidělování těchto vstupenek pracuje Inter na zřízení velkoplošných obrazovek uvnitř Stadio Giuseppe Meazza, aby příznivci, kteří se nemohou dostat do Istanbulu, mohli společně sledovat fotbalovou atmosféru.

V Itálii je to stále běžnější, například Neapol zaplnila Stadio Diego Armando Maradona, aby sledovala, jak její tým vyhrál Scudetto při remíze 1:1 na hřišti Udinese. Římané také vyprodali Stadio Olimpico na včerejší finále Evropské ligy proti Seville, které se hraje v Puskas Areně v Budapešti.

Podle deníku La Gazzetta dello Sport je místní rada připravena otevřít na San Siru až cirka 30 000 fanoušků, aby se předešlo velkým shromážděním na náměstí Piazza Duomo. Zatím to není oficiální, protože se ještě řeší detaily a cena vstupenek.

Inter má vážný zájem o Nacha Fernandeze, kterému v Realu končí smlouva a dosud se v Madridu na prodloužení smlouvy nedohodl. Zkušený obránce by se tak k Nerazzurri mohl připojit zdarma. Jednání by měla začít po finále Ligy mistrů.

Dalším obráncem na našem radaru má být podle FCInterNews Benjamin Pavard z Bayernu. Ten má s mnichovským velkoklubem smlouvu ještě na jeden rok, ale nejeví zájem spolupráci prodloužit. Bayern se tak může pokusit hráče spíše prodat, než ho za rok ztratit zadarmo. I zde ale jednání nezačnou dříve než po zápase s Manchesterem City. Finále LM je pro všechny z Interu absolutní priorita.

Talent Chelsea Cesare Casadei vysvětlil, proč se rozhodl pro přestup do západního Londýna, a přiznal, že by to všechno udělal znovu, když přemýšlí o svém odchodu z Interu. Dvacetiletý záložník vyměnil Itálii za Anglii již v srpnu 2022, kdy se k Blues připojil v hodnotě přibližně 15 milionů eur, což je vysoká částka vzhledem k tomu, že v hlavním městě Lombardie nikdy nenastoupil za první tým.

Chválený talent byl v lednovém přestupovém období Chelsea poslán na půlroční hostování do Readingu, kde zaujal pravidelným hraním v prvním týmu, který hraje Championship. V současné době se s Itálií účastní mistrovství světa hráčů do 20 let, kde ve třech zápasech vstřelil čtyři góly. "V tomto italském týmu se cítím skvěle. Jako "mezzala" do ní zapadám, hodně hraju s míčem, doprovázím sestavu, bavím se a dávám góly. Ale rád bych obětoval osobní slávu, abych vyhrál mistrovství světa."

Dvacetiletý italský záložník hovořil o svém loňském přestupu do Chelsea za 15 milionů eur. "Chelsea vždy investuje do mladých lidí a já jsem za tuto příležitost vděčný. Byla to kariérní a životní volba, kterou bych doporučil, protože odchod do zahraničí vám otevře mysl. Ze začátku to nebylo snadné, musel jsem se přizpůsobit jiné kultuře. Jazykovou bariéru překonávám s učitelem angličtiny, který za mnou jezdí. A pak se tam nebojí vás hodit do hry, téměř okamžitě jsem trénoval s prvním týmem Blues."

Casadei byl dotázán, zda nelituje, že odešel z Interu dříve, než se objevil v prvním týmu. "Ne ne, udělal bych to všechno znovu. V Anglii jsem opravdu šťastný."

Úterý 30.května 2023

Deník La Gazzetta dello Sport uvádí, že Inter si pravděpodobně zahraje finále Ligy mistrů ve svých černomodrých domácích dresech. Ve finále, které se uskuteční 10.června, bude Manchester City veden jako domácí tým. To znamená, že Citizens budou v tomto zápase hrát ve své domácí soupravě a nastoupí tak v nebesky modrých barvách.

Otázkou bylo, zda UEFA povolí Interu hrát v domácím dresu nebo bude muset přejít na třetí žlutou sadu. Rozhoduje se na základě toho, zda je domácí dres Nerazzurri považován za příliš podobný kompletu soupeře. Na jedné straně je na tomto dresu výrazná modrá barva, to znamená, že zřejmě existuje určitá vizuální podobnost s domácí soupravou City. Na druhou stranu se oba odstíny modré barvy velmi liší. Navíc přítomnost černých pruhů na domácím dresu Nerazzurri zvyšuje vizuální kontrast s dresem City. Na schválení se stále čeká. Nicméně se předpokládá, že UEFA bude považovat dres Interu za dostatečně výrazně vizuálně kontrastní oproti domácímu dresu City.

