ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Středa 8.listopadu 2023

Po 2 týdnech se nám opět postaví Red Bull Salzburg. V nedalekém rakouském městě nás nečeká nic jednoduchého. Domácí potřebují dnes Inter porazit, aby se dostali na dostřel postupu. Aktuálně na milánský klub i vedoucí Real Sociedad ztrácí 4 body. Navíc je tým trenéra Strubera ve slušné formě. Od zápasu na San Siru vyhrál všechna tři utkání.

Inter se zase opírá o naprosto úchvatnou bilanci na venkovních hřištích. K tomu vede Serii A a nedělá mu problém jak defenziva, tak ofenziva. Nerazzurri se naposledy v Red Bull Aréně představili před třemi měsíci v přátelském zápase a vyhráli nad Salzburgem 4:3.

Domácí mají poměrně rozsáhlou marodku. Inter nebude moci využít Cuadrada a Pavarda. Nejistý je start Dumfriese, který je unavený.

Zápas bohužel nevysílá žádná cz/sk TV, podobně jako utkání s Benficou 😔

SALZBURG: Schlager - Dedic, Solet, Pavlovic, Ulmer - Susic, Bidstrup, Gourna-Douat - Kjaergaard - Gloukh, Simic

INTER: Sommer - Bisseck, Acerbi, Bastoni - Darmian, Fratessi, Calhanoglu, Mkhitaryan, Carlos Augusto - Sanchez, Thuram

Pondělí 6.listopadu 2023

Ve středu 20.prosince odehraje Inter své první utkání v rámci letošního ročníku italského poháru. V jediném osmifinálovém zápase se utká doma na San Siru od 21 hodin s Boloňou. Inter poslední dva ročníky Coppa Italia vyhrál.

Na to že má Inter dlouhodobě nejvyšší návštěvy v Itálii jsme si již zvykli. Že v posledních dvou sezonách je problém sehnat vstupenku na takřka jakékoliv utkání v Serii A i proti outsiderům si průběžně zvykáme. Ale že patříme mezi top tři nejnavštěvovanější týmy doma je určitě pro většinu z nás překvapením. I díky vysokým návštěvám vedení klubu navýšilo kapacitu plánovaného nového stadionu. Původně se mluvilo pouze o 60 tisících míst.

Zajímavé je, že často vyprodáno začal mít i náš městský rival AC Milán. Pokud by Barcelona neopravovala Camp Nou, byli bychom zřejmě čtvrtí.

Trenér Interu Milán Simone Inzaghi provede ve středečním utkání Ligy mistrů proti Red Bullu Salzburg pět změn v základní jedenáctce. Tvrdí deník Gazzetta dello Sport. Matteo Darmian určitě nastoupí. Třiatřicetiletý hráč nastoupí zraněného Benjamina Pavarda. A do týmu se vrátí i Alessandro Bastoni. Italský reprezentant v sobotu nehrál. Na levém křídle nastoupí Carlos Augusto. Brazilec zastoupí unaveného Federica Dimarca.

Ve středu pole pravděpodobně bude Davide Frattesi. V sestavě by mohl nahradit Nicolo Barellu nebo Henrikha Mkhitaryana. A konečně Gazzetta předpokládá, že v útoku proti Salcburku nastoupí Alexis Sanchez. Bývalý hráč Arsenalu, Manchesteru United a Barcelony nastoupil i v prvním vzájemném utkání. Tehdy vstřelil úvodní gól Interu.

Bývalý záložník Interu Milán a Fiorentiny Borja Valero se domnívá, že Hakan Calhanoglu je kandidátem na nejlepšího záložníka Serie A. Španělský reprezentant Calhanoglua pochválil, když hovořil pro italskou televizní stanici DAZN. V minulé sezoně se Calhanoglu v Interu v nové roli našel. Zpočátku hrál spíše jako box-to-box záložník, Turek přešel do role hlubokého playmakera. A tentokrát si počíná jistěji než kdykoli předtím.

Zatímco minulá sezona byla pro Calhanoglua přechodnou, v této má v týmu jasné místo v základu. Devětadvacetiletý bývalý hráč AC Milán už nehraje na levé straně zálohy, jak tomu bylo zpočátku. Naopak, trenér Interu Simone Inzaghi z Calhanoglua naplno udělal hráče první volby na pozici středního záložníka. Odchod Marcela Brozoviče v létě to ještě více zdůraznil. A Calhanogluovi se v této roli opravdu daří. Kombinace přihrávek a nově objeveného defenzivního povědomí umožnila Calhanogluovi diktovat tempo zápasů Interu a tým kolem tohoto záložníka vytvořil celý svůj herní styl.

"Musím o tom přemýšlet, ale pokud není nejlepším záložníkem v lize, tak k tomu má blízko," řekl Valero o Calhanogluovi. "Začínal jako trequartista a stal se z něj zatažený tvůrce hry," poznamenal. "V Bergamu hrál jako trequartista, když rozehrál na Darmiana, který vybojoval penaltu. Ale pak také vkládá do hry velký zápal, skutečnou bojovnost," poznamenal Valero na adresu Calhanoglua. "A tím si získává mou pozornost ještě víc."

