ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Čtvrtek 29.června 2023

Marcelo Brozovič poslal na Instagramu další vzkaz, v které slibuje lásku Interu, protože Al-Nassr ho stále nepřesvědčil o tom, že je tím pravým klubem, kam by měl jít. Barcelona si zas nemůže dovolit dorovnat jeho nabídnutou cenu. Situace zůstává na mrtvém bodě a způsobuje problémy všem zúčastněným.

Inter se dohodl na prodeji s Al-Nassrem za 23 milionů eur, ale hráč zatím nepřijal smlouvu na 20 milionů eur za sezonu na tři roky. Místo toho by chtěl dvouletou smlouvu, ale se stejným celkovým platovým balíčkem 60 milionů eur.

Hlavně Brozovič není stále přesvědčen o tom, že by ve svých 30 letech měl odejít do saúdské profesionální ligy, jen několik měsíců poté, co si zahrál semifinále mistrovství světa a finále Ligy mistrů.

Chorvatský reprezentant by raději přestoupil do Barcelony, která si ale nemůže dovolit nabídnout Interu za jeho podpis více než 15-18 milionů eur a plat ve výši 10 milionů eur za sezonu.

Brozovič má s Interem stále smlouvu do června 2026 a na četné vzkazy od fanoušků zřejmě reagoval fotografií v dresu Nerazzurri spolu se srdíčky v modročerných barvách klubu. Celý den zveřejňoval na Instagram Stories zprávy, včetně jedné, která varovala lidi, aby "zůstali naladěni", a další, v níž použil meme Al Pacina.

Přestupový expert Sportitalia Alfredo Pedulla dnes večer tvrdil, že Manchester United podal první oficiální nabídku na Onanu, ale byla odmítnuta. Nabídka měla hodnotu 45-50 milionů eur včetně bonusů. Nerazzurri však chtějí alespoň 50 milionů eur, než vůbec usednou ke stolu. V ideálním případě stanovili prodejní cenu na 60 milionů eur.

O brankáře stojí Erik ten Hag a není to žádné tajemství, zejména proto, že už spolu působili v Ajaxu. Onana byl podepsán loni v létě jako volný hráč poté, co mu vypršela smlouva s Ajaxem, a okamžitě se stal senzací. Interu pomohl se dostat do finále Ligy mistrů proti Manchesteru City.

Dnes se objevila zpráva, že Inter zahájil jednání se Šachtarem Doněck o Anatoliji Turbinovi jako možné náhradě za Onanu v brance.

Středa 28.června 2023

Marcus Thuram není jediný, kterého Inter v nadcházejících dnech představí jako novou posilu. Na cestě je podle Corriere dello Sport také Cesar Azpilicueta. Zkušený Španěl má v Chelsea smlouvu ještě na rok, ale očekává se, že se s Blues domluví na rozvázání smlouvy.

Další novou tváří bude obránce Yann Bisseck. Ten se k týmu připojí po konci Německa na ME do 21 let, které právě probíhá. Vše je domluveno. Bisseck přijde z Aarhusu za cca 7 mil. Eur.