Calcio e Finanza analyzoval finanční dokumenty Nerazzurri a odhalil rozsah neschopnosti DigitalBits vyrovnat své závazky s klubem. Společnost se stala hlavním sponzorem dresů loni v létě, ale v dubnu bylo její logo z klubových souprav odstraněno.

V sezoně 2021-22 byla společnost DigitalBits sponzorem Interu na rukávech. Podle dohody zaplatili plnou částku 5 milionů eur a také bonus 100 000 eur za postup do osmifinále Ligy mistrů. Kryptoměnová společnost však nevyplatila bonusy ve výši 1,6 milionu eur, které byly spojeny s vítězstvím v Coppa Italia a konečným umístěním v Serii A.

Navzdory tomu se Inter dohodl s DigitalBits na nové smlouvě, podle níž se stane novým hlavním sponzorem dresů. Základní dohodnutá částka činila 24 milionů eur a byla rozložena do tří plateb ve výši 8 milionů eur v červnu 2022, říjnu 2022 a únoru 2023. Dohodnuto bylo také dalších 5,75 milionu eur ve formě bonusů.

Žádná z těchto plateb nebyla uskutečněna. Inter neobdržel celých 30 milionů eur a nakonec odstranil logo DigitalBits ze svých souprav napříč klubem, webových stránek a reklamních poutačů. Nerazzurri nyní hledají nového hlavního sponzora dresů a podle nedávných zvěstí jednali s Turkish Airlines a Qatar Airways.

Čtveřice zraněných hráčů Interu Milán Henrikh Mkhitaryan, Milan Škriniar, Joaquin Correa a Danilo D'Ambrosio pracují na tom, aby se příští měsíc mohli zúčastnit finále Ligy mistrů proti Man City. Posledně jmenovaný 34letý hráč měl v zápase proti Atalantě křeče a musel střídat. Již příští víkend v zápase s Turínem by měl být ale k dispozici.

Záložník Mkhitaryana obránce Škriniar v současné době pracují na zotavení se ze zranění a tvrdě trénují. Podle deníku Gazzetta dello Sport existují šance na to, že se Mkhitaryan uzdraví ze zranění stehna do istanbulského finále.

Milan Škriniar doufá, že bude fit už o víkendu proti Turínu. Trenér Simone Inzaghi předpověděl, že existuje velká šance, že by se slovenský reprezentant mohl proti Granatě vrátit. Škriniar se zotavuje z operace bederní páteře, kterou podstoupil minulý měsíc. Rekonvalescence osmadvacetiletého hráče však probíhá dobře. Podle listu Gazzetta existuje velká šance, že Škriniar bude pro ligový zápas s Turínem fit.

Cílem bývalého obránce Sampdorie by bylo, aby proti Granatě nastoupil jako náhradník v závěru utkání. Tak by mohl mít v nohách nějaký herní čas před finále proti City.

Osmadvacetiletý Joaquin Correa se zotavuje ze zranění lýtka, které si přivodil minulý týden při střídání ve finále Coppa Italia proti Fiorentině. Podle deníku Gazzetta má Correa stále problémy, přestože se po zranění snaží zotavit na fyzioterapii. Vypadá to, že bývalý útočník Lazia bude pro střetnutí se City závodit s časem.

Inter poděkoval fanouškům za rekordní podporu. Vášeň a podpora diváků tým provází v této neuvěřitelné sezóně, v níž Nerazzurri vyhráli italský pohár a superpohár a teprve je čeká vrchol sezony - finále Ligy mistrů. Svědčí o tom i čísla, opět mimořádná - na domácích zápasech bylo v průměru více než 70 000 fanoušků Nerazzurri. Byl tak překonán rekord v historii Interu. I poslední zápas proti Atalantě byl vyprodán.

Celkově tak všechny domácí soutěžní zápasy v této sezoně vidělo 1 973 505 diváků. Dohromady 28 utkání, 19 v Serii A, 3 v Coppa Italia a 6 v Lize mistrů. V zápasech Serie A tým podporovalo 1 379 978 fanoušků, v pohárech pak 593 527. Fanoušci Nerazzurri jsou v Itálii jasnou jedničkou v návštěvnosti. "DĚKUJEME, za stálou podporu a vřelost, kterou nám vždy projevovali, děkujeme 1 973 505krát a ještě jednou za všechny emoce, které jsme společně prožili, a za ty, které nás čekají," napsal klub na své oficiální stránce.