"Pro hráče jeho kvalit je normální, že ten míč [pro Darmiana] dá," tvrdil Valero. "Ale rozdíl je v tom, když stíhá soupeře hluboko na jeho vlastní polovině."

Inter Milán je připraven brzy uplatnit opci na prodloužení smlouvy s univerzálním obráncem Matteem Darmianem. Píše to deník Tuttosport. V současné době končí Darmianovi smlouva s Interem na konci června příštího roku. Bývalý veterán Manchesteru United a Turína podepsal v minulé sezoně roční prodloužení smlouvy. Ve smlouvě je však zahrnuta opce na další sezónu. Jedná se o opci ze strany klubu. Inter ji může jednostranně uplatnit a prodloužit tak 33letému hráči smlouvu až do konce června 2025. A podle informací Tuttosportu to Nerazzurri hodlají udělat. Chtějí si tak brzy zajistit Darmianovu budoucnost. Italský internacionál zůstává důležitou součástí týmu.

V minulé sezoně Darmian ukázal, že i když mu táhne na třicet, je pro Inter důležitější než kdykoli předtím. Bývalý hráč Manchesteru United a FC Turín hrál pravidelně na pozici pravého středního obránce. Důvodem byla nutnost nahradit Milana Škriniara, protože slovenský reprezentant byl zraněný. Škriniar v létě odešel do Paris Saint-Germain. Inter však na jeho místo podepsal smlouvu s Benjaminem Pavardem z Bayernu Mnichov. Proto to vypadalo, že Darmian bude v této sezoně spíše záložníkem než pravidelným hráčem Interu.

Zranění Pavarda však znamená, že se nyní zdá být jasné, že 33letý hráč bude i v následujících týdnech pravidelně nastupovat na pravé straně obrany. A Darmian nevykazuje žádné známky zpomalení. Nadále prokazuje svou konzistenci i všestrannost. Když Inter v roce 2020 Darmiana podepisoval, možná k němu panovala určitá skepse. Ale zatím tento zkušený bek dobře pokrývá levé i pravé křídlo a obranu. A Inter věří, že tak může velmi zdatně činit ještě nějakou dobu v budoucnu.

Carlos Augusto a Alexis Sanchez nastoupí v základní jedenáctce Interu Milán v utkání Ligy mistrů proti Red Bullu Salzburg. Vyplývá to z tištěného vydání římského deníku Corriere dello Sport. Inter bude mít ve středu šanci završit postup do osmifinále Ligy mistrů. Pokud Nerazzurri zvítězí, budou mít třetí sezonu za sebou matematicky zajištěnou účast ve vyřazovacích bojích. Tři body by znamenaly, že je Salzburg a Benfica nemohou dostihnout. A získat postup s pár zápasy k dobru by se Interu určitě hodilo.

Nerazzurri se také soustředí na Serii A. Určitě by uvítali, kdyby se zbavili tlaku zápasů uprostřed týdne. Porazit Salzburg venku však nebude snadné. Trenér Interu Inzaghi proto bude chtít najít rovnováhu mezi tím, aby proti rakouskému mistrovi nastoupil dostatečně silný tým a zároveň nechal odpočívat některé klíčové hráče. Jednou ze změn, kterou Inzaghi podle Corriere téměř jistě provede, je změna na levé straně. Federico Dimarco nastoupil o víkendu za Inter proti Atalantě. Pětadvacetiletý hráč odehrál také většinu víkendového utkání Serie A, které Nerazzurri vyhráli nad Římem. V závěru zápasu asistoval u vítězné branky Marcuse Thurama. Pětadvacetiletý fotbalista také odehrál většinu víkendového zápasu Nerazzurri v Serii A proti Římu. V závěru zápasu asistoval u vítězné branky Marcuse Thurama. Dimarco však v této sezóně projevil jednu nebo dvě známky únavy. Zejména v pozdních fázích zápasů.

Proto bude na levé straně nastupovat Augusto. Čtyřiadvacetiletý bývalý křídelní hráč Monzy rozhodně ukázal, že dokáže pokrýt fyzicky náročnou pozici na levé straně. Augusto si navíc v poslední mezinárodní přestávce vybojoval svou první reprezentační čepici za Brazílii.

A dalším hráčem, který dostane volno, je Marcus Thuram.