Úterý 27.června 2023
Inter má velkou šanci hrát na Mistrovství světa klubů 2025
27/06/23 - Na nový turnaj MS klubů se kvalifikuje 32 celků. Evropské týmy mají v základní skupině vyhrazeno 12 míst, zatímco Jižní Amerika jich má šest, Severní a Střední Amerika, Afrika a Asie po čtyřech, Oceánie jedno a jedna pozice bude vyhrazena pro tým z hostitelské země. Z dvanácti míst vyhrazených pro strany sdružené v organizaci UEFA budou čtyři místa obsazena čtyřmi předchozími vítězi Ligy mistrů z předchozích ročníků, což znamená, že Chelsea, Real Madrid a Manchester City již mají své místo potvrzené. K nim se připojí vítěz Ligy mistrů 2023-24. Dalších osm míst bude určeno na základě čtyřletého žebříčku UEFA vypočteného z účastí v Lize mistrů. Inter s 60 body spolu s Paris Saint-Germain s 66 body a Bayernem Mnichov s 84 body jsou týmy, které mají v současné době největší šanci na postup. Podle deníku La Gazzetta dello Sport by si Inter pravděpodobně zajistil účast na mistrovství světa klubů, pokud by v příštím ročníku Ligy mistrů postoupil ze základní skupiny do vyřazovacích bojů. Každá země však může na mistrovství světa klubů vyslat pouze dva týmy, pokud Ligu mistrů nevyhrají tři různé týmy z téže země během čtyř let. Pokud by například příští ročník Ligy mistrů vyhrál jiný tým z Premier League, Anglie by měla na turnaji tři zástupce, ale jinak jsou národy omezeny pouze na dva týmy. To znamená, že pokud by se Inter kvalifikoval na úvodní ročník obnoveného mistrovství světa klubů, mohl by se k němu připojit pouze jeden další tým ze Serie A. Juventus je v současné době italským týmem s druhým nejlepším umístěním v žebříčku UEFA se 47 body, nicméně toto číslo se nezvýší vzhledem k tomu, že se do výpočtu započítávají pouze výsledky v Lize mistrů, a nikoliv v Evropské lize nebo Konferenční lize. Na dalším místě žebříčku je AC Milán s 35 body a hned za ním SSC Neapol s 29 body, ti hrát Ligy mistrů budou a tak se jejich počet může navýšit.

Kapacita plánovaného stadionu vzrostla na 70 tisíc
27/06/23 - Plány na výstavbu nové moderní arény se táhnou již několik let a stále nikam nevedou, především proto, že místní politici odmítají povolit demolici stávajícího Stadio Giuseppe Meazza. Cílem bylo postavit nový stadion v podstatě na parkovišti současného areálu a udělat z něj "nové" San Siro, protože kluby upozorňovaly, že pouhá rekonstrukce stávající arény je prakticky nemožná. "Vždy jsme věřili, že nový stadion je správné rozhodnutí. Věříme v hodnotu existence na San Siru a v historické pouto s touto oblastí, takže moderní aréna by fanouškům poskytla podívanou nejen během 90 minut, ale také před a po zápasech, sedm dní ze sedmi," řekl Antonello na jedné z akcí. "Administrativa prošla všemi kroky a po čtyřech letech se tu stále ptáme, zda je možné získat souhlas se stavbou stadionu. Každý rok přicházíme o 50-60 milionů na klub tím, že nemáme vlastní stadion. Jsou to prostředky, které bychom mohli využít k posílení týmu a soutěžení na evropské úrovni." "Jsme přesvědčeni, že San Siro je vhodným místem, takže chceme stadion, který bude mít stejné emocionální vlastnosti jako Stadio Meazza, ale bude moderní. Fanoušci jsou inteligentní, dokážou si představit emoce v nové aréně." "Původně bylo v plánu vytvořit stadion s kapacitou 50 000 míst, ale Antonello potvrzuje, že díky nedávnému prudkému nárůstu prodeje vstupenek pro Milán a Inter se jejich plány rozrostly na 70 000 míst. Potřebujeme stadion, který bude víceméně neustále plný, takže 70 000 je pro Milán ten správný rozměr. Na tomto projektu jsem pracoval čtyři roky. Chceme dělat byznys, postavíme nový stadion, a pokud nám to v Miláně nedovolí, půjdeme jinam." Nějakou dobu se zdálo, že Milán plánuje vlastní samostatnou arénu, ale Inter je přesvědčen, že stadion postaví společně.

Rekordních 85 členů oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra se zapojilo do hlasování o nejlepšího hráče Interu uplynulé sezony 2022/23. Každý si z kádru nerazzurri zvolil podle svého uvážení trojici nejlepších fotbalistů, kteří postupně do celkového vyhodnocení obdrželi od tří do jednoho bodu.