Mimořádný zápas odehrál Lautaro Martinez proti Atalantě. Číslo 10 v černomodrém dresu vyrovnalo svůj vlastní gólový rekord v Serii A a po Erlingu Haalandovi, Robertu Lewandowském a Kylianu Mbappém je čtvrtým hráčem, který dokázal v každé z posledních dvou sezón v pěti hlavních evropských ligách vstřelit více než 20 gólů. Jedná se o další certifikát kvality, který podtrhuje dosavadní skvělou sezónu. A konečně, v posledních týdnech se dvojice Lu-La vrátila do skvělé formy, když Lautaro Lukakuovi pomohl ke gólu již pátou asistencí v Serii A.

Dvěma góly vstřelenými během prvních tří minut zápasu do sítě Atalanty Inter vyrovnal to, co se mu podařilo 5. ledna 1941 proti AS Řím. Nerazzurri celkem vstřelili 11 gólů v prvních 15 minutách prvních poločasů, což se žádnému týmu v této sezóně Serie A nepodařilo. Útok Interu je s 32 vstřelenými góly také nejlepší v lize v prvních 45 minutách.

Romelu Lukaku vstřelil gól v první minutě v zápase Serie A již potřetí! Trefil se proti Beneventu v září 2020 a proti FC Janov v únoru 2021.

Primavera Interu loňské scudetto neobhájí. V základní skupině Serie A skončila na 7.příčce a přestože měla stejně bodů jako šestý AS Řím do Play off nepostoupila a sezona tak pro ní skončila.

V pondělí 29. května večer se v milánském televizním studiu uskutečnilo slavnostní předávání cen Primavera Best Awards, které pořádala společnost Sport Italia. Během akce byl oceněn záložník Interu Aleksandar Stankovič, který byl zařazen do nejlepší jedenáctky šampionátu Primavera 1 TIM.

Stankovič při předávání cen řekl: "Bohužel nám nepříliš pozitivní začátek neumožnil vstup do play-off, ale závěr šampionátu byl rozhodně dobrý. V průběhu sezony jsme se jako skupina ještě více stmelili, a to bude základem pro to, abychom to příští rok zkusili znovu s ještě větší silou. Z ocenění mám velkou radost, děkuji klubu i své rodině," řekl syn legendy klubu Dejana Stankoviče. Jeho druhý syn Filip je brankářem a aktuálně hostuje v FC Volendam.

Pondělí 29.května 2023

Barella: "Moja sezóna bola rovnaká ako tá Interu, mal som lepšie aj horšie chvíľe. V niektorých častiach sezóny som mohol poskytnúť lepšie výkony a to ma veľmi mrzí. Dôležité je však že som v dobrej forme na konci sezóny kde hráme o všetko."

"Do Istanbulu ideme s veľkým nadšením. Vieme o čo budeme hrať, proti komu a aký tím budeme reprezentovať. Nemáme čo stratiť, na ihrisku budeme potiť krv, to môžem sľúbiť. Vo finále proti Fiorentine sme taktiež mali byť jednoznačným víťazom a všetci ste videli ako nás potrápili… bude to jeden zápas, sme Inter a môžme dokázať čokoľvek."

"Atmosféra na San Sire? San Siro je San Siro a fanúšikovia Interu sú fanúšikovia Interu, netreba viac dodať."

Inzaghi po zápase s Atalantou: "Veľký rešpekt mojim chlapcom, boli neskutoční. Po tretiom góle som ich utekal na ihrisko všetkých objať, som extrémne unavený ja sám a to som tréner, predstavte si ich. Napriek všetkému dokázali nájsť energiu aby odohrali vynikajúci zápas a splnili si veľký cieľ postúpiť do budúcoročnej Champions League."

"Či je náš stred pola na rovnakej úrovni ako ten Manchestru City? Pravdepodobne, ale tak vám poviem že ja by som si nechal mojich hráčov, za nič by som ich nevymenil, pretože sú najlepší na svete."

Do Interu přišel jako téměř neznámá náhrada za fanoušky milovaného Júlio Césara. Neměl lehkou pozici, Interu docházel po historickém úspěchu dech a blížily se těžké časy, ve kterých musel slovinský gólman dokazovat své kvality. Před sebou měl obranu jako Nagatomo, Campagnaro, Ranocchia, Jonathan, Rolando, Juan Jesus a další… Přesto vždy zůstal věrný Interu a svými skvělými výkony si právoplatně získal přezdívku "Batmanovič".

Získal 4x ocenění pro nejlepšího gólmana Serie A, 3x si zasloužil místo v nejlepší sestavě Serie A a 1x se dostal také do nejlepší sestavy Evropské ligy. Ligy mistrů se poprvé dočkal až ve svých 34 letech. Ještě v 37 letech stále nezískal během své kariéry žádnou klubovou trofej. Nyní v 39 letech má na svém kontě 5 týmových trofejí.

