1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Serie A 2012/2013
26.kolo 24/02/13 20:45 CET - Stadio Giuseppe Meazza, Milán
INTER - AC MILáN
1:1
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
DIVÁCI
Průměr: 38.819
Doma:   46.895
Venku:  32.967
Dom.max: 79.341
Ven.max: 73.736
 
 
71' Schelotto - 21' El Shaarawy
Asistence: Nagatomo
Žluté karty: Ranocchia 34', Juan Jesus 43' - Mexes 12', Muntari 31', Montolivo 49', Zapata 89'
Červené karty:
Střely na bránu: 4-6
Střely mimo: 9-13
Fauly: 17-17
Rohy: 1-4
Ofsajdy: -
Držení míče: 43%-57%
Nastavení poločasů: 0'+4'
Diváci: 79.341
Rozhodčí: Paolo Silvio Mazzoleni
Nejlepší hráč: Samir Handanović

INTER (4-2-3-1): 1 Handanovic; 4 Zanetti, 23 Ranocchia, 40 Juan Jesus, 55 Nagatomo (Chivu 77'); 21 Gargano, 19 Cambiasso (Schelotto 68'); 14 Guarin, 8 Palacio, 11 Alvarez (Kuzmanovic 74'); 9 Cassano. (27 Belec, 30 Carrizo, 5 Stankovic, 10 Kovacic, 18 Rocchi, 24 Benassi, 28 Pasa, 33 Mbaye, 42 Jonathan). Trenér: Andrea Stramaccioni.

AC Milán (4-3-3): 32 Abbiati; 20 Abate, 17 Zapata, 5 Mexes, 2 De Sciglio; 8 Nocerino, 18 Montolivo, 4 Muntari (Ambrosini 90'); 10 Boateng (Niang 81'), 45 Balotelli, 92 El Shaarawy (Bojan 87'). (1 Amelia, 59 Gabriel, 11 Pazzini, 12 Traoré, 14 Salamon, 76 Yepes, 77 Antonini, 81 Zaccardo). Trenér: Massimiliano Allegri


  Highligts video Youtube/Dailymotion


Postřehy
Balo-derby Inter nevyhrál. Poprvé od roku 2004 skončilo derby remízou. Rosoneri byli výrazně lepší v prvním poločasu a nerazzurri musí být rádi za získaný bod. Skvělý výkon předvedl v brance Samír Handanovič, který chytil několik tutovek soupeře.

Po 25.kole je Inter v tabulce pátý a na třetí Lazio ztrácí tři body.

Přestože fanoušci z tribuny Curva Nord vyhlásili, že budou fandit slušně, ozývali se rasistické a jinak urážlivé chorály hlavně proti bývalému Interistovi Balotellimu. Ten před zápasem prohlásil, že pokud dá gól, bude ji slavit. Zajímavé je to v tom, že v Interu branky téměř neslavil.

Kvůli menšímu zranění hrozilo, že nebude moct hrát Andrea Ranocchia. Naštěstí se stačil dát do pořádku. V zápase ale viděl osmou žlutou v sezoně a příští kolo vynechá.

Zápas vyprodán nebyl, v přímém prodeji zůstalo asi 2 tisíce vstupenek. Na stadionu byla i skupina fanoušků z českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra.

O přestávce musel Stramaccioni udělat změnu v sestavě. Na pravé straně Guarín nepomáhal obraně a Yuto Nagatomo naprosto nestíhal. Hlavně z této strany hrozilo ze strany AC velké nebezpečí a kvůli chybě ve středu hřiště pak odtud přišel i první gól. Trenér na to reagoval tak, že Zanetti doposud hrající na levé straně zálohy se s Nagatomem vyměnil.

Jedinou branku AC vstřelil ve 21.minutě El Shaarawy. Cassano při zakládání ofenzivní akce ve středu hřiště přebíral míč, který si nedokázal dostatečně pokrýt. Hosté ho získali a zaskočená obrana nebyla ve správné pozici. Stačila přihrávka za obranu kolem Nagatoma a El Shaarawy měl dostatek místa na přesné zamíření.