Z 24 hráčů se na "hlasovacích lístcích" objevila třináctka z nich. A co je zajímavé, na prvním místě bylo u členů vybráno hned 8 různých jmen (Bastoni 1x, Acerbi a Brozovič 2x, Dimarco 3x, Calhanoglu 4x, Onana 11x, Barella 18x, Lautaro 44x). Fotbalistů v černomodrém dresu, kteří odehrálo velmi podařenou sezonu, bylo letos skutečně hodně. Z přehledu vidíme, že téměř polovina hlasujících na první místo zařadila argentinského střelce. Lautaro díky tomu zvítězil jednoznačně. Loni tak vydařenou sezonu neměl a v hlasování skončil čtvrtý. Hned za ním byl tehdy Nicolo Barella a letos je to stejné. Tentokrát však italský záložník získává pomyslnou stříbrnou medaili. Před třetím brankářem a nováčkem v týmu Onanou má velký náskok.

Inter vyhrál superpohár, pohár, v lize skončil třetí a dostal se do finále Ligy mistrů. Jednoznačně jde o úspěšnou sezonu a pokud se podíváme na finanční možnosti našeho klubu, tak je to obrovský doslova neskutečný úspěch, který před sezonou netipoval zřejmě nikdo. Je vidět, že vedení a majitelé Interu dokážou i s málem vybudovat konkurenceschopný tým.

Loni anketu vyhrál Ivan Perišič, který v létě odešel do Tottenhamu. Druhý Marcelo Brozovič se kvůli zranění propadl až na dělené osmé místo a třetí Milan Škriniar byl doslova zapomenut. Přestože odehrál 21 zápasů v Serii A a zranil se až v druhé polovině sezony, jeho avizovaný odchod do PSG asi v hlasování hrál velkou roli.

Na kompletní výsledky a výsledky všech 20 ročníků se můžete podívat v článku přímo na webu fanklubu Cechia Nerazzurra.

Podle deníku Gazzetta plánuje Inter prodat Andrého Onanu do Manchesteru United za 50 milionů eur a peníze použít na trvalý přestup Romelua Lukakua z Chelsea, protože Blues nechtějí přistoupit na novou smlouvu o zapůjčení.

Sedmadvacetiletý brankář přišel do Nerazzurri loni v létě na základě bezplatného přestupu a podepsal pětiletou smlouvu. Ve své debutové sezóně zazářil, rychle převzal místo jedničky po Samirovi Handanovičovi a sehrál klíčovou roli při postupu týmu do finále Ligy mistrů.

Jak zdůraznil portál Calciomercato.com, Inter si již vytipoval pět možných náhrad za Onanu, počínaje Giorgim Mamardašvilim z Valencie. Ten je nejzajímavější variantou, ale vzhledem k jeho dlouhé smlouvě s Valencií, která vyprší v roce 2027, může být obtížné ho získat. Mezi další dvě zkušené alternativy patří Yann Sommer z Bayernu Mnichov a Keylor Navas z Paris Saint-Germain, který strávil sezonu na hostování v Nottinghamu Forest.

Na domácí scéně se Inter zajímá také o Emila Audera ze Sampdorie a Micheleho Di Gregoria z Monzy, což jsou dvě levnější varianty, které by mohly být přivedeny do zálohy k první volbě.

Marcelo Brozovič je po osmi letech na San Siru připraven na změnu. Zájem o něj má saúdskoarabský fotbalový klub Al-Nassr z města Rijád a slavná Barcelona. Chorvatský záložník, který ve 30 letech, rozhodně ještě může pár let hrát na vrcholné úrovní řeší, co dál. Dát přednost velkým penězům a zakopat se v neznámé a nesledované lize nebo přijmout další kariérní výzvu a zkusit něco vyhrát i se slavným španělským klubem?

Zdá se, že vyhrají peníze. Al-Nassr slibuje Brozovičovi 20 miliónů eur ročně a Inter by měl dostat minimálně 23 miliónů eur za transfer. Podle Tuttomercatoweb má Chorvat souhlas s přesunem i od své rodiny. Vypadá to, že je rozhodnuto. A i kdyby ne, kdo ví, jak by dopadla jednání s Barcelonou. Ta jak známo si moc rozhazovat nemůže, takže by Interu i samotnému hráči nabídla podstatně méně finančních prostředků.