Gazzetta: Inter dosáhl úrovně, kterou měl pod vedením Conteho
06/11/23 - V každé z posledních několika sezón nebylo pochyb o tom, že Inter patří mezi nejlepší týmy Serie A. Od sezony 2017-18 skončili Nerazzurri v každé sezóně mezi nejlepšími čtyřmi. Jen jednou za tu dobu však Inter došel až do cíle a získal titul. V těch ostatních jako by k dosažení této vzácné úrovně a získání titulu mistra něco chybělo. Naposledy Inter získal Scudetto v sezóně 2020-21. V té době vedl tým bývalý trenér Juventusu, Chelsea a Tottenhamu Hotspur Antonio Conte. V následujících dvou sezónách pod vedením Simone Inzaghiho se na to Nerazzurri pokusili navázat. To se jim však nepodařilo. V sezoně 2021-22 skončili jen těsně pod vrcholem, scudetto získal AC Milán. O rok později jim ujel vlak s názvem SSC Neapol. Italská média tvrdí, že Inter dosáhl stejné úrovně jako vítězný tým pod vedením Conteho. V číselném vyjádření Gazzetta poznamenává, že Inter měl tentokrát nejlepší start do sezony za dlouhou dobu dozadu. Nerazzurri získali v prvních jedenácti zápasech sezony v průměru 2,55 bodu na zápas. To je lepší tempo, než jaké měl tým pod vedením Conteho, když získal titul. A díky tomu je Inter na nejlepší cestě zakončit sezonu s nejlepším počtem bodů od doby, kdy Conte získal titul s Juventusem v sezoně 2012/13. Samozřejmě pokud Nerazzurri vydrží v tomto tempu. Stejným tempem přitom Inter začínal sezónu 2006-07 pod vedením Roberta Manciniho. Více než o čísla však jde o pocit, který v týmu panuje. A podle názoru listu deníku panuje v Interu podobná atmosféra jako v sezoně 2020-21. A to je také důvod, proč se Interu daří. Tehdy byla posedlost ziskem titulu všepohlcující. Interu se to tehdy nepodařilo téměř deset let. A stejné je to i nyní, naznačuje deník. Zatímco Inter sleduje jedním okem i jiné soutěže, je více než kdy jindy posedlý tím, aby po několika sezónách velkého zklamání konečně získal titul a na dresech mu přibyla druhá zlatá hvězda.

Finský podnikatel Thomas Zilliacus získal 2,5 miliardy dolarů na své investice a plánuje část z těchto peněz použit na nabídku na koupi Interu. Zilliacus v posledních měsících často vyjadřoval svůj zájem o koupi Nerazzurri. V jednom z posledních rozhovorů uvedl, že prezident klubu Steven Zhang není ochoten klub prodat. Přesto finský podnikatel je nyní připraven podat oficiální nabídku.

"XXI Century Capital má s investory podepsal smlouvy na 2,5 miliardy USD. Je to na investice do projektů XXICC," uvedl Zilliacus v pondělí ráno na sociální síti X, dříve Twitteru. "S využitím části těchto prostředků podáme aktualizovanou, přátelskou nabídku na Inter Milán."

Letos v říjnu akcionáři Interu schválili rozvahu za finanční rok končící v červnu 2023, která potvrdila výrazné zvýšení příjmů a snížení ztrát. Oproti loňskému roku se ztráty snížily o 55 milionů eur ze 140 milionů na 85 milionů eur. Celkové příjmy se zvýšily na 425 milionů eur, což představuje nárůst o zhruba 60 milionů eur bez započtení případných přestupů.

Prezident Zhang potvrdil, že klub pokračuje v plánech na výstavbu nového stadionu ve vlastnictví klubu a naznačil, že není ochoten klub prodat: "Cesta, kterou se musíme společně vydat, leží před námi." Předpokládá se však, že Zhang by byl otevřený přijetí menšinového akcionáře, takže se teprve uvidí, jaký bude další Zilliacův krok.

Obránce Interu Benjamin Pavard měl vyhozené koleno, takže může zůstat mimo hru dva měsíce. Francouzský reprezentant musel v sobotu při vítězství Interu 2:1 nad Atalantou opustit hřiště se zraněním kolena.

Několik italských zdrojů, včetně deníků La Gazzetta dello Sport a Sky Sport Italia, tvrdí, že Pavard utrpěl vykloubení čéšky na levé noze, což ukázala lékařská vyšetření, která podstoupil v pondělí ráno. Gazzetta tvrdí, že sedmadvacetiletý hráč bude měsíc nosit kolenní ortézu, ale hrozí mu, že přijde o dva měsíce, což znamená, že si za Nerazzurri zahraje možná až v lednu 2024. Podle zprávy Pavard začne s rehabilitací po třech nebo čtyřech týdnech, ale jeho zranění není tak vážné, aby vyžadovalo operaci.

Pavard přišel do Interu loni v létě z Bayernu Mnichov za 30 milionů eur a v této sezoně odehrál za Nerazzurri zatím devět zápasů. Jeho smlouva na Stadio Meazza vyprší v červnu 2028.

Inter vydal po Pavardově lékařské prohlídce oficiální prohlášení. "Benjamin Pavard se dnes ráno podrobil lékařské prohlídce v institutu Humanitas v Rozzanu. Testy zjistily, že utrpěl vykloubení čéšky. Francouzský obránce bude muset nosit kolenní ortézu po dobu 3 až 4 týdnů, než zahájí rehabilitační proces."

Inter má v této sezóně nejlepší venkovní bilanci v Evropě, když v pěti zápasech pětkrát vyhrál a inkasoval pouze jeden gól. Nerazzurri si v sobotu na stadionu Gewiss zajistili výhru 2:1 nad Atalantou a v tabulce Serie A se posunuli o šest bodů před městského rivala Milán. Svěřenci Simoneho Inzaghiho nyní v Serii A 2023-24 vyhráli pět venkovních zápasů z pěti a sobotní gól Gianlucy Scamaccy byl prvním, který Yann Sommer v tomto ročníku mimo domácí prostředí inkasoval.