Ezequiel "El Galgo" (Anglický chrt) Schelotto zažil fantastickou premiéru v milánském derby. Po necelých 3 minutách na hřišti vstřelil vyrovnávající branku. Centr Nagatoma poslal přesně hlavou k tyči.

Inter byl v závěru utkání lepší, ale někteří hráči včteně trenéra byli s remízou spokojeni a raději neriskovali.

Slušný zápas odehrál Ricardo Álvarez. Je na něm vidět, že čím častěji hraje, tím se jeho forma zlepšuje. Pokud to tak půjde dál, může se stát základním členem sestavy.

Fotogalerie Serie A, 26.kolo -> Inter - AC Milán - zobraz všechny fotky


Samir Handanović 



Samir Handanović 


Samir Handanović 


Džeko a Handanović 


Samir Handanović 


Samir Handanović 


Samir Handanović 


Samir Handanović 



Samir Handanović 


Slavné milánské derby nakonec vítěze nepoznalo. Inter remizoval s Milánem 1:1 a to znamená, že minimálně do zítřejšího večera zůstávají Rossoneri na třetím místě, přeskočit je může Lazio. První branku vstřelilo AC, na El Shaarawyho trefu ale odpověděl ve druhém poločase střídající Schelotto.

Vzhledem k aktuální formě byli mírnějším favoritem Rossoneri, ovšem Inter tři předchozí derby vyhrál a i v tomto utkání chtěl zvítězit, aby se dostal před svého soupeře v tabulce. Nerazzurri byli také v úvodu aktivnějším týmem, ale žádnou větší šanci si nevytvořili. To útoky AC byli mnohem nebezpečnější. V 15.minutě odcentroval De Sciglio a Balotelli v obrovské šanci nedokázal efektivně zakončit. Na druhé straně nepřesně zakončoval Palacio a Abbiati nemusel zasahovat.

Ve 21.minutě padla první branka derby. Boateng ve vápně našel nabíhajícího El Shaarawyho a mladičký Ital v tváří tvář Handanovičovi vyřešil koncovku skvěle. Míč poslal pod břevno a slovinskému brankáři nedal šanci - 1:0 pro AC Milán. Rossoneri měli i další šance a Inter mohl být rád, že neprohrával o dvě branky. Balotelliho hlavička skončila na brankové čáře a o chvíli později další jeho zakončení zlikvidoval Handanovič. Nutno říci, že Balotelli měl v koncovce vyloženě smůlu. AC bylo lepším týmem a to platilo i po změně stran.

Po centru Montoliva hlavičkoval těsně vedle Boateng a na druhé straně zase podržel svůj tým Abbiati, když parádním skokem zlikvidoval nebezpečnou šanci Guarína. Po hříchu to byla ale jediná velká šance Interu v zápase. V 65. minutě byl Milán v další velké šanci, Nocerino netrefil míč ideálně a smůlu měl i několikrát zmiňovaný Balotelli.

Trenér Interu Andrea Stramaccioni se rozhodl pro první střídání v 69.minutě a na plac poslal Argentince Schelottta. Ten pobyl na hřišti sotva dvě minuty a hned se stal spasitelem Interu. Nagatomo odcentroval do vápna, Méxes podběhl centr a nepříliš velký Schelotto hlavou vyrovnal na 1:1. Byl to jako blesk z čistého nebe, do té doby totiž Inter nepředváděl vůbec nic. AC následně zvýšilo aktivitu a chtělo strhnout vedení opět na svojí stranu, ovšem velkou šanci si ne a ne vytvořit.

Poslední minuty zase patřily Interu, který vycítil šanci na zvrat, ale ani on si už žádnou šanci nevytvořil. Další "Derby della Madoninna" tak skončilo remízou 1:1. Z ní může už v pondělí těžit Lazio, které pokud porazí Pescaru poskočí na třetí místo před AC.

Část textu převzata z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora.