Pondělí 26.června 2023

Fabrizio Romano: “Davide Frattesi je novou prioritou pre Inter, ktorý si ho vybral ako ideálneho kandidáta pre nahradenie Brozovića. Po dohode s Al-Nassr sa Inter okamžite pustí do jednaní.”

Di Marzio (SkySport): “Al-Nassr predstaví novú ponuku vo výške 23 miliónov €, ktorú by mal Inter prijať. Brozović už o pár hodín nebude hráčom Interu.”

Neděle 25.června 2023

Gazzetta dello Sport: “Marcus Thuram priletí už tento utorok do Milána kde absolvuje zdravotnú prehliadku, následne podpíše zmluvu: 5 ročný kontrakt s platom €6,5M ročne.”

Di Marzio (Sky Sport): “Inter uzavrel ďalší prestup: Yann Bisseck 🇩🇪, 22 rokov, kapitán Nemeckej U21. V Nemecku považovaný za jedného z najviac talentovaných a nádejných obrancov. Inter zaplatí jeho výstupnú klauzulu vo výške 7 miliónov €."

Gazzetta dello Sport: “Onana je teraz naozaj blízko k prestupu do Manchestru United: prestup by sa mohol sformalizovať budúci týždeň, suma by mala byť €50M + bonusy.”

“Inter si ako náhradu vyhliadol dve mená: Sommer z Bayernu Mníchov a Mamardashvili z Valencie.”

Fabrizio Romano: “Inter okrem Thurama dokázal presvedčiť aj Azpilicuetu: dnes padla na dohoda na dvojročnú zmluvu a dohodnutý bol aj plat. Čaká sa len kým ho Chelsea uvolní, následne podpíše s Interom.”

Gazzetta dello Sport: “Azpilicueta nebude jediná posila do obrany: nahradí zrejme D’ambrosia pričom potom sa presmerí pozornosť na náhradu Škriniara.”

Fabrizio Romano: “Všetko nasvedčuje tomu že Marcus Thuram sa rozhodol pre ponuku Interu, hráč ma ústnu dohodu s klubom a pripojí sa ako voľný hráč. Čoskoro bude všetko doriešené!"

Gazzetta dello Sport: “Marcus Thuram mal na stalo viacero ponúk, v posledných dňoch však na jeho príchode najviac pracovali AC Milan a Inter: Thuram sa dnes rozhodol pre čiernomodru stranu.”

Sobota 24.června 2023

Gazzetta dello Sport: “Azpilicueta dosiahol ústnu dohodu s Interom: v nasledujúcich hodinách prebehnú jednania s Chelsea aby sa uvolnil zadarmo, následne je očakávaný v Miláne na podpis zmluvy.”

Pátek 23.června 2023

Edin Džeko se oficiálně připojil k Fenerbahce a na svém Instagramu se rozloučil s Interem: "Ciao Pazza Inter, byly to dva nádherné roky. Byli jste úžasní na hřišti i na tribunách, s úžasným trenérem a spoluhráči. San Siro je vždy plné a dodává neuvěřitelnou podporu, která nám pomohla se dostat do finále v každé soutěži. Dával jsem góly a snil jsem. Snili jsme všichni, najezdili kilometry a vyhráli čtyři poháry. Byla to nádherná cesta."

"Teď se rozcházíme, ale děkuju za všechno. Hodně štěstí do budoucna! Forza Inter!"

Džekova stopa v Interu

Zápasy: 101

Góly: 31

Asistence: 15

2x Supercoppa

2x Coppa Italia

1x Finalista Ligy mistrů

André Onana v rámci své dovolené navštívil rodný Kamerun, kde v hlavním městě Yaoundé zamířil na dětskou chirurgii, kterou založila a spravuje Andre Onana Foundation právě pod záštitou našeho gólmana.

Podle Gazzetta a Sky Sport nově do souboje o Davide Frattesiho a Romelua Lukakua vstupuje AC Milán, který nyní bude disponovat větším finančním obnosem za prodej Sandra Tonaliho do Newcastlu.