Jak uvádí La Gazzetta dello Sport, pouze bundesligový Hoffenheim nasbíral v této sezoně v pěti venkovních ligových zápasech 15 bodů, ale brankový rozdíl německého celku je +7, zatímco Inter v pěti zápasech mimo Meazzu vstřelil 12 gólů a jednou inkasoval. Bayern Mnichov, Bayer Leverkusen, OGC Nice a Girona nasbíraly po jedné remíze, Tottenham a PSG si připsaly dvě, zatímco Manchester City v této sezóně venku již dvakrát prohrál a Real Madrid dokázal v La Lize jednou remizovat a jednou utrpěl porážku.

Neděle 5.listopadu 2023

Benji Pavard včera nedohrál a kvůli zranění kolene musel střídat. Největší obavy byly nyní zažehnány, zítra hráč podstoupí další klíčový test, který by měl odhalit dobu absence. Spekuluje se o jednom až dvou měsících. Může se tedy stát, že do konce kalendářního roku se budeme muset obejít bez něho. Následující dny napoví.

Interu se povedl zápas na těžké půdě v Bergamu a vyhrál zaslouženě v 11.kole Serie A nad Atalantou 2:1. Už v průběhu první půle musel kvůli zranění střídat Pavard. Jeho náhradník Mateo Darmian se dostal do úniku a při sprintu za míčem si ho stihl předkopnout dříve než se k němu dostal vybíhající brankář. Ten Darmiana složil k zemi. Penaltu jako tradičně bezpečně proměnil Hakan Calhanoglu. Pojistku přidal v 57.minutě Lautaro Martinez, jenže nestačilo to. Jen o čtyři minuty domácí snížili a tak se Inter musel o tři body strachovat až do úplného závěru. Soupeři v boji o scudetto si vedli různě. AC Milán doma prohrál s Udinese, Juventus vyhrál ve Florencii a tak zůstává v tabulce o dva body pozadu za Interem.

Sobota 4.listopadu 2023

V 11. kole Serie A míří Inter do Bergama, kde se postaví týmu trenéra Gasperiniho, jenž má zkušenosti i s koučováním milánského celku.

Nerazzurri jsou zatím v této sezóně na hřištích soupeřů abnormálně dobří. Nejenže z venku vozí body, ale často vyhrají i s čistým kontem. Na Gewiss Stadium to ale budou mít dnes velmi těžké, Atalanta zde z posledních šesti zápasů pětkrát vyhrála. Vzájemná bilance však je jasně ve prospěch Interu. Poslední vzájemné duely vyhrává, nebo končí remízou. Poslední výhra La Dea nad Interem je pět let stará.

Domácí nevyužijí Toureho a nejistý je start Scalviniho. Inter je bez delší dobu zraněného Arnautoviče a Cuadrada.

Pravděpodobné sestavy:

ATALANTA: Musso - Toloi, Djimsiti, Kolasinac - Hateboer, De Roon, Ederson, Ruggeri - Koopmeiners - Lookman, Scamacca

INTER: Sommer - Pavard, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - Thuram, Lautaro

Neděle 5.listopadu 2023

Chtěl bych vás požádat o příspěvek na sedmiletého Matyho. Ten zhruba před rokem, nedlouho po té, co fandil Interu přímo z černomodrého kotle plzeňského stadionu spolu s námi, onemocněl závažnou a vzácnou nemocí, která mu způsobila ochrnutí na všechny končetiny a další zdravotní potíže.

Maty, který je členem našeho fanklubu od svého narození, tak teď musí se svými rodiči Petrou a Ivanem, kteří s námi pravidelně jezdili na výjezdy, řešit místo fotbalu úplně jiné věci.

Sbírka na Matyho - donio.cz

Přispět se dá jednoduše platbou kartou, bankovním převodem ale i přes Google Pay. Do konce sbírky zbývá už jen pár dní. Většinu peněz se podařilo vybrat, ale k zajištění operace je nutné vybrat cílovou částku celou.