Online textový přenos

Sledujte na www.onlajny.com

Preview

Největší šlágrem 26. kola italské Serie A je bezpochyby tradiční milánské derby - Derby della Madonnina! Inter v pozici pátého týmu soutěže bude chtít odčinit krach s Fiorentinou a vrátit se před svého městského rivala. AC Milán je ale ve velké formě, což ostatně pocítila i Barcelona. Vzájemný souboj je jako vždy prestižní sám o sobě, je ale také velmi důležitým v boji o Ligu mistrů. Na Scudetto se milánské kluby koukají s velkým odstupem.

Inter i Milán v týdnu nastoupili v evropských pohárech a oba byli úspěšní. Rossoneri před zaplněným San Sirem porazili v osmifinále Ligy mistrů FC Barcelonu 2:0 a jsou blízko postupu do čtvrtfinále. Odveta na Nou Campu ale bude ještě hodně krušná. To Inter nastoupil ve čtvrtek v Transylvánii k odvetnému utkání s Kluží. V prvním zápase vyhráli Nerazzurri 2:0 a v tom druhém na výkon navázali a nad Rumuny vyhráli jasně 3:0, čímž si zajistili postup do další fáze. Jejich dalším soupeřem bude anglický Tottenham.

"Byl to nádherný večer. Nadělili jsme si malou výhodu, která nám umožnila jet na Nou Camp s více šancemi, než jsme měli předtím. Ale teď máme před sebou derby, které je důležitější. Ztratili jsme tři derby v řadě a proto potřebujeme získat výsledek a nechat tohle za námi," prohlásil po zápase s Barcelonou trenér AC Allegri. Rossoneri naposledy v lize porazili Parmu 2:1 a posunuli se už na třetí místo. To jim umožnil i Inter Milán, který minulý víkend naprosto selhal ve Florencii. S Fiorentinou totiž prohrál vysoko 4:1.

Inter podává v letošní sezoně hodně rozpačité výkony. Chvílema Nerazzurri stíhali vedoucí Juventus, ale pak jim rychle došel dech a následoval opět pád. Momentálně patří Interu až pátá příčka a pod velkým tlakem je trenér Andrea Stramaccioni. "Půjdeme na hřiště se vší vůli skoncovat s nedavnými špatnými výstoupeními, Máme touhu zvrátit to a hrát fotbal, kterým jsme začali sezonu a nechat špatné výsledky za námi," doufá v lepší výsledek než proti Fiorentině trenér Interu Andrea Stramaccioni.

Velká pozornost je upřena nejen na samotné derby jako takové, ale i novou posilu AC Milán Maria Balotelliho. Italský reprezentační útočník v Interu hrával a právě zde se z něj stal světový hráč, byť problémový. Balotelliho nečeká ze strany fans Interu rozhodně žádné vřelé přivítání, nadruhou stranu Balotelli se nechal slyšet, že pokud dá gól, bude ho slavit. "Mario přesně ví, jaká atmosféra ho bude čekat. Bude jasným terčem našich oponentů," nepochybuje o bouřlivých reakci černomodrých Tifosi Massimilano Allegri.

Derby se na obou stranách neobejde bez početných marodek. Inter bude celkově postrádat až sedm hráčů. Zraněný je Milito, Mudingayi, Castellazzi, Samuel, Obi a nově také Ranocchia. Vykartovaný je Alvaro Pereira. Co se týče AC, ani tam není situace jiná. Bonera, De Jong, Salamon, Amelia a Flamini nenastoupí. Dobrou zpravou pro AC je návrat záložníka Nocerina.

Inter Milán - pravděpodobná sestava: HANDANOVIČ - ZANETTI, CHIVU, JUAN JESUS, NAGATOMO - GARGANO, KOVAČIČ, KUZMANOVIČ - GUARIN - CASSANO, PALACIO

AC Milán - pravděpodobná sestava: ABBIATI - DE SCIGLIO, MEXES, YEPES, CONSTANT - MONTOLIVO, MUNTARI, BOATENG - NIANG, BALOTELLI, EL SHAARAWY

Část textu převzata z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora.