Lukaku svou touhu zůstat dal už najevo a podle spekulací měl našemu vedení sdělit i Frattesi, že chce právě do Interu. Ovšem Nerazzurri musí nejprve prodat některé své hráče a doufají, že ani Frattesi, ani Lukaku by na nabídku AC Milán nakonec nekývli.

U Lukakua jsou jednání celkově hodně nejistá. Inter by rád vyjednal další hostování, což se však nezamlouvá Chelsea, která by ráda Belgičana zpeněžila.

Podle německého SkySport Robin Gosens dost možná opustí Inter. Gosens si sice Nerazzurri oblíbil, ovšem chce více herního prostoru. Mluví se o zájmu Unionu Berlín, který potřebuje posílit před důležitými boji v Lize mistrů.

Inter je nakloněný osmadvacetiletého Němce prodat za částku okolo 15-18 milionů eur. Mimo hru ale není ani hostování s opcí na trvalý přestup.

Čtvrtek 22.června 2023

Inter hned ze začátku letního přestupového období čeká vlna odchodů.

Smlouva končí Edinu Džekovi a její prodloužení v plánech Nerazzurri není. Sedmatřicetiletý útočník se podle nejnovějších informací upíše tureckému Fenerbahce.

Další hráč, kterému nejspíš nastávají poslední dny v Interu je Danilo D'Ambrosio. Současný vicekapitán se k týmu připojil v roce 2014 a od té doby odehrál za Inter 284 ligových zápasů a vstřelil 21 gólů. Ovšem jeho pouť v černomodrém dresu končí a od července bude volným hráčem.

Větší sága se točí okolo Marcela Brozoviče. Ten byl nejprve spojován s Barcelonou, nyní má podle médií namířeno do Saúdské Arábie, kde se o něj velmi zajímá Al-Nassr. Inter za 30letého Chorvata požaduje zhruba 25 milionů eur.

Očekává se, že letos v létě dojde také k řadě změn v rámci brankářského postu. Nejistá je stále budoucnost Samira Handanoviče. Příští týden mu vyprší smlouva, ale podle La Gazzetta Inter stále uvažuje nad jejím prodloužením. Zřejmě tedy probíhají další jednání.

Z Premier League se pak ozývá silný zájem o Andrého Onanu. Chelsea a Manchesteru United sledují 27letého gólmana, ovšem mají problém s požadovanou částkou 60-70 milionů eur ze strany Nerazzurri.

V posledních dnech se taktéž hodně psalo o zájmu Newcastlu United o Nicolò Barellu. Kam až se jednání dostala, to nevíme. Podle některých zdrojů však tento přestup zastavil sám Barella. Newcastle naštěstí svůj zájem otočil na jiného italského záložníka - Sandro Tonaliho z AC Milán.

Úterý 20.června 2023

Marcelo Brozovič je na odchodu z Interu, ale o jeho přestupu ještě není rozhodnuto. Zájem o jeho služby mají FC Barcelona s Al-Nassrem. Sky Sport Italia dnes večer informoval, že Brozovič se smířil s tím, že odejde, ale zatím neví, kam.

Al-Nassr zvýšil svou nabídku z původních 15 milionů eur na 18 milionů eur včetně bonusů, což je stále málo na požadovanou cenu 25 milionů eur. Údajně však hráči nabízejí plat v hodnotě 15 milionů eur čistého za sezonu.

Zájem Barcelony nicméně nelze zlehčovat a prý přišla s nabídkou na téměř 20 milionů eur, ale s výrazně nižším platem ve výši "pouhých" 7 milionů eur za sezonu.

Ať už to dopadne jakkoli, Inter použije peníze z prodeje Brozoviče na příchod Davideho Frattesiho ze Sassuola.