Pátek 3.listopadu 2023
Davide Frattesi: Zápasy se vyhrávají v kabině
03/11/23 - Davide Frattesi se stal letní posilou Nerazzurri, která doplnila zálohu Simoneho Inzaghiho o další špičkovou posilu. Díky silné konkurenci je však těžké se probojovat do základní sestavy. V prvních devíti zápasech v Serii A si připsal pouze jediný start. Frattesi se během svého působení v Sassuolu vypracoval v jednoho z nejzajímavějších záložníků v Itálii a nyní je součástí italského reprezentačního týmu Luciana Spallettiho. Bude toužit pomoci Azzurri kvalifikovat se na příští letní mistrovství Evropy, což by byl jeho první velký mezinárodní turnaj. V rozhovoru pro DAZN Frattesi nejprve hovořil o svých začátcích s fotbalem v dětství. "Bylo mi čtyři a půl roku, když mě máma vzala na hřiště, protože jsem byl moc hlučný! Zeptala se pediatra, jestli existuje nějaký sport, který by mi pomohl se uklidnit. Ze začátku jsem brečel, protože si pamatuji, že jsem byl unavený, ale ona byla spokojená. Nakonec se z toho stala moje vášeň." Frattesi dostal otázku, jakou práci by měl, kdyby mu fotbal nevyšel. "Nejspíš bych byl tenista. Ale nejraději bych byl právníkem." Čtyřiadvacetiletý záložní si vzpomněl i na první stadion, na kterém hrál. "V Curi v Perugii jsme měli turnaj, když jsme byli opravdu malí. Tehdy jsme byli všichni super šťastní." Frattesi hovořil o svém prvním zápase jako profesionální hráč. "V italském poháru v roce 2017 to byly také velké emoce. Na hřišti Atalanty byl mimo jiné i Bastoni." Potvrdil, že v dětství byl brankářem. "Ano, pak jsem se postupem času stal útočníkem. Franceschini změnil mou roli tím, že mě postavil jako záložníka, ani tam jsem s tím nesouhlasil a vlastně jsem si na to stěžoval. Dnes mu musím poděkovat." Frattesi se zamyslel nad nejtěžším okamžikem své kariéry. "Když jsem skončil v mládežnickém sektoru a odešel do Sassuola, kde jsem nehrál, a zlomil jsem si kost. Byl to trochu zvláštní rok, ale s takovými věcmi se musí počítat. Bylo to těžké, všechno šlo ale dobře." "Silné a slabé stránky? Když něco chci, snažím se toho dosáhnout tím, že se snažím až do konce, to je výhoda. Nedostatkem je, že jsem někdy podrážděný." "Jak bych se třemi vlastnostmi sám popsal? Nájezdník, dříč, třetí je něco, co musím zlepšit, a to je vedení míče." Vyjádřil se i k důležitosti dění v šatně. "Je to hodně důležité, protože tam se vyhrávají zápasy. Vypadá to jako rétorika, ale je to vlastně pravda. Pokud je parta silná, cíle se z nemožných stávají možnými." Nakonec byl Frattesi dotázán, zda je důležitější talent, nebo odhodlání. "Druhý bezpochyby. Existuje mnoho příkladů talentovaných hráčů, kteří to nikam nedotáhli. A naopak mnoho méně talentovaných, kteří s pokorou dosahují velmi důležitých cílů."

Úterý 31.října 2023

Záložník Kristjan Asllani by byl rád, kdyby začal hrát častěji. Zatím si ve středu zálohy Interu nedokázal upevnit svou pozici. Od loňského léta, kdy 21letý hráč přestoupil z Empoli, si moc často nezahrál. To však vůbec neznamená, že by byl zcela mimo hru. Spíše mu byly jeho starty dávkovány. Občas se objevovaly otázky, kdy se Asllani začne více prosazovat v týmu. A objevily se i pochybnosti o tom, zda trenér Nerazzurri Simone Inzaghi mladému albánskému reprezentantovi věří.

V této sezóně však Inzaghi důvěru v Asllaniho nepostrádá, i když většinou přichází na hřiště až jako náhradník. Stejně jako včera když vystřídal ve druhém poločase Hakana Calhanoglua. V té době se Interu ještě nepodařilo vstřelit branku. Nerazzurri se obávali, že přes veškerou převahu v držení míče se schyluje k frustrující remíze 0:0. Nakonec však zápas rozhodl Asllaniho vynikající dlouhý diagonální pas. Albánec vypíchl míč ke křídelníkovi Federicu Dimarcovi. Ten pak přihrál na Marcuse Thurama, který zakončil a prolomil nerozhodný stav.

Asllani poznamenal: "Byl to těžký zápas. Díky němu jsme se vrátili do horní části tabulky. Věděli jsme, že Římané budou bránit hluboko. Udělali jsme dobře, že jsme drželi pohromadě a tlačili se za gólem až do konce," řekl mladý záložník. "Jsem šťastný. Všichni kluci mě povzbuzují. Dokonce i loni, když jsem moc nehrál, vždycky zazněla uklidňující slova, včetně těch od Calhanoglua."