Související články
25/02/13 Stramaccioni: Fanoušci nepotřebují poučovat
26/02/13 Stramaccioni po derby: Remíza je spravedlivá
01/03/13 Choreografie milánského derby


Stadio Giuseppe Meazza, Milán
Adresa: Via Piccolomini 5, 20151 Milano
Stát: Itálie
Kapacita: 82955
Rozměry: 105x68

AC Milán
Milan Associazione Calcio
Stát: Itálie
Rok založení: 1899
Domácí stadion: Stadio Giuseppe Meazza
Oficiální web: www.acmilan.it

Poslední vzájemné zápasy
22.04.2024Serie AAC Milán - Inter 1:2
16.09.2023Serie AInter - AC Milán 5:1
16.05.2023Liga mistrůInter - AC Milán 1:0
10.05.2023Liga mistrůAC Milán - Inter 0:2
05.02.2023Serie AInter - AC Milán 1:0
18.01.2023It. superpohárAC Milán - Inter 0:3
03.09.2022Serie AAC Milán - Inter 3:2
19.04.2022Italský pohárInter - AC Milán 3:0
01.03.2022Italský pohárAC Milán - Inter 0:0
05.02.2022Serie AInter - AC Milán 1:2

HRÁČ ZÁPASU
 Samir Handanović
 Batmanovič
 14.7.1984
 Slovinsko
 Brankář
 89 kg
 193 cm

Statistika hráčů
HráčStátVěkPM
  4 Javier Zanetti Argentina3990
19 Esteban Cambiasso   Argentina3268'
26 Cristian Chivu   Rumunsko3213'
23 Andrea Ranocchia    Itálie2590
55 Yuto Nagatomo   Japonsko2677'
11 Ricardo Álvarez   Argentina2474'
40 Jesus Juan    Brazílie2190
14 Fredy Guarín   Kolumbie2690
  8 Rodrigo Palacio   Argentina3190
  1 Samir Handanović   Slovinsko2890
99 Antonio Cassano   Itálie3090
21 Walter Gargano   Uruguay2890
17 Zdravko Kuzmanović   Srbsko2516'
  7 Ezequiel Schelotto   Argentina2322'
Průměrný věk hráčů v den utkání: 27.9 roku

Zranění hráči
Luca Castellazzi operace ramene
Diego Milito levé koleno
Gabriel Mudingayi achilovka
Joel Obi operace šlachy
Walter Samuel achilovka

Diskvalifikace hráčů - Tento zápas
Hráč
Jesus Juan 81
Álvaro Pereira 40

Diskvalifikace hráčů - Příští zápas
Hráč
Andrea Ranocchia 80

26.kolo
Lazio - Pescara2:0
Atalanta - AS Řím2:3
Juventus - Siena3:0
Cagliari - FC Turín4:3
Udinese - Neapol0:0
Inter - AC Milán1:1
Palermo - FC Janov0:0
FC Bologna - Fiorentina2:1
Sampdoria - Chievo2:0
Parma - Catania1:2

Tabulka
1.  Juventus26184453:1758
2.  Neapol26157446:2152
3.  Lazio26145737:2947
4.  AC Milán26136745:3245
5.  Inter26135841:3444
6.  Fiorentina26126846:3242
7.  Catania26126834:3142
8.  AS Řím261241054:4740
9.  Udinese26910735:3437
10.  Sampdoria26961133:3032
11.  Parma26881032:3532
12.  FC Turín26711832:3231
13.  Cagliari26871132:4431
14.  FC Bologna26851335:3629
15.  Chievo26851326:4229
16.  Atalanta26851324:3827
17.  FC Janov26681226:3726
18.  Siena26761327:3721
19.  Pescara26631720:5321
20.  Palermo263111222:3920

Zápasy Interu v Serii A
03.04.201329.koloSampdoria - Inter 0:2
10.03.201328.koloInter - FC Bologna 0:1
03.03.201327.koloCatania - Inter 2:3
24.02.201326.koloInter - AC Milán 1:1
17.02.201325.koloFiorentina - Inter 4:1
10.02.201324.koloInter - Chievo 3:1
03.02.201323.koloSiena - Inter 3:1

VIDEO
Video  Celý zápas
1/2 beIN Sport USA1 1200 kbps [Wigan88]
2/2 beIN Sport USA1 1200 kbps [Wigan88]

1247