Pondělí 19.června 2023

Podle zpráv se útočník Interu Edin Džeko dohodl s Fenerbahce na dvouleté smlouvě v hodnotě 5 milionů eur za sezonu. Džeko bude po vypršení stávající smlouvy 30. června volným hráčem a zdá se, že ani klub, ani reprezentant Bosny a Hercegoviny nemají v úmyslu jednat o jejím prodloužení. Sedmatřicetiletý hráč opouští Itálii po osmi letech, neboť do Říma přišel v roce 2015 a v létě 2021 se pak připojil k Interu. Trenérem tureckého celku by se mohl stát Vincenzo Montella.

Inter údajně aktivoval opci na koupi Francesca Acerbiho za 4 miliony eur, přestože se mu nepodařilo získat slevu od Lazia. Pětatřicetiletý hráč skončil v Římě v loňském roce po té, co se vyhrotil vztah s fanoušky klubu. V Interu se spojil se Simonem Inzaghim a podepsal smlouvu o hostování s opcí na koupi.

Navzdory počátečním pochybnostem si Acerbi ve své první sezóně v Interu vedl dobře a ve finále Ligy mistrů dokázal udržet hvězdu Manchesteru City Erlinga Haalanda na dostřel od brány, čímž ukázal své schopnosti.

Jak uvedl portál Calciomercato.com, Inter doufal, že se mu podaří získat slevu z částky 4 milionů eur, na které se dříve dohodl s Laziem, ale jeho snaha byla marná. Nerazzurri nechtěli jednání protahovat, a tak část z 5 milionů eur získaných z prodeje Lorenza Piroly do Salernitany použili na aktivaci Acerbiho nákupní opce. Pětatřicetiletý hráč má nyní v klubu smlouvu do června 2025.

Neděle 18.června 2023

Ve finálovém utkání Ligy národů UEFA se představil z našeho týmu Marcelo Brozovič, který předvedl výkon hodný muže utkání, stejně jako v boji o třetí místo na straně Itálie Dimarco, který pomohl gólem porazit Nizozemsko 3-2.

Chorvaté však na konečné vítězství nedosáhli. Španělům podlehli po penaltách 0:1. Brozo svou penaltu proměnil a zpečetil tak své ocenění muže zápasu.

Sobota 17.června 2023

Raoul Bellanova je další Interista, jehož budoucnost je nejistá. Inter má možnost 23letého univerzála vykoupit za 7 milionů Eur z Cagliari. Podle Gazzetty je ale pro Nerazzurri toto číslo příliš vysoké.

I přesto by Bellanova mohl zůstat. S Cagliari budou probíhat další jednání. Je však otázka, zda sardinský klub požadavky Interu přijme, nebo bude například souhlasit s prodloužením hostování. Zvláště poté, co se svěřenci trenéra Ranieriho vrátili do Serie A.

Bellanova nedostával na podzim příliš prostoru. Po zranění Škriniara a posunutí Darmiana do obrany se ale začal do hry dostávat více. Nakonec v této sezoně nasbíral 22 startů.

Středa 14.června 2023

Biasin: „Simone Inzaghi se postavil proti ochodu Andreho Onany. Považuje ho za zásadní pro styl fotbalu ve svém podání. Odchod kamerunského brankáře by mohl přinést spoustu peněz. Technický tým by byl ale donucn začít znovu s novým brankářem, což by mělo vliv na taktiku, na které celý rok pracovali."