Inzaghi pochválil tým za trpělivost
31/10/23 - Inter měl v zápase i smůlu. Na začátku nastřelil Calhanoglu břevno a v závěru se to samé povedlo i parádní ranou Carlosu Augustovi. "Nebylo to dnes snadné. AS Řím velmi dobře bránil, ale zůstali jsme trpěliví, vyzrálí a s čistou hlavou." Začátek utkání měli nevyhnutelně v režii ultras Interu, kteří si připravili 30 000 píšťalek, aby Lukaka vypískali při každém jeho doteku. Část z nich byla zabavena. Nakonec však nedošlo k velkému rozruchu, hlavně proto, že Lukaku téměř neviděl míč. "Atmosféra na San Siru byla jako vždy výjimečná. Je jasné, že dnes jsme ji pocítili více, ale ať už je to proti Římu, AC Milán, Cagliari nebo komukoli jinému, atmosféra na San Siru je vždy kouzelná," řekl kouč. "Tým se od toho všeho izoloval, pracovali jsme na taktice, protože AS Řím není jen Lukaku. Možná hrozilo, že atmosféra bude příliš silná, ale viděl jsem tým, který se neustále soustředil na hru, v 82. minutě dal gól a zaslouženě zvítězil. Zasloužili bychom si dřívější gól, ale takový je fotbal." "Thuram? Rozdíl je v tom, jak každý den pracuje v tréninku. Soustředí se na detaily na hřišti i mimo něj, musí v tom pokračovat," řekl Inzaghi pro DAZN. "Pomáhá mu také to, že už velmi dobře zná jazyk." "V prvních třinácti zápasech této sezony mohu kluky jen chválit, ale čeká nás ještě dlouhá cesta v mnoha různých soutěžích. Chceme dojít co nejdál, víme, že to nebude snadné, ale naší touhou je zlepšovat se každým dnem." Vzhledem k tomu, že Lukakův vztah s Inzaghim byl jedním z naznačených důvodů hořkého rozchodu, setkal se s ním dnes trenér? "K Lukakovi jsem se vyjádřil už v létě. Všichni vědí, co jsem udělal, abych ho přivedl zpět, a co jsem byl připraven udělat, abych ho tu udržel. Každý dělá v životě svá rozhodnutí, on udělal to své. Moje rozhodnutí jsou vždy pro dobro Interu, a ne jednotlivých hráčů. Dnes jsme se nepotkali, ale kdyby ano, tak bych ho bez problémů pozdravil." Soupeřovy týmy se stále častěji snaží všímat Alessandra Bastoniho, protože si uvědomují, že se na středního obránce hodně pohybuje po hřišti. "Věděli jsme, že Řím může hrát 3-5-2 nebo 3-4-2-1, takže jsme se připravovali na oba způsoby. Chtěli jsme se více tlačit nahoru po Cristanteho straně, protože El Shaarawy je spíše útočnou variantou. Pavard a Darmian si vedli dobře, když zdvojovali a pomáhali El Shaarawymu." Inzaghi pokračoval ve své obvyklé tradici střídání hráče, který dostal žlutou kartu, a o přestávce nahradil Benjamina Pavarda. "O poločase jsem musel Pavarda vystřídat, přestože si vedl velmi dobře, ale kdybychom nedali gól, tak by se jim otevřel prostor pro protiútok, takže jsem raději udělal změnu."

Pondělí 30.října 2023

Bryan Cristante se svěřil novinářům s tím, jakou taktiku měli přichystanou na Inter. "Máme nabytý program a trochu nám chybí síly, momentálně nemáme moc možností, jak protočit sestavu, takže jsme se zaměřili na to, abychom si na Inter počkali a vyrazili do protiútoku, škoda toho pozdního gólu. Inter je velmi silný tým, určitě má větší kádr než my. My hrajeme pořád se stejnými hráči po celou dobu. Naposledy jsme hráli ve čtvrtek, takže jsme neměli sílu na to, abychom je napadali vysoko na hřišti po celých 90 minut. Jak jsem řekl, strategie byla vydržet a pak vyhrát až v závěru. Inkasovali jsme gól, kterému jsme se mohli vyhnout, a pak už bylo těžké dostat se zpět na správnou cestu."

José Mourinho se zdál být překvapen tím, že fanoušci Interu na San Siru na svého bývalého a ještě nedávno důležitého hráče pískali. Buď tomu nerozumí anebo jen předstírá, že tomu nerozumí. O Lukakově návratu se mluvilo dlouho dopředu. V médiích se toto téma propíralo velmi často a vlastně díky tomu se tak nějak zapomnělo, že i José Mourinho se vrací domů. I když už počtvrté.

Trenér, který s nerazzurri vybojoval v roce 2010 slavný treble, ale na lavičce neseděl. Za vysmívání se soupeři vyfasoval jednozápasovou stopku a zápas sledoval jen z tribuny, kde seděli novináři.

Mourinhova předzápasová prohlášení byla zajímavá: "Nevěděl jsem, že je v Interu tak důležitý. Vyhrál Scudetto a dva poháry. Toho samého dosáhlo v historii Interu cirka 200 hráčů," řekl ve středu. "Je zajímavé pochopit, proč když Lukaku jde z Interu do Říma, je to drama, zatímco přesun Calhanoglua z AC Milán do Interu je oslavován. Cannavaro přešel z Interu do Juve bez problémů. Vieri bez problémů. Proto je pro mě překvapením, že Lukaku hraje v historii Interu tak důležitou roli," zjednodušil si po svém danou situaci Portugalec.

Mourinho zřejmě nepochopil, o co tady jde. Fanouškům Interu nevadí, že hraje za AS Řím, kterého nepovažují za soupeře o scudetto. Jim vadí to, že chtěl vůbec z klubu odejít. Inter po dlouhých jednání dokázal dokončit jeho trvalý přestup z Chelsea. On ale přestal zvedat telefon manažerům. Neozýval se ani hráčům. Nikdo nevěděl, co se děje. Pak prosáklo, že je domluvený s Juventusem na smlouvě. S Juventusem! Jak si toto mohl dovolit? Jen rok nazpět prosil o to, ať ho Inter přivede zpět z Chelsea. Že to byla jeho velká chyba tam odcházet.