Samir Handanovič je vzornou ukázkou toho, jak trpělivost, věrnost klubu a tvrdá práce přináší své ovoce. A nikdy nemůžeme vědět, kdy nám život přinese tížený úspěch, na který čekáme a pro který tvrdě dřeme. Handa je pravý šampion

Onana: "Teraz pôjdeme do Istanbulu hrať o prepísanie histórie proti najsilnejšiemu klubu na svete, ideme reprezentovať Inter. Nemôžem síce sľúbiť že vyhráme, ale prisahám že na tom ihrisku necháme život, v ten večer dáme zo seba úplne všetko čo v nás je. A vieme že máme naše šance pretože vo futbale není nikdy nič isté."

Sobota 27.května 2023

V poslední dvou zápasech potřeboval získat Inter aspoň jeden bod, aby si definitivně zajistil kvalifikaci do Ligy mistrů po odebrání 10 bodů Juventusu za finanční podvody. Do předposledního zápasu v Serii A vstoupil přímo snově. Hned v první minutě našel z vlastního pokutového území Bastoni Lukakua ve středu hřiště. Ten zády k soupeřově bráně si narazil míč s Lauterem a běžel sám na brankáře. Po vydařené kličce poslal míč do prázdné bráně. Jen o dvě minuty později střílel dvakrát Federico Dimarco. Po druhé se míč odrazil před dobíhajícího Barellu, který ho bombou přímo z voleje poslal do šibenice. Třetí a krásný gól Calhanoglua neplatil pro ofsajd. Hosté dokázali snížit. Po další rychlé akci, v které měl zásadní podíl Lukaku, běželi v druhém poločase na brankáře Barella s Lautarem. Argentinec nakonec pohodlně skóroval. V samotném závěru poslal střídající Muriel povedenou ránu, která se od břevna a brankáře Onany nakonec dostala do brány. Inter po pěkném výkonu zaslouženě porazil Atalantu Bergamo 3-2 a nadále mu patří třetí příčka.

Pátek 26.května 2023

Simone Inzaghi získal za 2 roky v Interu již čtyři trofeje - dvakrát italský pohár a dvakrát superpohár. Je to čtvrtý trenér v historii, který dostal Inter do finále Ligy mistrů a jediný, který je Italem. Zároveň je to první kouč, který od dob Manciniho (2004-2008) vydrží na lavičce aspoň 3 roky.

Inter se podle FCInterNews dohodl na podmínkách smlouvy s Francescem Acerbim. Aby se zkušený obránce mohl k Interu připojit natrvalo, zbývá najít dohodu s Laziem, odkud Acerbi v Interu hostuje.

Acerbimu běží smlouva s Biancocelesti do konce června 2025. Inter má možnost hráče koupit, dohoda obsahuje klauzuli v hodnotě 4 mil. Eur. Inter však očekává výraznou slevu podobně jako v případu Edina Džeka. Nerazzurri údajně nabízí Laziu zpočátku bezplatný přestup obsahující klauzuli, podle níž zaplatí přibližně 1,5 mil. Eur, jakmile bude splněn snadno dosažitelný cíl. Tým z hlavního města by však radši peníze předem. Lze očekávat další jednání. Není však pravděpodobné, že by se Acerbi po sezoně vracel.

Čtvrtek 25.května 2023

Prezident Steven Zhang: “Ak dosahujete takéto výseldky a vyhrávate pravidelne trofeje, tak tréner v tom hrá kľúčovú rolu. Sme veľmi pyšní na Simoneho Inzaghiho a sme hrdí nato že bude našim trénerom aj budúcu sezónu. Prestupové obdobie? Môžem všetkým fanúšikom zaručit že na konci leta bude Inter ešte silnejší.”

Po závěrečném hvizdu byla nálada v Interu plná nadšení. Francesco Acerbi byl viděn, jak s otevřenou lahví šampaňského pronásleduje Marcela Brozoviče. Scéna vypadala jako kdybychom se přenesli do 90. letech minulého století, kdy takto jezdec F1 slavil na stupních vítězů.

K hráčům se na hřišti připojily jejich rodiny. Federico Dimarco si vzal mikrofon, stejně jako to udělal po výhře nad AC Milánem v druhém semifinále Ligy mistrů. Tentokrát však zpíval pouze písně Interu a nic proti soupeři, jak to udělal minulý týden, čímž vyvolal hněv milánských ultras, kteří mu vyhrožovali, že mu uříznou jazyk.

Nerazzrurri nakonec slavili se svými fanoušky. Je to jejich druhý titul v Coppa Italia za sebou a v červnu je čeká ještě větší finále.

Přejít na stránku číslo:
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.