Škriniar o zranění. Proč ho nesnáší fanoušci Juventusu?
14/06/23 - Obránce Interu Milan Škriniar po finále Ligy mistrů prolomil mlčení a potvrdil svůj blížící se přestup do PSG. Střední obránce nehrál od 14. března kvůli opakovaným problémům se zády, které nakonec musely být vyřešeny operací. Stihl se ale dát do pořádku. Při porážce ve finále Ligy mistrů s Manchesterem City byl na lavičce. Byl to jeho poslední zápas za klub, protože 30. června mu vyprší smlouva. "Byl to smutný způsob loučení, porážka nás bude trápit ještě dlouho," řekl Škriniar na reprezentačním srazu Slovenska. "Byli jsme tak blízko zisku trofeje, podali jsme skvělý výkon a zasloužili si víc. Jsme hrdí na to, co jsme během zápasu předvedli." Škriniar přispěl i k postupu do kvalifikace, když pomohl k postupu do 16. kola utkáním proti FC Porto, které skončilo 1:0. "V odvetě s Portem jsem hrál jen jednou nohou, víc to nešlo. Riskoval bych opravdu vážné zranění. Nikdy jsem nebyl tak dlouho mimo hru a snažil jsem se v tréninku dostat zpět do plné kondice, ale to není totéž jako zápasová kondice. Poslední tři týdny jsem trénoval s Interem, takže jsem připravený a odhodlaný reprezentovat." Škriniar ještě oficiálně nepodepsal smlouvu s Paris Saint-Germain, ale už ani nepopírá, že je dohoda uzavřena. "Uvidíme, co se v Paříži stane, důležité je, abych zůstal fit." Za Nerazzurri nakonec v této sezóně nastoupil k 31 soutěžním utkáním a stihl si připsat i jednu asistenci. Přestup do PSG nesou někteří fanoušci Inter nelibě. Obránce jde do bohatého klubu zadarmo. A neoblíbený je Škriniar i fanoušků Juventusu. Je červen 2019. Sezóna skončila a fotbalisté si užívají volného času ve společnosti svých blízkých. Po dlouhých měsících už nejsou středem pozornosti fanoušků a mohou si odpočinout na dovolené. Střední obránce Milan Škriniar, který v Interu Milán působí druhou sezonu, cestuje na Maledivy a do Dubaje. Tehdy ještě netuší, že Dubaj mu budou fanoušci připomínat i po čtyřech letech. Právě ve Spojených arabských emirátech totiž vzniklo video, které mělo ohlas i na Slovensku. Milan Škriniar v něm ve společnosti dalších dvou mužů zpívá chorál "Co-Co-Come Mai, La Champions League non la vinci mai", v němž se ironicky ptá Juventusu Turín, jak je možné, že nikdy nevyhraje Ligu mistrů. Píseň pochází od ultras fanoušků Interu Milán a vychází z nelichotivé bilance turínského týmu ve finále evropského poháru číslo jedna. Juventus byl v minulosti ve finále devětkrát, ale pouze dvakrát se stal celkovým vítězem. V tu chvíli Škriniara určitě nenapadlo, že se jednou bude mluvit i o jeho nelichotivé bilanci ve finále. Od výše zmíněného videa, v němž se slovenský internacionál vysmívá Juventusu, odehrál jeho největší rival Inter Milán dva finálové zápasy. V roce 2020 v Evropské lize a letos v Lize mistrů. Ani v jednom z nich Inter nevyhrál a ani v jednom se Milan Škriniar z různých důvodů nedostal na hřiště. Tehdy šlo o rozhodnutí trenéra, nyní sehrál roli zdravotní stav. Těsně po závěrečném hvizdu sobotního zápasu se na sociálních sítích objevilo čtyři roky staré video, které si fanoušci Juventusu uložili do osobního archivu. Tentokrát se však Milanu Škriniarovi vysmívali a ptali se ho, jak je možné, že nikdy nevyhraje Ligu mistrů. Pro černomodré to bylo celkově šesté finále evropského poháru a jejich bilance je nyní vyrovnaná: tři výhry a tři prohry.

Podle deníku La Gazzetta dello Sport se zdá, že Newcastle už nemá zájem o Marcela Brozoviče. Inter je připraven ho prodat za 25 milionů eur, přivést Sergej Milinkoviče-Saviče nebo reálněji Davideho Frattesiho.

Chorvatský reprezentant má na Stadio Meazza smlouvu do června 2026, ale Beppe Marotta a Piero Ausilio jsou připraveni vyslechnout nabídky na 30letého hráče, který už není nedotknutelný. Podle listu Gazzetta je Inter otevřený tomu, že Brozoviče v létě prodá za 25 milionů eur.

Podle spekulací projevilo v poslední době o Brozoviče zájem několik saúdských klubů, přestože to Inter popírá.

Přejít na stránku číslo:
19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.