Jaké to muselo být zklamání pro jeho spoluhráče? Dimarco i Lautaro Martinez přiznali, že se mu pokoušeli dovolat. Marně. Lautaro si pak svého parťáka z útoku odmazal i z instagramu.

Co vedlo Lukaka k takovému jednání? Co tak strašného se mu muselo stát?

Marcus Thuram rozhodl zápas proti AS Řím. Jedinou branku zápasu vstřelil právě on. Francouzského reprezentanta na San Siru sledoval jeho slavný otec Lilian.

"Přivítání Lukaka diváky? Na tyto věci se nesoustředím, prostě jsme chtěli a brali všechny tři body. Jsem šťastný, dal jsem gól, ostatní věci mě nezajímají," řekl mladý Thuram pro DAZN. "Tenhle gól jsem si užil stejně jako ty proti Benfice a Turínu. Vždycky je radost skórovat před našimi fanoušky. Každý zápas na San Siru je výjimečný a jsem moc rád, že tu mohu být."

Thuramovi se ve své premiérové sezóně v Interu mimořádně daří. Ve 13 soutěžních zápasech vstřelil pět branek a připsal si sedm asistencí. "Přišel jsem sem, tvrdě jsem pracoval a mluvil se spoluhráči. Můžu skórovat nebo poskytovat asistence, ale důležité je, aby tým vyhrával. To mě těší."

Útočník Říma Romelu Lukaku byl podle listu La Gazzetta dello Sport a dalších italských sportovních novin nejhorším hráčem na hřišti. V zápase proti svému bývalému týmu zjednodušeně řečeno všechno pokazil.

Belgický útočník se v neděli vrátil na San Siro a rozhodně se nedočkal vřelého přivítání. Ultras rozdávali 40 tisíc píšťalek. Přestože pořadatelé vyhrožovali pokutami, zabavili jich při vstupu jen málo a tak spousta fanoušků měla na co pískat. A pískala. Na zrádce klubu pískali při každém dotyku s míčem. Jeho bývalí spoluhráči, včetně jeho parťáka z útoku Lautaro Martineze, ho ignorovali. Na začátku utkání mu podali ruku, ale víc je nezajímal.

Novinář listu La Gazzetta dello Sport Fabio Licari byl na zapůjčeného hráče z Chelsea poměrně přísný. Spolu s dalším jedním spoluhráčem dostal velmi nízkou známku 4,5/10. "Na jeho výkonu mohlo mít vliv pískání diváků nebo jen měl špatný večer, ale tak špatný výkon Lukakua se v Itálii vidí málokdy. Všechno mu nevyšlo,' napsal novinář.

Belgický reprezentant byl nejhorším hráčem na hřišti i pro Corriere dello Sport. Ten deník se ho ale částečně zastal s tím, že mu spoluhráči z římského týmu příliš nepomohli. Tuttosport napsal, že Francesco Acerbi zneškodnil Lukaka, který se "nedotkl míče s výjimkou přihrávky na Stephana El Shaarawyho". Turínský list Lukakua ohodnotil známkou 4,5/10.

Inter začal bedlivě sledovat situaci okolo Piotra Zieliński. Tomu končí po této sezóně v Neapoli smlouva, která zatím stále není prodloužena.

Beppe Marotta, Piero Ausilio a Dario Baccin by rádi zopakovali další ze svých skvělých tahů, kdy si dopředu zajistili služby hráče před koncem smlouvy, který pak do Interu přišel zadarmo. Naposledy takhle můžeme zmínit třeba Marcuse Thurama.

Zieliński je však už nyní hodně sledovaným hráčem a zájem má více týmů. V Serii A se o jeho služby dlouhodobě uchází Juventus, ale aktuálně se také píše o Saúdské Arábii, které bohužel není možno finančně konkurovat. Momentálně tedy všichni vyčkávají na nejbližší měsíce, zda se Neapol přiblíží k prodloužení smlouvy s 29letým polským záložníkem.

Dnes večer byly vyhlášeny výsledky 67.ročníku prestižní ankety Zlaty míč za sezonu 2022/23. Po osmé vyhrál Lionel Messi, který výrazně dopomohl Argentině k zisku titulu mistrů světa. Jeho spoluhráč z národního týmu a kapitán Interu Lautaro Martinez obsadil 20.příčku. Nikdo jiný z týmu finalistů Ligy mistrů nebyl výše. Brankář André Onana skončil na 23. příčce. Nicoló Barella obsadil 27. příčku. V anketě o nejlepšího brankáře (trofej Lva Jašina) se Onana do nejlepší trojky nevešel, přestože v absolutním pořadí hráčů byl z gólmanů třetí.

Neděle 29.října 2023

Inter konečně naplno bodoval i na San Siru. V důležitém utkání v rámci 10.kola porazil AS Řím i se zrádcem Lukakem 1-0. Inter byl po celý zápas lepším týmem a jedná se tak o zaslouženou výhru, díky které zůstává na čele tabulky. Při každém dotyku s míčem diváci na stadionu na Romelu Lukaka pískali. Ten se za celý zápas díky skvěle fungující obraně nedostal k ničemu. Přestože byl Inter mnohem aktivnější, jediný gól zápasu padl až v poslední desetiminutovce, kdy se po parádní přihrávce od Dimarca trefil zblízka Marcus Thuram. Hráči Interu nastřelili během zápasu dvakrát břevno. Na bránu soupeře vyslali dohromady ale jen tři střely. Hosté z Říma měli jednu.

Inter dnes čeká těžká zkouška v podobě Mourinhova AS Řím. Zápas to bude speciální zejména pro Romelua Lukakua, který se opět vrátí na San Siro, ovšem tentokrát v dresu jiného týmu. Celá situace okolo něj se probírá už týdny a dnes dojde k jejímu vyvrcholení. Ohledně 30tisíc píšťalek, které byly nakonec zakázány (i když asi všichni tuší, jak to reálně bude vypadat), jsme už psali. Lukakua přesto čeká opravdu nepříjemný večer. Je však nutné zmínit, že Curva Nord na všechny apeluje, aby narážky na belgického útočníka neobsahovaly absolutně žádný rasistický podkres!

Každopádně to vypadá, že nás čeká velmi zajímavý a vyhecovaný zápas, který bude pro oba týmy nesmírně důležitý. Juventus včera porazil Hellas Verona a posunul se na prví místo. AC Milán hraje až dnes a čeká je silná Neapol. Inter proto potřebuje nutně bodovat, aby se udržel v čele tabulky.

Mírná výhoda je právě na straně Nerazzurri, kteří svůj pohárový zápas odehráli už v úterý a navíc trenér Inzaghi pošetřil některé své klíčové opory. Chybět dnes opět bude zraněný Arnautovič s Cuadradem.

To Mourinho má mnohem horší spaní. Pohárový zápas Římané odehráli až ve čtvrtek, kde sice porazili pražskou Slavii, ale nějaké velké šetření hráčských opor neproběhlo. Ono vlastně ani nemělo z čeho, AS Řím svírá velká marodka, která čítá Dybalau, Pellegriniho, Renato Sanchese, Spinazzolu, Smallinga, Abrahama a Kumbullu.

Předpokládané sestavy:

Inter (3-5-2): Sommer; Pavard, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco; Lautaro Martínez, Thuram.

AS Řím (3-5-2): Rui Patricio; Mancini, Llorente, Ndicka; Karsdorp, Cristante, Paredes, Bove, Zalewski; Lukaku, El Shaarawy.

Inter představil mimo jiné také své smlouvy se současnými sponzory.

Co se týče Nike, tak bylo potvrzeno, že 10. července 2023 byla s Nike prodloužena smlouva, a to na dalších 8 sportovních sezón, tedy do roku 2031.

Nová dohoda přinese Interu ročně 21,25 milionů eur. Dále platí ujednání o 25% snížení příjmu v sezóně, kdy se Nerazzurri nebudou účastnit Ligy mistrů a 50% snížení příjmu, kdy nebude účast v žádné evropské soutěži.

Dále jsou plánovány dva jednorázové bonusy na výstavbu nového stadionu, každý ve výši 500 tisíc euro. A nakonec bylo vyjednáno i několik speciálních bonusů vztažených na jednotlivé úspěchy hlavního týmu mužů i žen.

Sponzorem na přední straně dresů i nadále zůstává Paramount+. Ti se na dresy Interu dostaly na konci loňské sezóny a zaplatili za to 1,5 milionu eur. Tato dohoda byla v létě prodloužena a za sezónu to Interu vynese 11 milionů eur. Dále jsou součástí dohody i jiné variabilní bonusy vázané na úspěchy týmu.

Letos v září se do sponzorské rodiny přidala i firma U-Power, které patří zadní strana dresů. Tato dohoda byla podepsána na čtyři roky a Nerazzurri si mají přijít až na 18 milionů eur.

Pátek 27.října 2023

V neděli od 18:00 nás čeká velmi důležitý a také speciální zápas s AS Řím. Na San Siro se vrátí Romelu Lukaku, poprvé však v jiném dresu než v tom černomodrém.

Curva Nord ohlásila, že celá její část bude disponovat píšťalkami, mělo by se jednat až o 30 tisíc kusů! Zároveň na všechny příznivce apeluje, aby je používali jen v případě doteku Lukakua s míčem. Tato akce je zaměřená zejména vůči belgickému útočníkovi, který si za své chování v uplynulé sezóně ultras Interu poštval proti sobě.

Spekuluje se, zda tento pískot nebude důvodem pro hlavního sudího Fabia Marescu ukončit zápas předčasně, kvůli nevhodnému chování fanoušků, které zabraňuje v chodu zápasu (nepůjde slyšet píšťalka rozhodčího). V pravidlech však nic takového uvedeno není a vše by snad mělo být v pořádku.

San Siro tuto situaci pamatuje už v roce 2007, když fanoušci Nerazzurri v milánském derby podobně pískali na brazilského Ronalda po jeho přesunu do AC Milán.

Aktualizace: Píšťalky byly nakonec zakázány! Curva Nord je přesto bude rozdávat před utkáním. Každopádně za jejich použití hrozí každému fanouškovi pokuty.

Přejít na stránku číslo:
9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.